مالیات «معاملات مکرر املاک» چقدر است؟
لایحه معاملات مکرر واحدهای مسکونی و زمین برای کاربری مسکونی در تاریخ 30 اردیبهشت ماه سال جاری برای انجام تشریفات قانونی به شورای اسلامی شهر ارسال شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، رئیس جمهور در ابتدای این لایحه خطاب به قالیباف، رئیس شورای اسلامی، گفت: لایحه مالیات بر معاملات مکرر واحدهای مسکونی و زمین کاربری مسکونی که از سوی وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد شده است. شهرسازی در هیأت وزیران 9 فروردین با دو اخطار اضطرار تصویب شد و طی تشریفات قانونی.
در مقدمه توضیحی لایحه مذکور، اشاره شده است که این لایحه با هدف مدیریت بازار مسکن و واگذاری مکرر واحدهای مسکونی و زمین برای کاربری مسکونی و همچنین کنترل تورم در مناطق مذکور از طریق تحمیل تنظیم شده است. از مالیات های خاص
طبق ماده 80 قانون اساسی کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که پس از این قانون به هر نحوی اعم از خرید و فروش، رهن، صلح و وکالت، مالک واحد مسکونی یا زمینی با کاربری مسکونی می شوند، در صورت انتقال مالکیت به هر یک از آنها. یعنی اشخاص حقیقی یا حقوقی که کمتر از سه سال پس از تاریخ تحصیل فعالیت میکنند مشمول مالیات معاملات مکرر به نرخهای زیر میشوند:
1- تا یک سال پس از تصرف مشروط به تملک به میزان 60 درصد مابه التفاوت قیمت در زمان تصرف و انتقال مالکیت.
۲- پس از گذشت بیش از یک تا دو سال از زمان تحصیل و انتقال مالکیت، ملک مشمول مالیات به میزان ۴۰ درصد تفاوت قیمت میشود.
3- بیش از دو الی سه سال پس از گذشت ملک مشمول مالیات به نرخ 20 درصد مابه التفاوت قیمت در زمان مالکیت و انتقال مالکیت می باشد.
تبصره 1: انتقال مالکیت در موارد زیر مشمول مالیات موضوع این ماده نخواهد بود:
1- انتقال مالکیت به وراثت
2- املاک و اراضی واگذار شده برای تملک محل اجرا یا احکام دادگاههای قضایی یا قهری.
3- واگذاری مالکیت به دولت و شهرداری ها
4- انتقال رایگان برای انتقال دهنده
تبصره 2: در نقل و انتقال بلاعوض، انتقالگيرنده مشمول ماليات بر درآمد مالياتي ميشود.
تبصره 3: در صورتی که شخص حقیقی خانوار یا حقوقی صرفاً یک واحد مسکونی یا زمین برای کاربری مسکونی تملک کند، در صورت انتقال مالکیت همان ملک، این ماده مشمول مالیات نخواهد بود.
تبصره 4: اعطای وکالت برای اموال غیرمنقول موضوع این ماده انتقال مالکیت محسوب می شود. اگر ملک مورد وکالت متعاقباً به نام وکیل منتقل شود، مشمول مالیات نخواهد بود.
تبصره 5: ثبت نقل و انتقال قطعی اموال مشمول مالیات موضوع این ماده قبل از پرداخت مالیات ممنوع است.
تبصره 6- املاکی که بر اساس این ماده مشمول مالیات معاملات مکرر شده اند مشمول مالیات نقل و انتقال دیگری نمی شوند.
تبصره 7: کلیه قراردادها و معاملات راجع به حقوق و اشیاء و منافع املاک ثبت و دارای سند رسمی از قبیل انتقال مالکیت، رهن، اجاره برای مدت بیش از دو سال قبل از فروش ساختمان می باشد. به صورت سهم از کل مساحت است یا باید مشخص باشد و تعهد انجام کلیه موارد مذکور در دفاتر اسناد رسمی و با قیمت معامله به صورت واقعی ثبت شود.
تبصره 8: وکالت در فروش و انتقال مالکیت و عزل وکیل در مورد املاک با سند رسمی باید در دفتر الکترونیکی املاک سازمان اسناد و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت شود.
تبصره 9: مشمولان معاملات ملکی موظفند پیش نویس قرارداد را پس از مذاکره مقدماتی در سامانه الکترونیکی وضعیت مدنی ثبت و پیش نویس مذکور را جهت تنظیم سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی منعکس کنند.
تبصره 10: مقررات این ماده شامل مواردی از قبیل نحوه ارائه اطلاعات نقل و انتقال اینترنتی اموال موضوع این ماده به سازمان امور مالیاتی اعم از اطلاعات طرفین، ارزش معامله، زمان انتقال و سایر اطلاعات مورد نیاز می باشد. همچنین وظایف سایر نهادها و نهادها در اجرای این ماده توسط وزارت راه و شهرسازی با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت کشور و سازمان ثبت اسناد و املاک تهیه خواهد شد. و ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد.
انتهای پیام