یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

کاهش 50 درصدی دانشجو و کمبود نیروی انسانی متخصص در رشته زمین شناسی

وی با بیان اینکه از سازمان استخدامی کشور مجوز داریم، گفت: در حال حاضر 400 نفر در چارت سازمانی ما خالی هستند و اگر مجوزهای لازم را بگیریم و نیروی انسانی را استخدام کنیم، علاوه بر این که کارگران جوان وارد می شوند. سازمان با ایده های جدید مشکل کمبود نیرو حل می شود و نیروی انسانی نیز تا حدودی جبران می شود.

به گزارش ای بی اس نیوزدکتر علیرضا شهیدی با بیان اینکه بر اساس آمارهای موجود تا 5 سال آینده حدود 150 کارشناس و متخصص دیگر از این سازمان بازنشسته می شوند، افزود: این نیروها در حال حاضر نقش مشاور، روسا و یا رؤسای بخش های مختلف سازمان را بر عهده دارند. و وقتی از مجموعه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور خارج شوند، کار برای این مجموعه در گروه های تخصصی زمین شناسی و اکتشاف سخت می شود.

به نقل از روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، شهیدی با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین چالش های پیش رو کاهش نیروی انسانی متخصص در بخش دولتی و خصوصی است، خاطرنشان کرد: با توجه به عدم وجود بازار کار. در اختیار نیروهای جوان قرار گرفته است که باعث شده تا ورود دانشگاه ها به رشته های زمین شناسی و معدن کاهش یابد و طبق آمار 50 درصد ورود دانشجویان و 45 درصد خروج از دانشگاه کاهش پیدا کرده است. اینکه نیروهای متخصص در این زمینه برای ورود به بازار کار آموزش ندیده اند و از طرفی نیروهای متخصص با ورود به بازار کار می کنند، جذب بخش دولتی نمی شوند.

رئیس سازمان زمین شناسی با بیان اینکه تا سال 1320 هیچ سازمانی در کشور متخصص زمین شناسی و معدن وجود نداشت و تنها زمین شناسان فعال در حوزه اکتشاف نفت بخشی از فعالیت های معدنی کشور را انجام می دادند، یادآور شد: از سال 1338 به بعد. زمانی که سازمان زمین شناسی به طور رسمی افتتاح شد، به عنوان مرجعی برای انجام فعالیت های زمین شناسی و معدنی به صورت تخصصی شروع به فعالیت کرد، اما فرآیند جذب نیروی کار در طول تاریخ سازمان به طور مستمر انجام نشده و همواره خلأهایی وجود داشته است. . مثلاً به مدت 10 سال در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور جذب نیرو صورت نگرفت و بعد از آن یک سال یک گروه نیروی انسانی وارد سازمان شدند که این نیروها را به صورت متعادل وارد و خارج کردند که یک معامله بزرگ برای سازمان آن است.

انتهای پیام

شهیدی جذب نیروهای متخصص در زمین شناسی و معدن را یکی از راهکارهای رفع کمبود نیروی کار برشمرد و گفت: بسیاری از فعالیت های سازمان اکتشافات زمین شناسی و تولید مواد معدنی در کشور نیز از طریق برون سپاری به بخش خصوصی و بخش خصوصی انجام می شود. سازمان نقش ناظر بر فرآیند را دارد و همواره سعی کرده ایم کمبود نیروی انسانی را به نحوی مدیریت کنیم، اما کمبود نیروی انسانی یکی از بزرگترین مشکلات این سازمان است.

قائم مقام وزیر صامت گفت: در سال های اخیر پروژه های عمرانی راکد بوده و بودجه کمی به آنها اختصاص داده شده است که باعث شده شرکت های مشاور مهندسی کارشناسان خود را از دست بدهند و بسیاری از شرکت ها به دلیل کمبود نیروی انسانی درهای خود را ببندند. که در همان زمان، هم بخش دولتی کوچک می شود و هم بخش خصوصی از بین می رود و منابع انسانی را از دست می دهد و باعث می شود که بخش دولتی نتواند خلأهای خود را در بخش منابع انسانی حتی از طریق بخش خصوصی پر کند.

وی در ادامه ضمن اشاره به اصل 44 قانون اساسی مبنی بر کوچک سازی بدنه دولت، گفت: نباید به همه نهادها و سازمان های کشور یکسان نگاه کرد، چرا که برخی از مجموعه های دولتی صرفاً فعالیت اداری انجام نمی دهند و دارند. کاهش آنها اشکالی ندارد اما کاهش سازمان های دولتی و تخصصی مانند سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اشتباه است و کاهش برخی سازمان ها به صلاح کشور نیست و اگر گروهی مانند سازمان زمین شناسی ملی و سازمان اکتشافات معدنی منقبض می شود، آنگاه یک دفتر شرکتی خواهیم داشت که صرفاً به عنوان سیاست گذار عمل می کند.

به گفته این پژوهشگر زمین شناسی، اگر به همین منوال پیش برویم، پیش بینی ما این است که در چند سال آینده برای انجام فعالیت های زمین شناسی و اکتشافی باید از کشورهای خارجی نیرو وارد کنیم.

وی تاکید کرد: مکاتباتی را با سازمان هایی مانند سازمان استخدامی کشور به عنوان مرکز مرجع جذب نیروی انسانی انجام داده ایم تا حداقل در چند سال آینده برای تعدادی از نیروهایی که از سازمان خارج شده اند، جایگزین داشته باشیم.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه درخواست های استخدامی این سازمان موفقیت آمیز نبوده است، تصریح کرد: تنها از طریق وزارت حراست مجوزهای لازم را برای جذب سرباز گرفته ایم تا مشکل کمبود نیرو برطرف شود. نیروی انسانی برای یک دوره دو تا سه ساله حل شود اما مشکل اساساً حل نخواهد شد.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور کمبود نیروی انسانی را یکی از بزرگترین مشکلات سازمان متبوع خود خواند و گفت: ورود دانشگاه ها به رشته های زمین شناسی و معدن کاهش یافته است، بنابراین طبق آمار، ورود دانشجویان به این رشته رشته 50 درصد و خروجی از دانشگاه 45 درصد درصد کاهش یافته است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *