سهراب سهرابی با اشاره به اینکه در تقویم رسمی کشور 10 فروردین ماه به نام روز گندم نامگذاری شده است، گفت: گندم به عنوان یک غله بسیار مهم و استراتژیک در ایران و جهان محسوب می شود و بیش از 40 درصد انرژی و پروتئین مورد نیاز ایران است. گندم هیچ کشوری تامین نمی شود.
به گفته وی، گندم محصول مهمی محسوب می شود که دو برنامه اساسی و اصلی را در راستای افزایش پایداری تولید و ارتقای کیفیت دنبال می کند.
سهرابی ادامه داد: به منظور افزایش و تداوم تولید و ارتقای کیفیت برنامه های ویژه ای از جمله تولید و تنظیم بذر اصلاح شده، توسعه سیستم های نوین آبیاری، کشاورزی مکانیزه، مدیریت آفات، بیماری ها و علف های هرز و کاهش ضایعات برداشت از جمله این اقدامات است که در راستای شعار سال و مشارکت کشاورزان است.
مجری طرح گندم با اشاره به برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در راستای پایداری تولید گندم افزود: طرح جهش تولید با همکاری ستاد رهبری حضرت امام (ره) کشاورزان دیم در سطح 5.2 میلیون هکتار و کشاورزی قراردادی در سطح 3.2 میلیون هکتار در حال انجام است و تولید نان سبوس دار نیز از دیگر کارهایی است که با مشارکت وزارت بهداشت شروع کردیم و سازمان ملی استاندارد. بر این اساس، بیش از 4 درصد از سبوس غلات استخراج نمی شود که جوانه گندم را که حاوی ویتامین ها، نشاسته و کربوهیدرات های مورد نیاز بدن است، تامین می کند.
وی افزود: در فرهنگ عمومی جامعه تقاضا برای نان سفید افزایش می یابد اما از نظر سلامت جامعه و تامین پروتئین آن، نان کامل مغذی بوده و سلامت جامعه را تامین می کند.
سهرابی با اشاره به اینکه در یک برنامه کوتاه مدت 2 تا 3 ساله به خودکفایی پایدار دست خواهیم یافت، گفت: در دنیا گندم ابزار قدرت است و باید بتوانیم غذای اصلی را در داخل تامین کنیم. خودکفایی از طریق تحقیقات و دانش کشاورزی امکان پذیر است.