ریشه مشکلات مدیریت دولتی در صنعت خودرو است
سه مورد نیاز برای پسح خودروسازان
وی گفت: باید به اقتصاد خودرو و خودروسازی همزمان نگاه کرد و به فکر توسعه صادرات بود. سیاست های حمایتی باید با رقابت سازگار باشد. در سال های اخیر سیاست های حمایتی وجود داشته است اما سیاست رقابتی نداشتیم.
سومین نشست مشترک کارشناسان دانشگاهی و فعالان صنعت خودرو با وزیر اقتصاد و دارایی برگزار شد.
شجاعی از اعضای مرکز پژوهش های مجلس نیز در این جلسه به سه شرط برای واگذاری اشاره کرد و باید به سمت آن برویم. در مرحله دوم باید اقدامات ادواری ای که در این شرکت ها وجود دارد و منشا بسیاری از مشکلات است، منتقل شود و سومین الزامی که قبل از هر واگذاری باید انجام شود این است که باید یک سری تمرین برای واگذاری ها انجام داد و دید. آیا دولت می خواهد بخش خصوصی واقعی داشته باشد یا خیر؟
وی افزود: برای رقابت سالم نیازمند سیاست گذاری هستیم و برای بازار و مرزها نیازمند تنظیم هستیم.
مجیدپور- مدیر دانشکده مدیریت علم و فناوری دانشگاه امیرکبیر نیز گفت: آیا به پسابرجام فکر کرده ایم یا تنها راه حل مشکل را واگذاری و خصوصی سازی می بینیم؟ ما یک آزمایش شکست خورده و موفق داریم.
وی با تاکید بر واگذاری سهام خودروسازان گفت: این واگذاری موجب نقدینگی خودروسازان و تقویت نقدینگی آنها می شود. پس از این واگذاری، مدیریت باید برای سهامداران گروه واگذاری و قانون تجارت اعمال شود.
نجفی منش گفت: دولت به دلیل قیمت گذاری اجباری ۱۲۰ هزار میلیارد تومان به این صنعت زیان وارد کرده است.
وی با طرح این سوال که در حال حاضر ظرفیت تولید قطعات یدکی در کشور 2 میلیون و 200 هزار خودرو است و یک میلیون و 700 هزار خودرو در کشور ظرفیت تولید داریم، اما چه چیزی مانع از استفاده از این توانایی شد؟ ، گفت: مشکل اصلی در این حوزه سیاست گذاری و مصادیق دولتی است.
این کارشناس صنعت خودرو گفت: تعرفه باید در کل زنجیره تعریف و متعادل شود. برای واجد شرایط بودن باید هدف را مشخص کنیم و چارچوب آن را مشخص کنیم و پیچیده نیست، اما آنچه می خواهیم مهم است. باید یک نظام نظارتی که 29 نهاد را در راستای حمایت و تقویت هماهنگ کند ایجاد شود تا هر نهادی نظر متفاوتی نداشته باشد.
امیرحسین کاکایی – استاد دانشگاه و کارشناس صنعت خودرو نیز در این نشست گفت: اگر سهام شرکت های خودروسازی را به خوبی واگذار کنیم، مدیریت به سرعت به بخش خصوصی منتقل می شود.
وی گفت: باید برای بهبود عملکرد صنعت برنامه داشته باشیم و واگذاری و خصوصی سازی این بخش چاره کار است. اگر فرصتی را که در این صنعت به وجود میآید ببینیم، باید مأموریت را در این تصویر بزرگ در نظر گرفت. سپس ما پس از انتقال را برنامه ریزی خواهیم کرد.
250 هزار میلیارد تومان اجاره بهای دستوری
سیاست های حمایتی باید با رقابت ترکیب شود
آرش محیبی نژاد – دبیر انجمن قطعه سازان نیز گفت: شکاف بازار 250 هزار میلیارد تومان رانت به حساب افرادی که از کارخانه خودروسازی خرید و در بازار آزاد می فروختند واریز کرد و در عین حال 140. میلیارد تومان زیان تجمعی برای صنعت خودرو ایجاد شد.
ما به سیاست هایی برای رقابت سالم نیاز داریم
انتهای پیام
نبوی با بیان اینکه یکی از موضوعات تشکیل بازار رقابتی است، گفت: فضای اقتصادی کشور طی دهه های گذشته نشان داده است که اقتصاد ما عزم خود را برای اتصال مستقیم به بازار بین المللی جزم نکرده است.
معاون امنیتی وزیر کشور گفت: وزارت حراست با همفکری که با همه نهادهای موثر ایجاد می کند، نقشه راه این صنعت را برای متولیان آینده مشخص خواهد کرد.
نبوی – معاون وزیر صلح و رئیس سازمان توسعه و نوسازی صنایع ایران همچنین با اشاره به زیان خودروسازان گفت: اگر بخش خصوصی مدیریت ایران خودرو را برعهده داشت و سایپا با این حالت ضرر می کرد. قیمت گذاری و زیان انباشته آن به عنوان مثال به جای 120 هزار میلیارد تومان به 80 هزار میلیارد تومان رسید.
به گزارش ای بی اس نیوز و به نقل از شادا، محمدرضا نجفی منش – رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان در سومین نشست هم اندیشی با کارشناسان دانشگاهی و فعالان صنعت خودرو در خصوص موضوع واگذاری ایران خودرو و سایپا، که با حضور وزیر اقتصاد در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: برای خروج شرکت ها از وضعیت زیان دهی نیاز به بازنگری در قیمت گذاری دارد. در حال حاضر راه حل بورس برای این سوال قرار داده شده است که راه حل بسیار خوبی است. آخرین باری که این خودرو در بورس فروخته شد 50 میلیون تومان ارزانتر از بازار بود و خودروسازان 170 میلیون تومان بیشتر از قیمت کارخانه فروختند و در این بین دلال ها چیزی عایدشان نشد. این روش باید برای این خودروها اعمال شود.
وی خاطرنشان کرد: ریشه مشکلات مدیریت بخش دولتی در شرکت نیست، بلکه مدیریت دولتی در صنعت خودرو است.
وی گفت: به نظر نمی رسد که بخواهیم از نظر احساسی و همزمان به هر دو خودروساز تسلیم شویم، بلکه باید تسلیم شویم و خودرویی را که میدان انتقال بهتری دارد، ارائه دهیم و بعد از اینکه نتیجه را دیدیم، اقدام کنیم. رله را به شرکت زیر منتقل کنید، برای آن تنظیم بازار و مرزها ضروری است.