حمله به رکورد 13.5 میلیون تنی تولید گندم – اخبار کشاورزی – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

وی افزود: با استفاده از تجربیات گذشته، ظرفیت های موجود، رایزنی با کارشناسان گندم در کشور، طرح تولید پایدار گندم تدوین شده و حدود 15 محور برای این طرح پیش بینی شده است.
مجری طرح گندم کشور به کمک های مختلف در این طرح به کشاورزان اشاره کرد و افزود: این کمک ها شامل پرداخت بیمه، خرید کود بذر و تامین بذر است. تولید میادین بارانی، بحث های آموزشی و ترویجی، خرید خودرو برای استان و شهرستان ها، یارانه استفاده از کارشناسان نیز دیده شد.
absnews
وی افزود: برای اولین بار طرح افزایش بهره وری آب در مزارع دیم به صورت پایلوت در سال اول تدوین و اجرا شد و سال اول در 6 استان کشور در سطح 660 هزار هکتار اجرا شد. و نتایج رضایت بخش بوده و ادامه خواهد داشت.
سهرابی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گندم در کشور به 3 میلیون و 600 هزار هکتار رسیده است، گفت: در سطحی حدود دو میلیون و 700 هزار هکتار گندم دیم کشت شده و در بسیاری از مناطق کشور کشت گندم به پایان رسیده است. زمین های سرد اقلیم و عملیات کاشت در اقلیم های گرم و معتدل از جمله استان های خوزستان، فارس، گلستان، ایلام و کرمانشاه هنوز تکمیل نشده و سهمیه باقی مانده کود فسفاته به این استان ها ارسال می شود.
مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه طرح جهش تولید دیم تنها طرح وزارت جهاد کشاورزی است که دستور مقام معظم رهبری دارد، گفت: استان فارس از سال اول به این طرح پیوست.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال زراعی گذشته میزان خرید تضمینی و توافقی گندم در کشور به حدود 7.5 میلیون تن رسید که نسبت به سال قبل 60 درصد افزایش داشته است و این مهم است. . با نظارت و برنامه ریزی در سطح استان، شهرستان و مرکز خدمات.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، رئیس اجرای طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه طرح تولید پایدار گندم در فصل کشاورزی جاری اجرا شده است، گفت: انتظار می رود بتوان به خودسازی پایدار دست یافت. کفایت در این زمینه حداکثر ظرف مدت سه سال که در سال تولید فعلی 13.5 میلیون تن و سهم تولید فارس حداقل 9 میلیون تن است.
وی افزود: خرید ماشین آلات نیز در این طرح دیده می شود، این ماشین آلات شامل ابزار و سری است که در طرح جهش تولید با ضریب نصب 5 درصد دیده می شود که فرصت خوبی برای برخی استان ها مانند کرمانشاه، کردستان و … است. شرق آذربایجان که از این فرصت استفاده کردند و امیدواریم فارس هم بتواند از آن استفاده کند.
به گفته سهرابی، سوال بذر، بذر برچسب دار و سازمان بذر برای مصرف خودسرانه، مساله تغذیه در مرحله کاشت و برداشت، اصلاح روش های کشت که شامل کشت روی پشته، کشت جوی، توسعه مستقیم کشت و زراعت حفاظتی، توجه به بهره وری آب و توسعه سیستم های ریز آبیاری، مدیریت آفات و علف های هرز و کاهش ضایعات از محورهای اصلی این برنامه است.
سهراب سهرابی مشاور معاون وزیر و مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی روز سه شنبه در جلسه ستاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه نظر وزیر جهاد کشاورزی این است که سطح محصولات آبی باید کاهش یابد باید به سمت محصولات اصلی برود، تن برای تجارت و صنعت از جمله خمیر کاغذ و صنایع وابسته و 1.5 میلیون تن برای بذر و سایر مصارف استفاده می شود.
سهرابی گفت: این طرح برای دومین سال در سطح 2 میلیون و 600 هزار هکتار در 15 استان کشور و سال سوم در سطح 4.2 میلیون هکتار در 21 استان کشور اجرا می شود و فرصت خوبی است. وی گفت: استان کردستان با 600 هزار هکتار بالاترین سطح را در اجرای طرح جهش تولید دارد و کشاورزان بسیار راضی هستند چرا که تاثیرات خوبی در تولید داشته است.