سایر موضوعات

نقش بزرگ ایران در تامین امنیت انرژی جهانی با تکیه بر ذخایر عظیم گاز

به گزارش ای بی اس نیوز، جواد اوجی امروز در اجلاس وزیران مشارکت سبز آسیایی (AGGPM) در ژاپن اظهار کرد: پیش نیاز این اقدام پذیرش انتقال عادلانه و تدریجی انرژی به جای سیاست های تهاجمی برای حذف سوخت های فسیلی از سبد انرژی جهانی است. . از سوی دیگر، انتقال عادلانه و تدریجی انرژی مستلزم پرهیز از رژیم‌های اجباری و مهم‌تر از همه، مشارکت فعال و بدون تبعیض در تأمین مالی پروژه‌های کاهش انتشار کربن، به‌ویژه در زمینه تولید فسیلی است (حذف مشعل، CSC/ CCUS) با درک بهتر کاستی های تکنولوژیکی، مشکلات اقتصادی، مقابله با تحریم های ظالمانه و غیرقانونی و غیره که برخی کشورها را به سمت بحران های فرسایشی دائمی سوق داده است.

وزیر نفت گفت: به عقیده بسیاری از کارشناسان، گاز طبیعی می تواند پل ارتباطی بین عصر سیطره سوخت های فسیلی و عصر برتری انرژی های تجدیدپذیر باشد. در این برهه حساس، ایران می تواند با تکیه بر ذخایر عظیم گاز طبیعی خود، نقش مهمی در تامین امنیت انرژی جهانی ایفا کند.

بر اساس اعلام وزارت نفت، وی خاطرنشان کرد: تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه جمهوری اسلامی ایران به عنوان دارنده رتبه نخست کل ذخایر نفت و گاز و تولیدکننده بزرگ انرژی در جهان است. وی امنیت انرژی جهان و منطقه را به خطر انداخته است، گفت: اگرچه تحریم ها با هدف به روز رسانی ظرفیت های بالای تولید و صادرات نفت و گاز و ایفای نقش موثر ایران در زنجیره تامین انرژی منطقه و جهان با مشکلاتی مواجه شده است. اما ایران طی چند سال گذشته علیرغم تمامی محدودیت ها به موفقیت ها و دستاوردهای چشمگیری در بخش های مختلف انرژی و صنعت نفت دست یافته است. ، گاز، پالایشگاه و پتروشیمی تکمیل شده است.

وی با تاکید بر اینکه کشورهای مختلف جهان از جمله تامین کنندگان انرژی در سال های اخیر با آگاهی از نیازهای جهانی در زمینه کاهش انتشار کربن، سیاست هایی را با هدف تنوع بخشیدن به سبد انرژی خود و کاهش انتشار کربن در فرآیندهای تولید اتخاذ کرده اند، گفت: موفقیت آمیز است. این برنامه ها به مشارکت فعال جهانی به ویژه در حوزه سرمایه گذاری و فناوری بستگی دارد.

دستیابی به توسعه اقتصادی کم کربن مستلزم همکاری همه کشورهای جهان است

وی ضمن استقبال از حضور شرکت های بین المللی با سرمایه و دانش فنی در زمینه افزایش بهره وری انرژی و کاهش انتشار کربن، توسعه انرژی های پاک و تجدیدپذیر، ذخیره انرژی در ایران، گفت: بدون همکاری بین المللی در کاهش تدریجی انتشار کربن و در صورت ادامه روند تهاجم کنونی در عدم توجه به منافع تولیدکنندگان سوخت فسیلی در فرآیند انتقال انرژی، بدون شک جهان در دهه آینده با بحران امنیت تامین و دسترسی به انرژی مواجه خواهد شد.

وی با بیان اینکه با کاهش اپیدمی کرونا، افزایش قیمت و تقاضای جهانی انرژی و همچنین بحران های ژئوپلیتیکی، عرضه جهانی انرژی در شرایط کنونی با خطر مواجه شده است، افزود: بر خلاف روند مورد انتظار در روند انتقال تهاجمی انرژی و کاهش سهم سوخت‌های فسیلی پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که انرژی‌های تجدیدپذیر به تنهایی برای پاسخگویی به نیازهای روزافزون انرژی جهانی در شرایط کنونی و در دهه‌های آینده و مصرف سوخت‌های فسیلی به‌ویژه گاز طبیعی کافی نخواهد بود. طی دهه آینده روند صعودی را تجربه خواهد کرد. بنابراین این سوال مطرح می شود که برای تامین امنیت پایدار انرژی با حداقل آلودگی و هزینه قابل قبول در این دوره گذار چه باید کرد؟

