استانداردهای موتورسیکلت ایران در سطح جهانی/ حل مشکل پولی ضروری است
رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت ایران ضمن بیان چالش هایی که این صنعت در حال حاضر با آن مواجه است، نسبت به دو مشکل کمبود نیروی کار و مشکلات پولی هشدار داد، اما استانداردهای صنعت موتورسیکلت کشور را در سطح جهانی خواند و برجسته کرد. … که در صنعت موتورسیکلت نسبت به سایر کشورها تاخیر نداریم.
جلیل مجاهد در حاشیه بازدید از دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو (3 تا 5 آبان ماه) در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تاکید بر اینکه تحولات مثبت زیادی را در حوزه خودرو و موتورسیکلت تجربه کرده ایم، گفت: بازدید از نمایشگاه نشان داد که این صنعت نسبت به سال گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است.
رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت ایران با بیان اینکه علیرغم پیشرفت های صورت گرفته در صنعت حمل و نقل (خودرو، موتورسیکلت و …) همچنان چالش ها باقی است، در خصوص چالش های صنعت موتورسیکلت، گفت: در حال حاضر دو مشکل اساسی در این حوزه وجود دارد. ، که مهمترین چالش های صنعت موتورسیکلت هستند. ابتدا مسئله کار وجود دارد. این بدان معناست که تعداد کارگران مورد نیاز در کارخانه ها کم است. زیرا هزینه های بالای زندگی در شهرهای صنعتی (به ویژه هزینه اجاره بها) مهاجرت کارگران به این شهرها برای کار در کارخانه ها را بی سود می کند.
تصمیمی برای کارمندان
وی افزود: برای رفع این مشکل و یافتن راهکارهای مناسب، مستقیماً با معاون اول رئیس جمهور جلسه داشتیم و شخصاً پیشنهاد ساخت مسکن در اطراف شهرهای صنعتی را برای حل معضل مسکن کارگران دادم. اگر تصمیمی فوری در این زمینه گرفته نشود، قطعا سال آینده با چالش مواجه خواهیم شد.
این فعال صنعتی در حوزه موتورسیکلت یکی دیگر از مشکلات و چالش های صنعت موتورسیکلت را اجرای یک شبه قوانین مصوب دولت دانست و گفت: در تمام دنیا صنایع حداقل یک تا دو سال فرصت دارند تا قوانین جدید را اجرا کنند. ، اما متاسفانه در کشور ما بلافاصله پس از تصویب و ابلاغ قانون، مهلتی برای بررسی اجرای آن نمی دهند. این موضوع نه تنها شامل وضعیت فعلی سازمان ملی استاندارد می شود و این سازمان به صنایع زمان کافی می دهد.
رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت ایران ادامه داد: امروز بحث پولی یکی از موضوعات مهم کشور است که امیدواریم مسئولان فکری برای آن کرده و به آن پاسخ دهند. زیرا اگر بحث پولی حل نشود، قطعا تا دو سه ماه آینده شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.
سهم ایران از صادرات موتورسیکلت در منطقه چقدر است؟
مجاهد در خصوص جایگاه صنعت موتورسیکلت ایران در منطقه و جهان و میزان صادرات این صنعت گفت: متاسفانه سهمی در صادرات موتورسیکلت نداریم. صادرات می تواند زمانی انجام شود که میزان تولید بالا باشد. وقتی تولید افزایش می یابد طبیعتا هزینه تولید کاهش می یابد. سهم ایران در سال جاری به دلیل تغییرات عمده در صنعت موتورسیکلت 600 هزار دستگاه بوده است. در واقع، یک کارخانه چینی حدود 17 میلیون موتورسیکلت در سال یا یک کارخانه هندی حدود پنج میلیون موتور سیکلت در سال تولید می کند.
وی همچنین فولاد، آلومینیوم و پلاستیک را از مهمترین مواد اولیه مورد نیاز برای تولید موتورسیکلت دانست که به وفور در کشور تولید و موجود است. وی بیان کرد: بنابراین برای کاهش هزینه کل تولید، نیازمندیم متولیان این حوزه تسهیلاتی را در اختیار تولیدکنندگان موتورسیکلت قرار دهند تا این مواد را با قیمت مناسب تری خریداری کنند. در عین حال نیاز به دانش و فناوری های پیشرفته تری در این صنعت به شدت احساس می شود.
ما در صنعت موتور سیکلت دست و پاچه نیستیم
رئیس انجمن موتورسیکلت ایران گفت: البته افتخار می کنیم که صنعت تولید موتورسیکلت در ایران هیچ تفاوتی با دنیا ندارد. از آنجایی که سازمان استاندارد ایران نظارت جدی و سختگیرانه ای بر صنعت موتورسیکلت دارد، کشور ما هیچ تفاوتی یا عقب افتادگی از سایر کشورهای دنیا ندارد.
این مقام صنعتی ضمن تاکید بر اینکه زیرساخت های لازم برای توسعه تولید موتورسیکلت برقی در کشور مهیا نیست، گفت: پروژه موتورسیکلت برقی که از سال 1395 در کشور آغاز شد، با شکست کامل مواجه شده است و دلایل این شکست را می توان برشمرد. علت آن نبود زیرساخت های لازم و گرانی موتورسیکلت است. در واقع یک موتورسیکلت برقی مناسب برای شیب تهران قیمتی در حدود 3000 دلار خواهد داشت. یعنی قیمت فروش این موتورسیکلت 250 میلیون تومان خواهد بود که با شرایط اقتصادی فعلی مردم ایران سازگاری ندارد.
انتهای پیام