وی با بیان اینکه تسهیلات در نظر گرفته شده برای پارچه های مستعمل مشخص است، یادآور شد: برای تسهیلات دادن به پارچه های مستعمل باید اولویت بندی شود، به عنوان مثال سه عامل عبور، ظرافت و ناپایداری در صورت رعایت پارچه فرسوده باید در نظر گرفته شود. سه معیار ذکر شده، برای موسسات در اولویت است.
وی با اشاره به اینکه خط تفکیک در شهرهای مختلف متفاوت است، گفت: در برخی شهرها ممکن است خط جدایی 300 متر و در شهر دیگر 200 متر باشد که اکثریت جداسازی در شهرهای مختلف کمتر است و 150 متر فاصله دارد. ، و با تصویب شورای عالی این مجوز به مالکان داده می شود که در صورت کمتر بودن حد نصاب ملک با توجه به مختصات و اقلیم این شهر وارد مراحل ساخت و ساز شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، فرزانه صادق ملواجرد معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی گفت: برنامه تشویقی ابلاغی وزیر راه و شهرسازی به تصویب شورای عالی شهرسازی و شهرسازی رسیده است. ایران و شورای عالی شهرسازی را عالی ترین مرجع تصمیم گیری در حوزه شهرها و شهرسازی عنوان کرد. بر اساس ماده ۷ تشکیل شورای عالی، مصوبات آن لازمالاجرا است.
صادق ملواجرد گفت: از آنجایی که زمین قراردادی منع قانونی دارد، تلاش می کنیم با همکاری وزارت کشور و سازمان ثبت و اسناد این موارد را به حداقل برسانیم.
وی با تاکید بر اینکه قوانین و مقررات جاری در بافت های تاریخی با بافت های فرسوده تفاوت اساسی دارد، افزود: محدوده بافت های تاریخی در 168 شهر مشخص است، از این رو بافت تاریخی شناسنامه و هویت ماست.
وی خاطرنشان کرد: قطعات ریزدانه که با صفحات دیگر ترکیب نمی شوند به تنهایی در ساختمان سازی قابل استفاده هستند.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با اشاره به اینکه این موضوع در دستور کار برنامه هفتم قرار دارد، با اشاره به پیگیری های انجام شده توسط وزارت میراث فرهنگی برای دریافت تسهیلات مقاوم سازی بافت های تاریخی، گفت: . .
absnews
ملواجرد با بیان اینکه اگر مردم بخواهند سرمایهگذار بافتهای فرسوده خود را بازسازی کند، مشوقهایی برای آن وجود دارد، گفت: با جمعآوری بافتهای فرسوده و رساندن آنها به بلوک، سرمایهگذار برای تراکم دو طبقه تشویق میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در دهه های گذشته در مورد بافت های فرسوده این نظر غالب بوده است که این بافت ها باید با دخالت شهرداری و دولت خریداری و تجمیع شوند، افزود: به دلیل عدم تداخل و تداخل این بافت ها افراد ساکن در بافت های فرسوده در ساخت و ساز تاکنون نتوانسته ایم به نتیجه مطلوب برسیم، از این رو با تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، پیش بینی می شود در چند بخش مردم مشارکت داشته باشند.
وی تصریح کرد: نوع ضوابط ساخت و ساز در محدوده شهری متفاوت است بنابراین مرمت و مرمت در بافت تاریخی و نوسازی در بافت فرسوده است.