سید مجتبی خیام نکوی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نشست خبری امروز گفت: در سال اول دولت افزایش تولید گندم کمتر از 3 میلیون تن نبود و این رقم به 6 میلیون تن رسید. با اشاره به روز ملی گندم و نان در سال گذشته. پیش بینی می شود امسال به حداقل 6 میلیون تن برسد.
وی با اشاره به اینکه تجارت و صنعت به 13.5 میلیون تن گندم نیاز دارد، افزود: ایران علاوه بر خودکفایی، توانایی حضور در جرگه برای صادرکنندگان را نیز دارد، بنابراین اگر یک تن گندم و 500 کیلوگرم گندم تولید شود. گندم تولید می شود و اگر نصف آن اضافه شود، حاصل می شود.
خیام نکوی با بیان اینکه 40 درصد کالری مورد نیاز روزانه جامعه از گندم تامین می شود، گفت: تحولات سیاسی در جهان گندم را به نقش سپر سیاسی برای هژمونی سایر کشورها تبدیل کرده است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: بالاترین محصول استراتژیک بخش کشاورزی در دنیا و کشورمان گندم است و حداقل سرانه مصرف این محصول استراتژیک برای یک ایرانی 150 کیلوگرم است.
وی با اشاره به اینکه 30 درصد گندم از برداشت تا سفره هدر می رود، گفت: با توجه به ضایعات بالای گندم باید با آموزش مصرف کنندگان و بهبود کمباین های گندم در کشور این میزان کاهش یابد.
به گفته خیام نیکوی، تولید گندم دیم کشور 4.4 میلیون تن و گندم دیم 10 میلیون تن است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به اهمیت تولید گندم در کشور اشاره کرد و گفت: زنجیره تولید گندم باید با تولید نان کامل در کشور شکل بگیرد و سبوس و جوانه آن را از محصول جدا نکنند. ارد.
خیام نیکوی افزود: قوی ترین بانک ژن گندم جهان را در ایران داریم و در مواقع اضطراری به ارقام جدید گندم دسترسی داریم.
به گفته وی، پیش بینی می شود امسال با تولید حداقل 13 میلیون تن گندم در کشور، همانند سال گذشته به خودکفایی در عرضه گندم نان برسیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بر کیفیت گندم تولید داخل تاکید کرد و گفت: گندم ایران از نظر عناصر سنگین مانند سرب یکی از سالم ترین محصولات کشورهای توسعه یافته است. علاوه بر این، سرشار از مواد مغذی مانند روی و منیزیم است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: اکنون به برنامه راهبردی رسیدن به خودکفایی 90 درصدی به ویژه محصول استراتژی گندم نزدیک شده ایم.