سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

10 کشور دارای بزرگترین ذخایر گاز در جهان


اهمیت گاز طبیعی در بازارهای جهانی انرژی طی سال گذشته به طور فزاینده ای مشهود شده است و کشورهایی که دارای ذخایر بزرگ گاز هستند از این امر سود خواهند برد.

به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از اویل پرایس، گاز طبیعی به عنوان پلی بین گذشته سوخت فسیلی و آینده کم کربن و در عین حال به عنوان اسب تروا صنعت سوخت فسیلی که می خواهد در قعرنشین باشد مورد استقبال قرار گرفته است. – آینده ای کربنی که معماران انتقال انرژی آن را محکوم به فنا می دانستند.

رویدادهای سال گذشته در اروپا به وضوح نشان داده است که شکل دادن به آینده می تواند چیز خوبی باشد، اما نیازهای فوری انرژی را نمی توان نادیده گرفت و گاز که انتشار کمتری نسبت به سوخت های فسیلی مانند نفت و زغال سنگ دارد، گزینه بسیار خوبی است. این نیازها را برآورده کند. اما به دلیل بدبختی مصرف کنندگان گاز غربی، روسیه و ایران کشورهای دارای بیشترین ذخایر گاز طبیعی در جهان هستند. البته آمریکا از نظر ذخایر گاز طبیعی نیز در فهرست پنج کشور برتر قرار دارد.

روسیه

بر اساس گزارش 2020 شرکت بریتیش پترولیوم، ذخایر گاز طبیعی روسیه به 38 تریلیون متر مکعب می رسد. تولید کشور در سال گذشته به 573 میلیارد متر مکعب رسید که سالانه 13.4 درصد کاهش داشت. از لحاظ تاریخی، اروپا و ترکیه بزرگترین خریداران گاز روسیه بودند، اما پس از تحولات سال گذشته، ترکیه تنها مصرف کننده اصلی گاز روسیه با منشاء اروپایی باقی مانده است. چین اکنون مقصد اصلی صادرات گاز روسیه از طریق خطوط لوله است. روسیه همچنین گاز طبیعی مایع (LNG) صادر می کند و از قضا واردات LNG روسیه به اروپا در سال گذشته به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

ایران

دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان در ایران است. ایران با 32 تریلیون متر مکعب ذخایر گاز طبیعی، 16 درصد از ذخایر گاز طبیعی جهان را در اختیار دارد. بیشتر ذخایر گاز ایران در میدان دریایی پارس جنوبی در خلیج فارس متمرکز شده است که با قطر مشترک است. مجموع تولید در سال 2020 به 234 میلیارد متر مکعب یا به طور متوسط ​​روزانه 645 میلیون متر مکعب رسید. توسعه ذخایر عظیم گازی ایران پس از بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران و خروج غول‌های انرژی غربی مانند توتال دشوار بوده است.

قطر

قطر همسایه ایران است و قسمت قطری میدان عظیم گازی خلیج فارس «میدان شمالی» نام دارد. سهم قطر در این میدان مشترک کمتر و بالغ بر 24.7 تریلیون متر مکعب بوده است. تا همین اواخر، قطر بزرگترین صادرکننده LNG در جهان بود. این کشور در حال توسعه ظرفیت تولید خود است و درصدد تولید سالانه 126 میلیون تن در مقابل 77 میلیون تن در حال حاضر است. پس از آنکه تحریم‌های ضدروسی باعث کاهش عرضه گاز از مسکو به اروپا شد، قطر بهترین گزینه برای خریداران گاز اروپایی است. اما این معامله دشوارتر از آن چیزی بود که انتظار می رفت، زیرا قطر ترجیح می دهد در خریدهای بلندمدت شرکت کند، در حالی که اروپا از چنین معاملاتی اجتناب می کند.

ترکمنستان

ترکمنستان بزرگترین کشور آسیای مرکزی است، اما خارج از این منطقه چندان شناخته شده نیست. بر اساس گزارش بریتیش پترولیوم، این کشور با 19.5 تریلیون متر مکعب، چهارمین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان را دارد. تولید این کشور کم بود و در سال 2020 به حدود 59 میلیارد مترمکعب رسید که بیشتر آن به دلیل مصرف داخلی نسبتا پایین به چین صادر شد. ترکمنستان همچنین به همسایگان خود در آسیای مرکزی گاز صادر می کند.

آمریکا

اگرچه آمریکا بزرگترین ذخایر گاز طبیعی در جهان را ندارد، اما بزرگترین تولید کننده گاز به حساب می آید. این کشور به بزرگترین صادرکننده LNG در جهان تبدیل شده است، اما از نظر ذخایر در رتبه پنجم قرار دارد. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، در پایان سال 2020، ذخایر گاز طبیعی در ایالات متحده به 13.179 تریلیون متر مکعب رسید. با توجه به فراوانی گاز شیل، ایالات متحده در چند سال آینده به قدرت بزرگی در جهان LNG تبدیل شده است و اگر تمام پروژه های برنامه ریزی شده به مرحله تولید برسند و مجموع ظرفیت سالانه 169 میلیون تنی تا سال 2027 محقق شود. در دهه آینده به رتبه اول تبدیل خواهد شد بقیه 10 کشور برتر دارای ذخایر بزرگ گاز طبیعی توسط اعضای اوپک تکمیل می شوند. عربستان سعودی، امارات متحده عربی، نیجریه و ونزوئلا همگی دارای ذخایر قابل توجه گاز طبیعی هستند.

عربستان سعودی با 8.5 تریلیون متر مکعب ذخایر گاز طبیعی در رتبه ششم این فهرست قرار دارد و در واکنش به تقاضای روزافزون جهانی، اخیرا تصمیم به توسعه این ذخایر با جدیت بیشتری گرفته است.

این کشور که بزرگترین عضو اوپک است، پس از آن امارات متحده عربی، همسایه آن در خلیج فارس قرار دارد که تخمین زده می شود حدود 8.2 تریلیون متر مکعب ذخایر گاز طبیعی دارد. شرکت دولتی نفت و گاز امارات متحده عربی اخیراً تجارت گاز خود را به بزرگترین عرضه اولیه عمومی سال تبدیل کرد و 2.5 میلیارد دلار برای ADNOC جمع آوری کرد.

نیجریه با 5.85 تریلیون متر مکعب ذخایر گاز طبیعی در رتبه بعدی قرار دارد. این کشور دارای بزرگترین ذخایر اثبات شده گاز طبیعی در آفریقا است، اما در استفاده از این ذخایر در مقایسه با استفاده از ذخایر نفتی خود عقب‌تر است.

ونزوئلا با داشتن 5540 میلیارد متر مکعب ذخایر قطعی، یکی از صاحبان بزرگترین ذخایر گاز طبیعی در جهان است. اما بهره برداری از این ذخایر با حجم گازی که این کشور به آن وابسته است، مطابقت ندارد. به خصوص از سال 2019 که آمریکا کاراکاس را هدف تحریم های صنعت نفت و گاز این کشور قرار داد.

رتبه دهم بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان به چین تعلق دارد. این کشور بزرگترین واردکننده انرژی در جهان و یکی از بزرگترین مصرف کنندگان است که مقدار زیادی نفت و گاز وارد می کند. این کشور دارای ذخایر قابل توجهی است، اما بهره برداری از آنها در حجم زیاد برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد دشوار بوده است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *