در همین راستا عباس علوی راد معتقد است اولین گام در حوزه شعار 1401 تبیین آخرین وضعیت بنگاه های دانش بنیان موجود در کشور از نظر کارکردهای اقتصادی به ویژه در حوزه ارزش تولید است. خدمات، صادرات و اشتغال. این سؤال کاملاً منطبق بر فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر داشتن شاخص عملکرد در حوزه فعالیت های دانش بنیان در کشور است.
در کشور ما سابقه فعالیت های دانش بنیان به حدود یک دهه می رسد و در دهه 90 به سطح قابل توجهی رسیده است و اکنون که فعالیت های دانش بنیان در کانون وزن شعار سال 1401 قرار دارد، این پارادایم جدید اقتصادی بیش از تا به حال در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است.
در این راستا برای ارزیابی عملکرد فعالیت های دانش بنیان در کشور به طور کلی و میزان تحقق شعار 1401 به طور خاص، جمع آوری، پردازش و انتشار داده های عملکردی این فعالیت ها بسیار ضروری است.
به همین ترتیب، به لطف تامین مالی بین المللی، عملکرد اقتصادی یک کشور را می توان در سطح بین المللی ارزیابی کرد. این موارد اگرچه گاهی با تأخیر و گاه مورد اختلاف است اما توسط نهادهای ذیصلاح منتشر و در اختیار کارشناسان اقتصادی قرار می گیرد.
به عنوان مثال، ارزیابی عملکرد فعالیتهای دانشبنیان، جمعآوری، پردازش، گردآوری و انتشار دادههای رسمی، دورهای و منظم مربوط به ارزش تولید و خدمات، ارزش صادرات محصولات و خدمات و ایجاد اشتغال از این فعالیتها. شرکت ها از ابعاد مختلف ضروری است. .
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، برای ارزیابی عملکرد اقتصادی کشورها در یک بازه زمانی از روش های عملیاتی متفاوتی استفاده می شود. به عنوان مثال از طریق حساب های ملی می توان عملکرد بخش واقعی اقتصاد را بررسی کرد.
درست مانند اقدامات حمایتی برای فعالیت های دانش بنیان که برخی موسسات به طور مرتب منتشر می کنند. مثلا بانک مرکزی اعلام کرد در سه ماهه اول سال 1400 بیش از 12 هزار میلیارد تومان به 558 بنگاه دانش بنیان پرداخت شد.
absnews