اوجی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران با بیش از 33 تریلیون مترمکعب ذخایر گاز طبیعی دومین کشور بزرگ گاز طبیعی در جهان است و رکورد تولید یک میلیارد متر مکعب در روز را به ثبت رسانده است. سوم جهان از این نظر. وی گفت: این در حالی است که چشم انداز تولید گاز طبیعی ایران به دلیل مناطق وسیع اکتشاف نشده و بسیاری از میادین توسعه نیافته ظرفیت بالایی برای افزایش دارد. این مزیت ها در کنار موقعیت استراتژیک ایران برای دستیابی به بازارهای مختلف و همسایگان دارای منابع غنی نفت و گاز، مؤید نقش تأثیرگذار جمهوری اسلامی ایران در امنیت انرژی آینده کشورهای منطقه و جهان است.

وی بیان کرد: فکر می کنم بخش مهمی از راه حل چالش جهانی تامین امنیت انرژی جهانی در گرو توجه و تمرکز بر گاز طبیعی به عنوان سوخت پاک حداقل در چند دهه آینده است که بتواند سهم قابل توجهی را به خود اختصاص دهد. انرژی اولیه مورد نیاز جهان

وی با تاکید بر اینکه دستیابی به توسعه اقتصادی کم کربن در جهان و تحقق اهداف و چشم انداز این اجلاس نیازمند همکاری همه کشورها اعم از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه و همه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان سوخت فسیلی است، گفت: موضوع انتقال انرژی قطعی است و اگرچه کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی در سال های اخیر با جدیت بیشتری دنبال شده است، به نظر می رسد راه قابل توجهی برای تحقق کامل اهداف در سطح همه کشورها وجود دارد و در این زمینه احترام، توجه به سطح توسعه اقتصادی کشورها برای تعیین تکلیف و تعهدات آنها امری اجتناب ناپذیر است.

انتهای پیام

وی با تاکید بر ضرورت انتقال تدریجی و عادلانه انرژی و تمرکز بر توسعه گاز طبیعی، گفت: طی چند سال گذشته رویکرد تهاجمی به لزوم کاهش سریع استفاده از سوخت‌های فسیلی با هدف کاهش انتشار کربن صورت گرفته است. باعث کاهش سرمایه گذاری در منابع فسیلی شد.

اوجی در سخنان پایانی خود به گاز طبیعی به عنوان سوختی پاک و ارزان قیمت، دسترسی آزادتر به منابع مالی و فناوری بدون تبعیض و تحریم با توجه به اثرات جهانی ناشی از محدودیت در اجرای طرح های مربوط به تامین انرژی جهانی توجه و تاکید کرد. امنیت و کاهش انتشار کربن، بررسی سبد سرمایه گذاری انرژی، به ویژه با اولویت افزایش تولید گاز، حذف شعله ور شدن و بهبود بهره وری انرژی، همکاری در توسعه و ارتقای فناوری های مورد نیاز برای افزایش بهره وری انرژی، شبکه های هوشمند و ذخیره انرژی. و جمع آوری گاز مشعل، همکاری و تعامل در به عنوان بخشی از تجاری سازی اقتصاد هیدروژن، ایجاد پارک های فناوری نوآورانه (Innovative Technologies Pa rk: ITP) به منظور به اشتراک گذاری دانش بین پروژه ها، بحث و تبادل اطلاعات، همکاری در پروژه های توسعه سوخت پاک، استانداردها و اجرای مدل های توسعه بازار مربوطه، سازماندهی رویدادهای مستمر و هدفمند برای شناسایی مشکلات و شناسایی راه حل ها و سیاست ها و تدوین دستور کار برای توسعه همکاری چند جانبه بین مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بزرگ انرژی فسیلی با هدف کاهش انتشار کربن در چارچوب یک گذار تدریجی و عادلانه. گفت اد.

وی بخش مهمی از راه حل چالش جهانی تامین امنیت انرژی جهانی را در گرو توجه و تمرکز بر گاز طبیعی به عنوان سوخت پاک دانست و گفت: بدون همکاری بین المللی در کاهش تدریجی انتشار کربن و در صورت تداوم رویکرد تهاجمی کنونی. نادیده گرفتن منافع تولیدکنندگان سوخت فسیلی در فرآیند انتقال انرژی، جهان بدون شک در دهه آینده با بحران امنیت عرضه و دسترسی به انرژی مواجه خواهد شد.

با تحریم های یکجانبه و ظالمانه علیه ایران، امنیت انرژی جهانی را به خطر می اندازد

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا