گزارش دهید آیرین، محمود واعظی نایب رئیس حزب اعتدال و توسعه در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با اشاره به ادعای مالکیت جزایر سه گانه خلیج فارس نوشت: نقشه های تاریخی معتبر، مکاتبات رسمی سفارتخانه ها و کنسولگری های دوران استعمار و اسناد. موجود در سازمان ملل متحد از جمله مدارک حاکمیت ایران باستان بر اساس 3 جزیره «تنب کوچک»، «تنب بزرگ» و «ابوموسی» است و اشاره به برخی از شواهد زیر مهم و مفید است.
وی خاطرنشان کرد: «جزایر تنب»، «ابوموسی» و «سیری» در نقشه های اداره جنگ انگلیس که به نامه ارسالی وزارت خارجه این کشور ضمیمه شده، بخشی از خاک ایران است. در 27 ژوئیه 1888 به وزارت امور خارجه ایران و شاه قاجار. امارات متحده عربی امروزی “ساحل دزدان دریایی” نامیده می شود. دو نقشه مهم دیگر یعنی نقشه ایران لرد جورج کرزن به تاریخ 1892 و نقشه هند به تاریخ 1897 نیز نشان می دهد که جزایر مذکور متعلق به ایران است.
نایب رئیس حزب اعتدال و توسعه ادامه داد: بر اساس تفاهم نامه در سال 1971 میلادی (1350 شمسی) و همچنین در جلسه شورای امنیت در پی شکایت تعدادی از کشورهای عربی از ایران، «انگلیس» ایران را به رسمیت شناخت و تاکید کرد. حاکمیت کردها و امارات هیچ اعتراضی به “حق حاکمیت” ایران ابراز نکرده اند.
واعظی گفت: اسناد تاریخی نشان می دهد که «جزیره سه گانه خلیج فارس» همواره در تصرف ایران و یا زمانی تحت اشغال انگلیس و موقتاً تحت اشغال «دزدان دریایی» بوده است که سران ایران با آن مخالفت کردند. به اشغال و برای اینکه آنها از همه ابزارهای ممکن برای ترک اشغال استفاده کردند و هیچ سندی مبنی بر حاکمیت دیگری بر جزایر مورد نظر وجود نداشت.
وی گفت: طی یک سال گذشته به دلیل «جنگ غزه» و ایجاد بحرانها و معادلات پیچیده در منطقه خاورمیانه، برخی از کشورهای عربی و اروپایی بر اساس اشتباهات محاسباتی دست به اقدامات غیرقانونی زدهاند که از آنها درخواست خواهد شد. برای پاسخگویی در فرصت مناسب نوشت: «ژئوپلیتیک ایران» متغیر اساسی قدرت ملی ایران است و همواره نقش تعیین کننده ای در تحولات منطقه ای داشته و خواهد داشت.
قائم مقام حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران تحولات منطقه را با حساسیت رصد می کند و به عنوان بازیگر اصلی در نظم نوین منطقه ای نقش سازنده و موثر خواهد داشت، نوشت: اقدامات تبلیغاتی مانند صدور بیانیه یا مذاکره با برخی مقامات غیر مرتبط با حقوق قانونی کشورمان، به ویژه جزایر سه گانه ایرانی، هیچ ارزشی «قانونی» ندارد و از حاکمیت و تملک ارضی ما نمی کاهد.
واعظی در پایان مقاله خود گفت: جزایر سه گانه از دیرباز جزء لاینفک خاک ایران بوده و در آینده نیز متعلق به ایران خواهد بود. «تمامیت ارضی» همچنان خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است و قابل مذاکره نیست.