چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

فرصت های سرمایه گذاری در مناطق آزاد جدید سرخس و دوغارون

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی سرخس و دوغارون درباره طرح های سرمایه گذاری در این منطقه گفت: این فضا برای سرمایه گذاری بسیار مناسب است و باید فرصت های جدید سرمایه گذاری برای تهیه طرح های سرمایه گذاری مناسب بررسی شود.

محسن پوراحمدی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: سه منطقه آزاد سرخس، دوغارون و مازندران جزء مناطق آزاد نسل دوم هستند که در تاریخ ۲۴ مهر ۱۳۰۲ مجلس شورای اسلامی صادر و شورای نگهبان آن را تصویب کرد. قبلا مناطق ویژه اقتصادی بودند.

وی درباره منطقه آزاد سرخس توضیح داد: منطقه سرخس از سال 74 به عنوان منطقه ویژه زیر نظر آستان قدس رضوی بوده که زمین های آن متعلق به آستان بوده و زیرساخت ها و امکانات آن با هزینه آستان ایجاد شده است. این منطقه تقریباً 5200 هکتار محوطه غیر مسکونی حصارکشی شده دارد. یک فرودگاه نیز در این منطقه وجود دارد. فرودگاه بین المللی که توسط آستان ساخته شده است. همچنین فیبر نوری بخشی از زیرساخت های اقتباس شده در این زمینه است. وزیر راه و شهرسازی همچنین تاکید کرد: ظرفیت ریلی باید از حجم فعلی به 6 هزار تن در روز برسد.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی سرخس با اشاره به زیرساخت های ایجاد شده در این منطقه گفت: کریدور شرق به غرب، جنوب و شمال به اروپا و آفریقا از مرز سرخس از طریق راه آهن است و ظرفیت بسیار خوبی در منطقه وجود دارد. . میدان راه آهن راه آهن این منطقه بین المللی است و آسیای مرکزی را به هم متصل می کند. ظرفیت اتصال خوبی با قزاقستان، ترکمنستان، تاجیکستان، چین و روسیه دارد. در حال حاضر کالا از سرخس به بندرعباس ترانزیت می شود و از آنجا مسیری به سمت آب های آزاد دارد. اگر کشورهای آسیای مرکزی بخواهند کالاهای خود را به اروپا برسانند، دروازه این کشورها برای ورود به آب های آزاد از طریق ایران است.

پوراحمدی با بیان اینکه 50 کیلومتر ریل گذاری در این منطقه انجام شده است، افزود: این موضوع این مزیت را دارد که برای حمل و نقل بار نیازی به تعویض قطار نیست و می توان آن را به ریل بین المللی متصل کرد که ظرفیت بالایی را نشان می دهد. برای سرمایه گذاری و که دیگر لازم نیست. سرمایه گذار مجبور نیست برای این هزینه پرداخت کند.

وی با اشاره به روابط این منطقه با کشورهای همسایه گفت: با توجه به اینکه در دولت سیزدهم روابط ما با ترکمنستان بهتر شد و با توجه به اینکه منطقه آزاد در ترکمنستان وجود دارد، این کشور پیشنهاد ایجاد منطقه آزاد مشترک را داد. با ترکمنستان گمرک سرخس به دنبال تسهیل صادرات و تجارت با ترکمنستان است.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی سرخس درباره طرح های سرمایه گذاری در این منطقه گفت: برنامه ریزی کردیم که یک سری طرح های سرمایه گذاری تهیه کنیم. این فضا برای سرمایه گذاری بسیار مناسب است. قبلا منطقه خاصی بود اما با توجه به اضافه شدن منگه آزاد باید فرصت های سرمایه گذاری جدید را بررسی کرد تا بسته های مناسب تهیه شود.

پوراحمدی در خصوص منطقه دوغارون گفت: منطقه ویژه دوغارون از سال 1385 آغاز به کار کرد و بیش از 7800 هکتار اراضی دولتی وجود دارد و دو سوم تجارت ایران با افغانستان از طریق این مرز هم مرز تجاری و هم مرز مسافری است. و روزانه 300 تا 400 کامیون از این منطقه تردد می کنند و ترانشیپ در این منطقه انجام می شود. با اضافه شدن این منطقه به مناطق آزاد، به دنبال استفاده از ظرفیت های موجود از جمله معافیت مالیاتی و سایر مشوق هایی هستیم که می تواند سرمایه گذاری را تشویق کند.

وی با بیان اینکه درآمد حاصل از منطقه آزاد صرف خود منطقه می شود، اظهار داشت: این امر موجب رونق منطقه و استان ها می شود و مردم از آن بهره برده و نقش مهمی در اقتصاد استان خواهند داشت. .

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *