117 منطقه معدنی جدید در کشور شناسایی شده است
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، اجرای طرح توسعه زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در خراسان جنوبی، قابلیت های کمان-رنگین کمان معدن را بیشتر نمایان کرده و پیشرفت آن را به دنبال داشته است. از ایستگاهی به ایستگاه دیگر به سمت استان های دیگر.
طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی مطابق با بیانیه مرحله دوم انقلاب اسلامی مبنی بر لزوم استفاده مناسب از منابع طبیعی و انسانی و لزوم تحول بنیادین در حوزه علوم زمین و معدن به عنوان یکی از مولفه های مهم اقتصادی، اشتغال زایی و توسعه در قالب یک توافق سه جانبه. در بخش معدن از سال 1400 در خراسان جنوبی با حضور معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت سومات، توسعه و سازمان نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و سازمان زمین شناسی آغاز شد. سازمان در 1400.
این پروژه دارای اهداف مهم و مهمی از جمله توسعه مناطق کم بهره برداری و اشتغال مولد با تاکید ویژه بر نیروی متخصص بومی، تولید اطلاعات زیرساختی متناسب با کاربری اراضی و تکمیل اطلاعات عمیق و کشف ذخایر جدید از طریق هوایی است. بررسی های ژئوفیزیکی
دقت ضربدر چهار به لطف تغییر مقیاس، کاهش زمان تبدیل سپرده به معدن، اجرای مدل مشارکتی، تکمیل و توسعه زیرساختهای اطلاعاتی، از پایگاههای اطلاعاتی فناوری و زمینشناسی، تا آموزش کارشناسان و ایجاد تحرک در بخش خصوصی از طریق برون سپاری فعالیت به عنوان مزیت. برای اولین بار در کشور به طرح ویژه توسعه زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی اشاره شد.
در این زمینه معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: طرح توسعه زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور از سال 1400 در خراسان جنوبی آغاز شد و در این راستا سال قول دادیم این طرح را به موقع اجرا کنیم. یک سال است که نتوانستیم آن را انجام دهیم.
شناسایی 17 منطقه امیدوارکننده جدید برای طلا
علیرضا شهیدی با بیان اینکه هفته گذشته پس از طی مراحل شناسایی و تحقیقاتی پروژه، منابع به دست آمده را تجمیع، الگوبرداری و رونمایی کردیم، گفت: با این اقدام تقریباً 117 پهنه معدنی شناسایی شده است که از این تعداد 17 پهنه جدید معدنی است. مناطق امیدوار کننده طلا، 60 زون مس، 25 زون نیکل برای اولین بار در شرق ایران، 9 زون منیزیت و 6 زون سرب و روی.
معاون وزیر صامت ادامه داد: در این طرح تولید و تکمیل اطلاعات اولیه زمین شناسی و اکتشاف در محدوده مورد نظر، اجرای عملیات کشف ذخایر جدید معدنی و کاهش موثر زمان تبدیل یک کانسار به معدن با همکاری بخش های مختلف معدنی کشور در حوزه دولت و سازمان ها و مجتمع های عمرانی، نخبگان دانشگاهی و بخش خصوصی مورد توجه قرار گرفت.
وی گفت: کاهش ریسک سرمایه گذاری بخش خصوصی در چرخه معدن، افزایش چشمگیر نرخ اشتغال در منطقه و توسعه عدالت محور استان از دیگر اهداف کلان پروژه زمین شناسی تحول بخش و اکتشاف منابع معدنی است. ذخایر طبیعی کشور و اجرای این پروژه بزرگترین و بی سابقه ترین الگوی همکاری در کشور است. هدف رشته علوم زمین و معدن کشور پرهیز از موازی کاری، شفافیت در اجرای فرآیندهای تخصصی و جلوگیری از هدر رفت منابع مالی است. و منابع انسانی
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور خاطرنشان کرد: منابع مالی این پروژه با توافق سه جانبه این سازمان ایمیدرو و معاونت معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت توسط ایمیدرو تامین شده است. در سال مالی 1400
شهیدی بیان کرد: از دیگر دستاوردهای این طرح، تکمیل مرحله شناسایی و تحقیقات اکتشافی برای معرفی مناطق معدنی نویدبخش است که با توجه به جمع آوری داده های ژئوفیزیک هوایی در سطح مطلوب، تحولی چشمگیر در بخش معدن استان به همراه خواهد داشت. منطقه حوزه.
وی ادامه داد: در این طرح 60 پروژه زمین شناسی و اکتشافی در مساحتی بیش از 37 هزار و 500 کیلومتر مربع اجرا شده است که از دستاوردها و نتایج این طرح انتشار اطلاعات زمین شناسی و اکتشافی در قالب داده های زمین شناسی است. نقشه های زمین شناسی ژئوشیمیایی و اقتصادی در مقیاس عملی 150000.
قائم مقام وزیر صمت افزود: خراسان جنوبی به این دلیل انتخاب شد که در سال 1394 مطالعات ژئوفیزیک را در آنجا انجام دادیم و یک استان معدنی است و سپس به استان های دیگر این استان خواهیم رفت. طرح تحول ایستگاه به ایستگاه ادامه خواهد داشت.
شهیدی در خصوص صادرات مواد معدنی افزود: اکنون در مرحله شناسایی هستیم و به اکتشافات معدنی بیشتر نیاز داریم و مدارک آن را در اختیار ایمیدرو قرار داده ایم.
خراسان جنوبی از نظر ذخایر معدنی بی نظیر است
وی گفت: کل کشور معدنی است اما خراسان جنوبی از نظر ذخایر معدنی بی نظیر است و با راه اندازی طرح زمین شناسی خراسان جنوبی بانک اطلاعاتی دقیق از ذخایر معدنی تهیه شده است.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با تاکید بر اینکه معادن نقش مهمی در توسعه پایدار دارند، گفت: با فعال شدن یک معدن در یک منطقه، زیرساخت های آب، برق، گاز و جاده فراهم شده و شرایط نصب و راه اندازی و راه اندازی آن فراهم می شود. ماندگاری جمعیت تضمین می شود.
81 ماده معدنی در کشور وجود دارد
معاون وزیر صمت با بیان اینکه تاکنون 68 ماده معدنی در کشور وجود داشت، گفت: تاکنون آنالیز 40 عنصر معدنی انجام می شد اما در طرح تحول این تعداد به 81 ماده معدنی افزایش یافت. کشور. تجزیه و تحلیل 57 کانی بالغ، با استفاده از روش های پیشرفته انجام شد.
وی افزود: زمین شناسان ایران را بهشت زمین شناسی می نامند و ما آن را رنگین کمان کانی ها می نامیم. بنابراین شایسته است که سرزمین ایران به رسمیت شناخته شود.
بخش معدن، پرخطر، اما سودآور است
شهیدی با بیان اینکه معدن پرخطر اما سودآور است، گفت: در صورت تکمیل اقدامات اکتشافی در سطح کشور گنجینه بسیار غنی مواد معدنی خواهیم داشت که تاکنون شناخته نشده است و باید به دنبال شناسایی کامل آنها در سطح کشور باشیم. کشور و اجرای طرح اکتشاف زمین شناسی، ریسک کم معدنی و سرمایه گذاران را تشویق به حضور و کار می کند.
وی با تاکید بر اینکه اگر در هر منطقه ای از خراسان جنوبی وقت بگذاریم و حفاری کنیم معدن خوبی پیدا می کنیم، یادآور شد: باید این ثروت خدادادی را برای مردم به بهترین شکل تبدیل به ثروت کنیم تا مسئولیت خود را انجام دهیم.