اخبار اقتصادی روز

جزئیات توسعه قیمت کالاهای وارداتی – اخبار تجارت ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

شاخص کل قیمت به دلار

در فصل تابستان 1401 درصد تغییر شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس داده های ریالی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 213، 7 درصد است که نسبت به همین اطلاعات در فصل قبل (83.1 درصد) با 130.67 واحد درصد افزایش در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با 410.2 درصد مربوط به گروه «ماشین آلات و لوازم مکانیکی، لوازم برقی و…» و کمترین است. تورم نقطه‌به‌نقطه با 0.5 درصد به گروه «پوست و چرم خام» مرتبط است و…» در گروه «مرواریدهای مرغوب یا پرورشی، سنگ‌های قیمتی و…» نیز تورم 0.2 درصدی را تجربه کرده است.

در فصل تابستان 1401 درصد تغییر شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس داده های ریالی در چهار فصل منتهی به تابستان 1401 نسبت به مدت مشابه سال قبل 173.1 درصد معادل 2.5 درصد است. امتیاز نسبت به اطلاعات مشابه فصل قبل (170.6 درصد). در این فصل بیشترین تورم سالانه با 302.7 درصد مربوط به گروه «لوازم ماشینی و مکانیکی، لوازم الکتریکی و …» است. و کمترین تورم سالانه با 0.4 درصد مربوط به گروه «پوست و پوست خام و…» است. گروه «مروارید مرغوب یا پرورشی، سنگ های قیمتی و…» نیز تورم 0.04- درصدی را تجربه کردند.

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز، شاخص‌های قیمت صادرات و واردات کالا (XMPI) مجموع مقادیر تغییر مولفه قیمت مبادلات کالا و خدمات بین ساکنان یک قلمرو اقتصادی و ساکنان سایر نقاط جهان را ارائه می‌کند. قیمت کالاهای وارداتی و صادراتی یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر مقدار ارز کشورها و همچنین یکی از عوامل تعیین کننده روابط مبادله ای است که تغییرات آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به اهمیت شاخص های قیمت، مرکز آمار ایران با تهیه و انتشار انواع شاخص های قیمتی از جمله شاخص قیمت، گام مهمی در تولید و انتشار شاخص های مهم اقتصادی برداشته است. قیمت کالاهای صادراتی و وارداتی (1392 تاکنون) . شاخص‌های قیمت صادرات و واردات می‌توانند اهداف بسیاری از جمله تنظیم آمار تجارت با قیمت‌های ثابت، پیش‌بینی تورم داخلی و قیمت‌های آتی، کمک به سیاست‌گذاران برای اتخاذ سیاست‌های پولی و مالی، اندازه‌گیری نرخ ارز، استفاده در مذاکره قراردادهای تجاری، پیش بینی روند قیمت. صنعت جهانی و خاص و غیره را دنبال کنید.

لازم به ذکر است که برای محاسبه شاخص های قیمت کالاهای وارداتی از داده های اولیه گمرک جمهوری اسلامی ایران استفاده شده است. بنابراین نتایج اعلام شده اولیه بوده و استفاده از آنها باید با ملاحظه صورت گیرد. لازم به ذکر است پس از استخراج و ارائه اطلاعات نهایی سال 1401 توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص قیمت کالاهای وارداتی توسط مرکز آمار مورد بازنگری قرار گرفت و ارقام نهایی این مدت به صورت قطعی منتشر خواهد شد.

کاهش تورم فصلی به دلار

در فصل تابستان 1401 درصد تغییر شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس داده های دلاری در چهار فصل منتهی به تابستان 1401 نسبت به مدت مشابه سال قبل معادل 16.6 درصد است. ، نسبت به همین اطلاعات فصل قبل (16.8 درصد) 0.2 واحد درصد کاهش داشته است.

بر اساس داده های مرکز آمار ایران، در فصل تابستان 1401، شاخص کل قیمت کالاهای وارداتی بر اساس داده های ریالی 289.4 است که نسبت به فصل قبل 93.6 درصد (تورم فصلی)، 213.7 درصد نسبت به فصل قبل است. در فصل مشابه سال گذشته (تورم نقطه به نقطه) و در چهار فصل قبل از فصل جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل (تورم سالانه) 173.1 درصد افزایش داشته است.

در فصل تابستان 1401 درصد تغییر شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس داده های دلاری نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) معادل 2.6 درصد است که نسبت به همین اطلاعات در فصل قبل 3.2 واحد درصد کاهش داشته است. (5.8 درصد). .

فرآیند تغییر سال پایه جزء لاینفک تولید شاخص های قیمتی است. تغییر سال پایه در این شاخص ها برای اطمینان از اینکه پوشش محصول و ساختار وزنی شاخص ها منعکس کننده روندهای فعلی در تجارت صادرات و واردات است، انجام می شود. در نتیجه سال پایه شاخص‌های قیمت کالاهای صادراتی و وارداتی از سال 1394 به سال 1393 تغییر یافته است. در تغییر سال پایه اخیر به منظور افزایش دقت و سهولت محاسبه قیمت‌های این شاخص‌های قیمتی، تغییراتی ایجاد شده است. ساختار نرم افزاری آنها و برخی فرآیندها برای شناسایی و جایگزینی نقاط پرت. به از سال 1392 تا 1394، کلیه کدهای تعرفه واردات کشور در سال 1392 (سال پایه اول) و از سال 1394 تا 1393 کلیه کدهای تعرفه واردات کشور در سال 1394 (سال پایه دوم) برای طرح شاخص قیمت محصولات وارداتی استفاده شده است. کالاها پس از بررسی های انجام شده و با توجه به تغییر متداول سال پایه هر 5 سال، سال 1400 به عنوان سال پایه جدید در نظر گرفته شد و این گزارش بر اساس کلیه کدهای تعرفه واردات کشور سال 1400 (سال پایه جدید) تهیه شده است. خواهد بود روش جمع آوری اطلاعات از آمار ثبت شده گمرک جمهوری اسلامی ایران استفاده می شود و سیستم طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی هماهنگ توصیف و کدگذاری (HS) می باشد. نتایج این طرح در سطح کل کشور و برای 20 گروه عمده طبقه بندی HS قابل انتشار بوده و به تفکیک دلار و ریال محاسبه و منتشر می شود.

در فصل تابستان 1401 درصد تغییر شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس داده های ریالی نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) 93.6 درصد، نسبت به همین اطلاعات فصل قبل (23.9 درصد)، 69.7 افزایش یافته است. درصد در این فصل بیشترین تورم فصلی با 130.6 درصد مربوط به گروه «لوازم ماشینی و مکانیکی، لوازم برقی و …» است. و کمترین تورم فصلی با 0.0 درصد مربوط به گروه «پوست و پوست خام و…» است.

افزایش تورم فصلی ریال

در فصل تابستان 1401، شاخص کل قیمت کالاهای وارداتی بر اساس داده های دلاری برابر با 114.5 است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) 2.6 درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل 15.9 درصد (تورم فصلی) است. تورم نقطه به نقطه) و در چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل (تورم سالانه) 16.6 درصد افزایش داشته است.

در فصل تابستان 1401 درصد تغییر شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس داده های دلاری نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) معادل 9/15 درصد معادل 1/3 واحد نسبت به مدت مشابه است. اطلاعات فصل قبل (19.0%). درصد پایین آمده است.

تورم نقطه به نقطه ریال

شاخص کل قیمت ریال

کاهش یکباره تورم به دلار

absnews

کاهش تورم سالانه به دلار

افزایش تورم سالانه ریال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *