مطالبات فعالان صنعتی در روز صنعت و معدن
عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: تدوین، تصویب و اجرای سند (راهبرد) راهبردی توسعه اقتصادی کشور با مشارکت بخش خصوصی موثر و تصویب قانون برنامه هفتم توسعه از اولین مطالبات فعالان اقتصادی
به گزارش ای بی اس نیوز، آرمان خالقی در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن که امروز با حضور رئیس جمهور، رئیس کمیسیون صنایع و معادن کشور برگزار شد، بیانیه ای درباره مطالبات بخش خصوصی قرائت کرد. مجلس شورای اسلامی و فعالان صنعتی
وی ابتدا ابراز امیدواری کرد: مطالبات تولیدکنندگان که در گذشته طی پیگیریهای صورت گرفته توسط تشکلهای فعال و فراگیر این بخش و در روزهای صنعتی و معدنی دورههای گذشته اعلام شده است و در بیشتر موارد درخواست های اصلی هر سال با دقت و رویکرد خاصی تکرار می شوند. راه حل و جواب معتبر پیدا شده و سال آینده در همین روز تکرارها تکرار نشود».
خالقی در پیگیری عملیاتی شدن تدوین، تصویب و اجرای سند (راهبرد) راهبردی توسعه اقتصادی کشور با مشارکت موثر بخش خصوصی و تصویب قانون کارآمد برنامه هفتم توسعه با توجه به صنعت و معدن. بخش، آن را یکی از مهمترین موضوعات دانسته و خواستار آن شد که از مجموع دیدگاه ها و نظرات ارائه شده از سوی اقتصاد بخش خصوصی مبارزین تهیه شده باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه در محتوای برنامه هفتم تغییر رویکرد و توجه مناسب به صنعت و معدن اثر قابل توجهی ندارد، گفت: رعایت اصول حکمرانی خوب و احترام به جایگاه، استقلال و اهمیت رشد و توسعه بخش خصوصی و تشکل های فعال. کارشناس اقتصادی این بخش از دیگر خواسته های فعالان اقتصادی، کاهش تصدی گری و دخالت های غیرعلمی و غیرضروری دولت در بازار و دور شدن از اقتصاد دستوری و رعایت قوانین را مطرح کرد. اقتصاد بازار رقابتی و اجتناب از شرکت های بزرگ توسط دولت.
خالقی همچنین بر لزوم همسویی و هم افزایی تمامی ظرفیت های موجود نهادهای دولتی موثر بر حوزه اقتصاد از جمله شورای اسلامی، رؤسای شورای هماهنگی اقتصادی قوا، شورای تشخیص فرصت ها، شورای ارز و اعتبار تاکید کرد. شورای عالی بورس، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولتی و همتایان آنها در خصوص لزوم استفاده از توان مشورتی و تخصص تشکلهای اقتصادی بخش خصوصی و شناسایی تهدیدها و فرصت ها و اولویت دادن به اهمیت آنها و تقسیم کار با دقت و سرعت لازم برای فراهم کردن فضای کسب و کار مطلوب و تقویت بخش خصوصی واقعی و حمایت از تولیدکنندگان و محصولات ایرانی ساخت ایران با اجرای کامل قانون اجرا. از سیاست های اصل 44 قانون اساسی، قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، قانون رفع موانع تولید، قانون حداکثر بهره برداری از تولید و خدمات برق کشور و حمایت از کالای ایرانی و موارد مشابه. قوانین و مقررات کلیه نهادهای حاکمیتی.
عضو هیئت مدیره اتاق صنعت، معدن و تجارت همچنین اتخاذ سیاست های منطقی و علمی در حوزه سیاست های پولی در اقتصاد به ویژه صادرات و واردات و تحقق بازار متشکل پولی با رعایت الزامات آن. به منظور اطلاع از نرخ واقعی ارز، ثبات پول ملی و مدیریت صحیح ارز موجود، اهتمام به ایجاد امنیت اقتصادی، حمایت قضایی از تولید، تقویت سرمایه اجتماعی و احیای اعتماد ملی به پایبندی دولت به انجام تعهدات، وظایف و قراردادهای خود و مبارزه بی امان، بدون تبعیض و همه جانبه با مفاسد اداری و اقتصادی و کاهش بوروکراسی ناکارآمد به عنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر. بهبود تعاملات اقتصادی و سیاسی و دیپلماسی با سایر کشورها برای تسهیل تجارت و ایجاد امکان مطالبات پولی و بانکی برای امکان انتقال دانش و فناوری و تامین مواد اولیه و ماشین آلات و زمینه سازی برای جذب سرمایه گذاری خارجی و گشایش راه های جدید. و بازارهای با ثبات برای فروش محصولات باعث افزایش تقاضای صنعتی و معدنی در میان سایر فعالان اقتصادی شده است.
خالقی در ادامه بر ایجاد کارایی و بهبود فرآیندها و ظرفیت های بازار سرمایه و سازوکارهای مختلف برای تامین سرمایه و اصلاح نظام بانکی و استفاده صحیح از منابع صندوق توسعه ملی و توسعه برای تامین کافی و به موقع و توزیع عادلانه وجوه نقد مورد نیاز تولید. تامین کافی و مستمر انرژی مورد نیاز بخش تولید (آب، برق و گاز) یک ضرورت حیاتی برای تداوم کار و توسعه تولید و اقتصاد کشور است که در شرایط کنونی و با مشکل مواجه هستیم. کمبودهای جدی در آینده را پیش بینی کنید. همچنین اتخاذ سیاست هایی برای مقابله با تورم همراه با رکود، کاهش آسیب های وارده به قدرت خرید، رفاه عمومی و کیفیت زندگی مردم و به ویژه معیشت جامعه کارگری ضروری است. به عنوان سرمایه انسانی ارزشمند بخش صنعت و معدن کشور.
وی ضمن استقبال از بخش معدن کشور، نقشه راه معدن و صنایع معدنی را برای افزایش سهم معدن و صنایع معدنی از تولید ناخالص داخلی اجرا کرد. توجه به ارتباط موثر صنعت و دانشگاه، توسعه محصولات دانش بنیان، حمایت از مالکیت صنعتی و معنوی دانش و فناوری های خلاق و برند و حمایت از فعالیت های تحقیق و توسعه در بخش تولید و ارتقای استانداردهای زیست محیطی برای رشد. و توسعه فعالیت های صنعتی پاک و بدون آلاینده و ایجاد واحدهای صنعتی و معدنی در مناطقی که به محیط زیست آسیبی نمی رساند، رفع مشکل گسترش ثبت خدمات و تسهیل یک واحد به سایر واحدها و شرکت های تولیدی و غیره. موسسات بازرگانی به دلیل مشکل هر یک از سهامداران یا شرکا و همچنین رد ادارات مالیاتی و اسناد مربوط به آن به دلایل جزئی و تبدیل به مالیات توافقی از دیگر خواسته های فعالان اقتصادی است.
این بیانیه از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق صنعت، معدن و تجارت ایران، اتاق اصناف ایران، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، اتاق معادن، سازمان نظام مهندسی معدن ایران است. خانه صنعت، معدن و انجمن سران جوان بازرگانی و صنعت ایران تدوین شده است.
انتهای پیام