چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

ورود ایران به شانگهای پایان استراتژی انزوای غرب است

ورود ایران به شانگهای پایان استراتژی انزوای غرب است

تغییر توازن قوا در جهان

ورود ایران به شانگهای پایان استراتژی انزوای غرب است

ظهور قدرت های متعدد در جهان

سخنگوی کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نمایندگان گفت: “افقی که سازمان همکاری شانگهای اکنون پیش روی صحنه بین المللی گذاشته است به معنای پایان یکجانبه گرایی غربی با محوریت ایالات متحده و ایالات متحده است. ظهور چندین قدرت در منطقه جهان با محوریت آسیا “

بیشترین حجم تجارت ایران با چین 18 میلیارد و 900 میلیون دلار است ، پس از آن هند با 3 میلیارد و 400 میلیون دلار ، افغانستان با 2 میلیارد و 300 میلیون دلار ، روسیه با 1 میلیارد و 600 میلیون دلار و پاکستان با 1 میلیارد و 200 میلیون دلار سپس دلارها مرتب می شوند.

نماینده مردم مشکین شهر با بیان اینکه جمهوری اسلامی ظرفیت های سازمان شانگهای را افزایش می دهد ، گفت: ایران در زمینه انرژی ، صنعت و خدمات تا حدی می تواند نیازهای کشورهای عضو سازمان شانگهای را که بیش از سه میلیارد دلار سرمایه دارند تامین کند. هر سال تجارت کنید

سخنگوی کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان افزود: “هنگامی که عراق و سوریه به شانگهای ملحق می شوند ، شانگهای به عضویت کشورهای تولیدکننده نفت در خواهد آمد که این امر شانگهای را به اندازه اوپک در نفت مهم می کند و قادر خواهد بود. تعیین قیمت نفت و اقتصاد نفتی بحرانی تر از اوپک است.

این معاون گفت: عضویت دائمی ایران در سازمان شانگهای آثار ، آثار و نتایج جهانی برای این سازمان دارد و نتایج مثبتی برای جمهوری اسلامی ایران دارد.

سازمان همکاری شانگهای در سال 2001 با هدف تضمین همکاری های چند جانبه امنیتی ، اقتصادی و فرهنگی تاسیس شد. تاکنون هند ، قزاقستان ، چین ، قرقیزستان ، پاکستان ، روسیه ، تاجیکستان و ازبکستان اعضای اصلی این پیمان بوده اند. سه کشور افغانستان ، بلاروس و مغولستان اعضای ناظر هستند و شش کشور آذربایجان ، ارمنستان ، پادشاهی کامبوج ، نپال ، ترکیه و سریلانکا هستند. روز جمعه ، 17 سپتامبر ، ایران به عنوان نهمین عضو رسمی بیست و یکمین اجلاس این سازمان معرفی شد.

عباس زاده مشکینی با بیان اینکه ایران شرق آسیا را به غرب آسیا و جنوب را به شمال متصل می کند ، افزود: با پیوستن ایران به شانگهای ، اهمیت ، قدرت مانور و ظرفیت این سازمان دوچندان شده است که از دو جهت اهمیت دارد. انرژی از نظر زمین استراتژی

سخنگوی کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان با بیان اینکه شانگهای به بزرگترین کریدور نفتی جهان یعنی خلیج فارس متصل می شود ، افزود: این امر اهمیت شانگهای را افزایش می دهد.

جمهوری اسلامی ایران نهمین عضو دائمی سازمان همکاری شانگهای در روز جمعه 17 سپتامبر 1400 در جریان اجلاس سازمان همکاری شانگهای شد. این امر به درخواست روسیه و پذیرش تاجیکستان به عنوان رئیس جمهور دوره شانگهای و با رضایت همه کشورهای عضو انجام شد.

وی با تأکید بر اینکه می توان برای سازمان شانگهای افقی ترسیم کرد ، بیانیه خود را چنین توضیح داد: اگر پس از جمهوری اسلامی ایران ؛ در صورت پیوستن عراق و سوریه به این سازمان ، شانگهای به مدیترانه متصل می شود. مدیترانه دریایی است که سه قاره آفریقا ، اروپا و آسیا را به هم متصل می کند.

عباس زاده مشکینی ادامه داد: توافق شانگهای با پیوستن جمهوری اسلامی ایران به خلیج فارس پیوند خورد ، خلیج فارس که بزرگترین کریدور انرژی جهان است و مهمترین دستاورد این سازمان است.

ایران در 17 سپتامبر در اجلاس همه اعضا نهمین عضو دائمی سازمان همکاری شانگهای (SCO) شد. عضویت ایران در این سازمان علاوه بر دستاوردهای سیاسی و امنیتی ، طیف وسیعی از فرصت های اقتصادی را در اختیار فعالان اقتصادی کشورمان قرار می دهد و تجارت با کشورهای عضو را تسهیل می کند.

به گفته وی ، واکنش بازار به این موضوع بسیار مثبت بوده است زیرا عضویت دائمی در این سازمان برای ایران بسیار مهم است و هم در جهان و هم در اقتصاد شاهد آن هستیم.

شانگهای به جای اوپک!

وی با تاکید بر اینکه موازنه قدرت در جهان با شانگهای در حال تغییر است ، گفت: “خود غربی ها تشخیص می دهند که مرکزیت سیاسی جهان از غرب به شرق آسیا در حال تغییر است.

محمود عباس زاده مشکینی ، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ای بی اس نیوز ، مهمترین اثر الحاق ایران به شانگهای را خنثی سازی تحریم های ظالمانه غربی عنوان کرد. مسئله انزوای جمهوری اسلامی در سطح بین المللی منطقی نیست ، اما جمهوری اسلامی نیز در حال تبدیل شدن به مرکزیت است که تأثیر بسیار خوبی بر اقتصاد ما خواهد داشت.

سازمان همکاری شانگهای ، با حدود 25 درصد تولید ناخالص داخلی جهان ، یکی از معدود سازمان هایی است که دارای ماهیت اقتصادی و امنیتی-نظامی معاصر است.
بر اساس گزارش گمرک ، حجم تجارت ایران با سازمان همکاری شانگهای در سال 1999 به 55 میلیون تن کالا به ارزش 28 میلیارد دلار رسید که 46 میلیون تن آن به ارزش 14.6 میلیارد دلار و 9 میلیون دلار به ارزش 13 وارد شد. میلیون تن 400 میلیارد دلار بود.

واکنش بازار مثبت است

درباره محمدصادق مجدی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *