به گزارش اختاز نیوز، «پاکسازی» کلید واژه ای است که علی لاریجانی برای اولین بار در اظهاراتی کوتاه و تاریخی از آن استفاده کرد و در واکنش به ادعای خبرگزاری ای بی اس نیوز مبنی بر حضورش در انتخابات نوشت: بعید است با روش های این برادران یک رقابت مصنوعی ایجاد کنید. راه حل دیگری برای ملک مورد نیاز است.»
اما منظور مشاور رهبری از کلمه طهارت چیست؟ مخاطب اولیه این پیام اصولگرایان تندرو بودند یا…؟
حسن رسولی، فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به این پرسش ها به اختازدانیوز گفت: مخاطب اصلی آقای لاریجانی در این بیانیه ماندگار و تاریخی، دولت فعلی شورای نگهبان و حاکمیت جمهوری اسلامی بود. همچنین به دنبال هشدار است که ادامه این روند به نفع کشور نیست.»
واکنش آذری جهرمی به کاندیداتوری لاریجانی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی
این سیاستمدار اصلاح طلب همچنین با اشاره به سکوت حسن روحانی در مورد گمانه زنی های رسانه اصولگرای ای بی اس نیوز از احتمال فعالیت انتخاباتی خود در جریان انتخابات مجلس خبرگان رهبری خبر داد.
**************
سید حسن رسولی، فعال سیاسی اصلاح طلبوی با اشاره به اظهارات علی لاریجانی مبنی بر عدم شرکت در انتخابات و استفاده از واژه پاکسازی به اگزتاننیوز، گفت: آقای لاریجانی قبل از رد صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 همواره شاهد پاکسازی های پی در پی بوده و نه صرفاً تظاهرات. آنها این تطهیرها را نداشتند، اما همراهی های زیادی از آنها می شناسیم.
وی ادامه داد: پس از اینکه روند پیاده شدن شخصیت ها و جریان های سیاسی از قطار انقلاب آغاز شد و متوقف نشد، به نظر می رسد که وی بر خلاف گذشته از آثار زیانبار این تفکیک قوای سیاسی و جامعه کشور آگاه شده است. نسبت به خودی ها و افراد ناآشنا حساس شوند. وجه دیگر این موضع آقای لاریجانی به دو رویداد مهم اسفندماه امسال در عرصه سیاست داخلی مرتبط است.
اندیشکده های سیاسی به این فکر افتادند که …
عضو سابق شورای شهر تهران با اشاره به کاهش مشارکت مردم در انتخابات اخیر گفت: از سال 1397 با گسترده شدن دامنه نظارت بر انتخابات، مشکل اصلی مدیران کشور افزایش مشارکت و برگزاری نبوده است. یک انتخابات پرشور و رقابتی
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد کاهش شدید مشارکت در انتخابات اخیر مجلس، ریاست جمهوری و شهرداری ها در کنار تداوم اعتراضات و نارضایتی های مردمی، اتاق فکر احزاب حاکم را متوقف کرده است. گاه برخی از کارشناسان این طیف سیاسی شنیده اند که این روند برای افزایش مشارکت و برگزاری انتخاباتی با مشارکت بیشتر ضروری است و این نکته نگران برخی از صاحب نظران کشور است.
سناریوی سخت لاریجانی و روحانی
رسولی گفت: به نظر می رسد با توجه به اینکه رقابت های سیاسی انتخابات یکی دو ماه دیگر آغاز می شود، رسانه های وابسته مجبور به اطلاع رسانی در خصوص فعالیت های مشترک آقایان لاریجانی و روحانی شده اند. برای هدف ذکر شده شاید طراحان این سناریو، یعنی اخبار غیرواقعی که رسانه های وابسته در مورد دکتر لاریجانی و روحانی مطرح کردند، پیش بینی نمی کردند که با ادبیاتی قاطع، بسیار کوتاه و کوبنده، توسط آقای لاریجانی رد و تکذیب شود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: اگر شرایط کنونی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تا ماه های قبل از انتخابات و تبلیغات انتخاباتی بدون تغییر ادامه یابد، افق روشنی برای تمایل مردم و فعالان سیاسی برای حضور در انتخابات پیش رو وجود ندارد. انتخابات
اعتراض به رد صلاحیت ها با محوریت لاریجانی
وی با اشاره به انتقادات لاریجانی از رد صلاحیت ها گفت: اعتراض این بار نه از بطن و متن جریان غیرداخلی بلکه از سوی بخشی از طیف اعتدال گرا و اصولگرا با محوریت آقای لاریجانی است و اگر اعتراضی است. واکنش سیاسی به این تطهیر و دگرگونی ظریف مشکلات کشور با دخالت بزرگان کشور متوقف نمی شود، در این صورت ضرر و زیان ادامه این روند در جامعه ناراضی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است. در طول انتخابات افزایش خواهد یافت. امیدوارم موضع گیری و پاسخ معنادار آقای لاریجانی باعث تجدید نظر در پیمودن این مسیر نادرست شود.
رسولی در پاسخ به این سوال که دریافت کننده پیام آقای لاریجانی چه کسی بوده است، گفت: جریان سیاسی در قدرت که از دوستان آقای رئیسی هستند، حامیان دکتر احمدی نژاد و علاقمندان به مکتب و مکتب هستند. فلسفه سیاسی مرحوم آیت الله مصباح که از نظر این جماعت نسبت به رأی اصالت دارند. هیچکس نیست. آنها بیشتر به ابعاد حکومت اسلامی توجه دارند تا جمهوری اسلامی.
دریافت کننده بیانیه سیاسی لاریجانی شورای نگهبان است
وی ادامه داد: من فکر می کنم کنایه آقای لاریجانی فراتر از جریان سیاسی یکسان سازی قوه مجریه و مجلس بود. مخاطب این پیام شورای نگهبان است و در ارزیابی این سالهای پایانی این شورا بیش از هر زمان دیگری به حذف و نصب شخصیتهای بزرگ در انتخابات قانونگذاری و ریاست جمهوری اشاره میشود.
رسولی افزود: رد صلاحیت آقای لاریجانی در سال 1400 آخرین نمونه این رفتار شورای نگهبان بود. حتی یک نفر از جریان اصلاحات نتوانست از فیلتر شورای نگهبان برای انتخابات اخیر عبور کند. دریافت کننده اصلی آقای لاریجانی در این بیانیه ماندگار و تاریخی، رهبر فعلی شورای نگهبان و حاکمیت بود. همچنین به دنبال هشدار است که ادامه این روند به نفع کشور نیست.
عضو سابق شورای شهر درباره احتمال رهبری حسن روحانی در انتخابات مجلس دوازدهم گفت: آقای روحانی در اولین سال دوره هشت ساله ریاست جمهوری خود سکوت کرد و جز چند مورد موضع دقیقی اتخاذ نکرد. از لحظه ها در ماههای اخیر با فعالسازی وبسایت خود، برگزاری جلساتی با مقامات دولتی، بیش از گذشته فعال شدهاند.
بعید است روحانی در انتخابات مجلس شرکت کند
یکی از چهره های سیاسی نزدیک به عارف در پاسخ به این سوال که آیا حسن روحانی برای حضور در انتخابات هدف قرار گرفته است یا به فکر سیاست های انتخاباتی است؟
روحانی می تواند کاندیدای مجلس خبرگان شود
رسولی به آخرین دوره ریاست جمهوری روحانی اشاره کرد و تاکید کرد: با توجه به عدم تحقق برنامه های امیدوارکننده دوره آخر ریاست جمهوری خود و علاوه بر تخریب های بزرگی که در عرصه انتخابات مجلس علیه وی انجام شد، بسیار من هم هستم. سازماندهی رأی و تأثیر سیاسی اجتماعی را برای آنها نمی بینند. شاید این انتظار دور از واقعیت نباشد که بر خلاف انتخابات شورای اسلامی، آقای روحانی برای انتخابات آینده خبرگان رهبری در حوزه انتخابیه تهران فعال شود.
این سیاستمدار اصلاح طلب در خصوص سکوت روحانی در قبال گمانه زنی های خبرگزاری ای بی اس نیوز گفت: ایشان برخلاف آقای لاریجانی به گمانه زنی های رسانه ای مبنی بر داغ شدن عرصه انتخاباتی خود و آقای لاریجانی واکنشی نشان ندادند. مشاهده نشد. گمانه زنی های خبرگزاری ای بی اس نیوز در مورد انتخابات پارلمانی بیش از آن که واقعیت را به وجود بیاورد، به فکر واهی دامن زد.