راندمان 30 درصدی غنی سازی ذخایر هماتیت در کشور
معاون دفتر فرآوری و آماده سازی سنگ معدن سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور مشکل فرآوری را یکی از موانع اصلی بهره برداری و تولید محصولات قابل عرضه در بازار از ذخایر هماتیت خواند و افزود: غنی سازی این ذخایر با چالش و بازده روش های گرانشی و مغناطیسی با شدت بالا در بهترین حالت کمتر از 30 درصد است.
به گزارش ای بی اس نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، مهندس غلامحسین قربان کریمی با بیان اینکه در سند چشم انداز سال 1404 تولید 55 میلیون تن فولاد هدف گذاری شده است، گفت: تحقق این هدف مستلزم این است که استخراج 160 میلیون تن سنگ آهن در سال و برای دستیابی به این هدف، افزایش تولید در معادن، بهره برداری از معادن جدید و همچنین اکتشافات جدید برای تامین پایدار سنگ آهن مورد استفاده در صنایع فولاد است.
قربان کریمی افزود: بر اساس پایش میدانی معادن بزرگ سنگ آهن کشور، در حال حاضر ذخایر سنگ آهن کشور حدود 3.5 میلیارد تن است که 90 درصد این ذخایر از نوع منیت و بقیه ذخایر عمدتاً از هماتیت و هماتیت تشکیل شده است. به ندرت سایر اکسیدهای آهن.
وی با بیان اینکه بزرگترین ذخایر هماتیت جهان را سازندهای آهن نواری می نامند، تصریح کرد: این کانی مربوط به سپرهای باستانی و دوران پالئوپروتروزوییک است و به دلیل عدم وجود سنگ های مذکور در ایران می توان نتیجه گرفت که حائز اهمیت هستند. ذخایر اقتصادی سازندهای آهن نواری (از جمله افقهای هماتیت) مشابه آنچه در اوایل پروتروزوئیک در سپرهای باستانی دیده میشود در ایران وجود ندارد و قدیمیترین نهشتههای هماتیت در ایران از نظر گستردگی محدود هستند.
وی افزود: از ذخایر هماتیت کشور می توان به ذخایر استان های جنوبی به ویژه هرمزگان از جمله معدن آک کهور، رضوان و تنگه زاغ اشاره کرد.
معاون مدیرکل دفتر فرآوری و فرآوری سنگ معدن سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور مجموع ذخایر شناخته شده این معادن را تاکنون کمتر از 200 میلیون تن دانست و گفت: به جز ذخایر بسیار اندک هماتیت اولیه، این ماده معدنی است. غالباً نتیجه هوازدگی ذخایر اولیه مگنتیت و بیشتر باطلههای معادن و کارخانههای کنسانتره سنگ آهن از هماتیت تشکیل میشود و این بقایا میتواند به عنوان منبع مهم هماتیت در نظر گرفته شود.
قربان کریمی مشکل فرآوری را یکی از موانع اصلی استخراج و تولید محصول قابل فروش از ذخایر هماتیت برشمرد و افزود: غنی سازی این ذخایر چالش برانگیز است و راندمان روش های گرانشی و مغناطیسی با شدت بالا کمتر از 30 درصد است. بهترین.
وی تاکید کرد: این فرآیند نیازمند تحقیق و بررسی از نظر خصوصیات و کانی شناسی فرآیند و استفاده از روش های نوین و بهینه تصفیه است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تحقیقات بر روی روش های مختلف در داخل و سایر کشورها در حال انجام است، گفت: یکی از مهم ترین روش ها استفاده از روش های حرارتی برای تبدیل هماتیت به مانیت و سپس استفاده از روش های جداسازی مغناطیسی برای غنی سازی آن است. . » رزرو.
قربان کریمی ادامه داد: در این روش کنترل شرایط به منظور پایین نگه داشتن هزینه های عملیاتی و قیمت نهایی حائز اهمیت است و بهتر است بخشی از عرضه هماتیت برای بازدهی خوب دانه بندی واحدها باشد، بنابراین در صورت امکان، باید از روشهای مناسب برای تولید کنسانتره هماتیت استفاده کرد.
معاون دفتر فرآوری و فرآوری سنگ معدن سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: با رفع چالش های فرآوری می توان امکان بهره برداری و اکتشاف ذخایر هماتیت ایران را از منظر اشتغال زایی در نظر گرفت. در قالب بنگاه های کوچک و متوسط که تاثیر بسزایی در توسعه اقتصادی و صنعتی مناطق مختلف کشور خواهد داشت.
انتهای پیام