شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی تا دو ماه آینده برقرار خواهد شد

«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی گفت: توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک نشان دهنده تمایل دو طرف برای حل همه اختلافات از طریق گفتگو و ارتباط است، اما این توافق به معنای حل و فصل است. از همه اختلافات موجود بین دو کشور وجود ندارد.

وی که این سخنان را در گفت و گو با روزنامه شرق الاوسط بیان کرد، تمایل خود را برای دیدار هرچه سریعتر با همتای ایرانی خود ابراز کرد و گفت: در حال آماده شدن برای از سرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور در چند ماه آینده هستیم و این امر ادامه دارد. طبیعی است که در آینده با هم ملاقات کنیم.”

در حالی که روابط تهران و ریاض از سال 2016 قطع شده بود، جمعه گذشته با میانجیگری پکن، ایران و عربستان سعودی برای بازگشایی سفارتخانه ها در پایتخت های دو کشور به توافق رسیدند.

وزیر امور خارجه عربستان در پاسخ به سوال خبرنگار الشرق الاوسط مبنی بر سود مستقیم بازگشایی سفارت این کشور در ایران و از سرگیری روابط با تهران برای عربستان گفت: اصل در روابط بین‌الملل وجود روابط دیپلماتیک بین کشورهاست و این روابط زمانی که دو کشور همسایه عربستان و ایران باشد تقویت می‌شود و این دو کشور روابط مذهبی، فرهنگی، تاریخی و تمدنی زیادی دارند.

وزیر امور خارجه عربستان سعودی افزود: این توافق با نظارت و میانجیگری جمهوری خلق چین انجام شد و پیش از این جلسات متعددی به مدت دو سال در جمهوری عراق و سلطان نشین عمان برگزار شده بود. جهت صلح، کاهش تنش ها و تقویت امنیت و ثبات منطقه ای و بین المللی».

بن فرحان افزود: دستیابی به این توافق که منجر به از سرگیری روابط سیاسی می شود، به معنای حل همه اختلافات دو کشور نیست، بلکه دلیلی بر اراده مشترک برای حل این اختلافات از طریق ارتباط و مذاکره از طریق مسالمت آمیز است. به معنای”. ابزار و ابزار دیپلماتیک.

وی ادامه داد: ما در عربستان امیدواریم صفحه جدیدی در روابط با ایران باز کنیم و افق های همکاری را تقویت کنیم که بازتاب مثبتی در تقویت امنیت و ثبات و ارتقای رشد و شکوفایی نه تنها در دو کشور بلکه در منطقه به عنوان یک کل.”

خبرنگار الشرق الاوسط در ادامه از بن فرحان پرسید، چه زمانی برای فعال سازی توافق و هماهنگی تبادل سفرا با وزیر امور خارجه ایران ملاقات می کنید و خواهید دید که به زودی در تهران خواهیم بود؟

وزیر امور خارجه عربستان سعودی در پاسخ گفت: بر اساس توافق صورت گرفته، منتظر دیدار با وزیر امور خارجه ایران در آینده نزدیک هستم و از سرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور تا دو ماه آینده انجام خواهد شد و طبیعی است. که در آینده دو کشور دیدار خواهند کرد

روزنامه نگار الشرق الاوسط در ادامه سوال کرد: علیرغم تمرکز بر ریاض و تهران در بیانیه سه جانبه امضا شده با پکن که به موضوع احترام به حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی اشاره دارد، واشنگتن نسبت به سیاست تهران ابراز تردید کرد. پایبندی به این مشکل آیا این توافق شامل شروطی در مورد موضوع عدم مداخله در امور داخلی کشورها است و فکر می کنید ایران به این بند پایبند باشد؟

بن فرحان در پاسخ گفت: یکی از مهم ترین شرایط برای ایجاد صفحه جدید با ایران احترام به دستاوردهای دو طرف است و همانطور که در بیانیه سه جانبه عربستان، ایران و چین تاکید شده است، بدون شک منافع کشورهای ما و منطقه در فعال‌سازی مسیرها، همکاری و هماهنگی مشترک و تمرکز بر اولویت‌های توسعه است تا ملاحظات سلطه‌جویانه، امیدواریم طرف ایرانی هم مانند ما آرمان‌ها و اهدافی داشته باشد و مشتاقانه منتظر همکاری با تهران برای حل این موضوع هستیم.

خبرنگار الشرق الاوسط در ادامه این گفت و گو پرسید: ایران مدت هاست با بحران های متعددی مواجه بوده که آغاز آن شکست مذاکرات هسته ای و اخیراً اوضاع داخلی از جمله این بحران ها بوده است. یکی پس از دیگری و به دلیل دغدغه‌های اقتصادی و اجتماعی، اما برخی به‌ویژه در کشورهای غربی معتقدند که توافق جدید ایران و عربستان می‌تواند شاهرگ حیات نظام ایران در برهه‌ای حساس باشد.

بن فرحان در پاسخ به این سوال گفت: من در مورد اصل موضوع صحبت نمی کنم زیرا این یک مشکل داخلی در ایران است، اما آنچه می توانم بگویم این است که ایران یک کشور همسایه است و ثبات و شکوفایی این کشور است. کشور سازگار با ثبات و رفاه کل است. این منطقه خواهد بود و ما در عربستان سعودی فقط آرزوی موفقیت برای ایران داریم.»

وزیر امور خارجه عربستان ادامه داد: اما در خصوص توسعه بیشتر توان هسته‌ای ایران، این موضوعی است که بی‌تردید ما را نگران می‌کند و ما بر خواست خود برای منطقه خلیج فارس و خاورمیانه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی تاکید می‌کنیم. ایران باید به تعهدات هسته ای خود احترام بگذارد و همکاری های خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی افزایش دهد و به همکاری با متحدان و دوستان خود در این راستا ادامه دهد.

الشرق الاوسط در ادامه از بن فرحان پرسید که چین عادت ندارد از وزن دیپلماتیک خود برای حل بحران های منطقه ای استفاده کند، اما این سوال پیش می آید که چرا چین و هیچ کشور دیگری در این توافق میانجی نبودند؟

وزیر امور خارجه عربستان در پاسخ گفت: همانطور که در بیانیه مشترک ذکر شد، عربستان از ابتکار شی جین پینگ رئیس جمهور چین و به عنوان ادامه مذاکرات با طرف ایرانی طی دو سال گذشته استقبال می کند. تعاملی وجود داشت و از آنجایی که پنهان نمی‌کند، چین از روابط مثبتی با هر دو طرف برخوردار است که به نزدیک‌تر شدن دیدگاه‌ها و بیان نگرانی‌های مشروع عربستان سعودی کمک کرده است. امیدواریم نقش چین در این توافقنامه موجب ارتقای همزیستی و امنیت مشترک در منطقه و روابط حسن همجواری بین کشورهای این منطقه شود. سه کشور (ایران، عربستان سعودی و چین) منافع مشترکی در تامین یک محیط منطقه ای صلح، ثبات و امنیت دارند.

بن فرحان در پایان این گفت و گو در پاسخ به سوالی درباره تلاش ریاض برای پایان دادن به جنگ اوکراین گفت: ریاض همچنان در تلاش است تا با تعامل و همکاری دو کشور راه حلی برای پایان دادن به این بحران و توقف درگیری ها بیابد.

وی همچنین بر موفقیت تلاش‌های محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی برای تکمیل قرارداد تبادل زندانیان بین دو کشور و همچنین کمک‌های بشردوستانه ریاض به اوکراین تاکید کرد.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *