گزارش دهید خبرگزاری صداوسیما; غلامرضا نوری صبح امروز با حضور در مراسم رونمایی از هفت بذر کاهو در قالب جهاد دانشگاهی گفت: بذر از نهاده های مهم تولید در کشاورزی است و ویژگی های ژنتیکی آن یکی از مولفه های بهره وری و خودمختاری در کلان کشاورزی است. مدیریت بسته به شرایط آب و هوایی
وی افزود: 98 درصد بذور کشور توسط محققان داخلی سازمان تات و سایر مراکز تحقیقاتی و تحقیقاتی به ارزش بیش از یک میلیارد دلار تولید می شود و 2 درصد مابقی را هیبریدها و محصولات گلخانه ای وابسته به کشورهای خارجی تشکیل می دهند. و بذرها را جهاد دانشگاهی جدی برای رهایی از این اعتیاد تولید می کند.
نوری یادآور شد: با روحیه جهادی و هم افزایی تمامی معاونت های تحقیقاتی کشور ظرفیت کسب دانش فنی توسعه کشاورزی را داریم.
وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: راهکارهای فناورانه در کشاورزی با توجه به محدودیت منابع تولید، نیاز مبرم امروز کشور را تشکیل می دهد و تلاش محققان جهاددانشگاهی گامی موثر در جهت دستیابی به امنیت غذایی پایدار است.
باید گفت؛ جهاد دهانیقی با ارائه راهکارهای فناورانه برای اصلاح و تولید بذر هیبریدی با محوریت چهار محصول کاهو، گوجه فرنگی، خیار و فلفل از سال 1397 طرح فناورانه دفتر کشاورزی جهاد دهانی در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و بیولوژیکی را تعریف و اجرا کرد. ایران این مرکز مجهز به آزمایشگاه های تخصصی بذر، آزمایشگاه فیتوشیمی و آزمایشگاه مولکولی است که نقش مهمی در تحقق فناوری تولید بذر دارند.
محققان این مرکز طی تلاشی پنج ساله موفق به ثبت هفت رقم کاهو به نامهای زیتا، رستا، روما، روچا، آترا، مانا و ویونا شدند که در فهرست ارقام ملی کشور قرار گرفتند. یک سبد متنوع برای تولیدکنندگان کاهو در سراسر کشور است.