لزوم رفع ابهامات تبصره 14 لایحه بودجه و رفع بلاتکلیفی در بسیاری از بندهای بودجه سنواتی – اخبار اقتصادی ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

در گزارشات بازدارنده چه چیزی وجود دارد؟
ایراد عمده این گزارش عدم توجه به اصول صحیح گزارش دهی برای هر دسته است، چرا که گزارش حاوی نکات بسیار خاصی است و ذکر نکاتی که صرفاً آماری و عددی است ممکن است به نفع مخاطب خاصی باشد. مجلس شورای اسلامی و گروه های نظارتی مرتکب اشتباه می شوند، بنابراین بهتر است در مواردی که در نگارش متن قانون دارایی مشکل دارد، سطوح مختلف تعریف شود و در نگارش گزارش دقت شود.
با توجه به تخصیص 4200 ارز، از سال 1997 تا 1999، پنجاه میلیارد دلار از 4200 ارز خارجی تخصیص یافته است.
1686 میلیارد با هزینه سال 98 (24 درصد آب آشامیدنی) قبل از مصرف هدر می رود.
6.2 میلیارد یورو (یا 9 درصد کل مصرف کشور) قبل از مصرف هدر می رود یا حدود یک و نیم برابر کل صادرات.
بر اساس قانون برنامه ششم توسعه کشور؛ دولت نمی تواند از منابع بنگاه های دولتی و صندوق توسعه ملی برای مصارف عمومی خود استفاده کند، اما در سال 1378 دولت 62 هزار میلیارد تومان (معادل 11 درصد منابع عمومی بودجه سال 1378) از این منبع برداشت کرد. نکته خطرناک دیگر این است که در سال 1401 باید از منابع ناشی از افزایش قیمت انرژی و مالی صندوق جدید دیگری ایجاد شود.
در سال 97 سی و هفت نفر بیش از 100 میلیون دلار ارز دریافت کردند، 32 نفر کالا وارد نکردند، چهل و هشت نفر بین 50 تا 100 میلیون دلار ارز دریافت کردند، 359 نفر بین 10 تا 50 میلیون ارز دریافت کردند. دلار ارز اما 212 نفر هیچ کالایی وارد نکردند.
اتلاف منابع؛ ناکارآمدی مدیریت و مدیریت پرهزینه کشور
3.8 میلیارد دلار از دست دادن گاز ناشی از عدم سرمایه گذاری مجدد در توسعه میدان گازی است و در حال حاضر اگر تا دو سال آینده 4 میلیارد دلار در توسعه میدان گازی سرمایه گذاری نشود، پیش بینی می شود تا پنج سال آینده کشور واردکننده گاز شود. سال ها.
به عنوان مثال کلیه درآمدهای تبلیغاتی صدا و سیما و وزارت ورزش و جوانان طبق تبصره 20 قانون دارایی 99 باید به خزانه داری کل واریز شود اما عملکرد آنها صفر بوده و مبلغی مشخص نشده است. کمتر از 10 درصد بوده است و قطعاً در سال 1400 عدم وصول مطالبات به خصوص در خصوص عوارض گمرکی بسیار بیشتر از این خواهد بود.
اما مهمترین نکات مطرح شده در این گزارش در واقع نکاتی است که کارشناسان مختلف بودجه طی سالیان متمادی مطرح کرده اند، یعنی عدم پیش بینی دقیق وضعیت دخل و خرج که منجر به انحراف بودجه شده است.
هفت بنگاه دولتی 51 درصد از کل بودجه شرکت های دولتی را تشکیل می دهند. شرکت ملی گاز، شرکت ملی نفت، پالایش نفت آبادان، پالایش نفت اراک، بازرگانی دولتی، بانک ملی و سپه که 94 درصد زیان و 51 درصد از کل بودجه شرکت های دولتی را به خود اختصاص داده اند.
حوزههای کلیدی در بودجهریزی وجود دارد که مدیریت کشور را با چالش مواجه کرده است، از جمله تخصیص ارز 4200 ارزی، تبصره 14 همان هدفمندی یارانهها به بنگاههای دولتی، «اتلاف منابع» و تمرکز اعتبارات در کشور. خزانه، و «خصوصی سازی ها و واگذاری ها». مواردی وجود دارد.
یا به عنوان مثال دیگر، دولت باید 20 درصد از حساب های پس انداز ارزی سال 1998 خود را با عملکرد صفر بازسازی و نوسازی می کرد.
این مثال ها نشان می دهد که موجی از بی انضباطی در بودجه وجود دارد، از طرفی سازمان برنامه و بودجه اجازه دارد 10 درصد در ردیف ها جابه جا شود که در برخی موارد 50 تا 100 درصد ردیف ها را جابه جا کرده و تخصیص یا کاهش داده است.
بر این اساس به نظر می رسد در کشور فاصله زیادی بین برنامه و بودجه وجود دارد و هر دو کاملاً قطع شده و بودجه واقعی و عملیاتی نیست 70 درصد یا ناقص است یا اصلاً اجرا نمی شود، هیچ حسابداری ندارد. توسط مجریان انجام شده است و در تمام این سال ها تحقق درآمد و هزینه ها بیشتر از ارقام بودجه مصوب بوده است، یعنی در همه حوزه ها دست کم گرفته شده است، یعنی لیست بودجه اصلا بودجه نیست. کشور.
برای استخراج اعداد 1184 مگاوات برق غیرمجاز استفاده شده است.
از طرفی قانون بودجه معمولاً با حجم عظیمی از بندها و تبصرههای غیربودجهای مواجه است، به این معنا که بندهای بودجه چندان جدی گرفته نمیشود و تنها ۱۷ درصد از بندها و تبصرهها به طور کامل اجرا میشود و ۶۰ درصد آن ناقص است. .
تمرکز وجوه در خزانه داری کل کشور
بر اساس قانون دستگاه های اجرایی، تمامی حساب های آنها باید در خزانه داری کل کشور متمرکز باشد، اما از 1290 دستگاه اجرایی کشور در سال 1378، 354 دستگاه اجرایی فاقد حساب در خزانه عمومی و 525 دستگاه اجرایی در بانک های دیگر حساب دارند که غیرقانونی است.
کاظم سلیمی – کارشناس اقتصادی*
absnews +
بیشترین انتظاری که از دستگاه های نظارتی به ویژه مجلس می رود این است که مبنای اجرایی تصمیم گیری ها در نظر گرفته شود (ضمانت اجرایی و پاسخگویی و …). که تصمیمات پیگیری و پیگیری به درستی انجام شود. در زمان نگارش این قوانین باید در نظر گرفته شود که اجرا نشوند و مؤسسات ملزم به اعمال آن باشند، منشأ بخشی از هزینههایی است که معاونان معینی در مناطق برای بودجه عمومی متحمل میشوند، غیرقابل جبران است، اما هزینه ها به طور کامل تخصیص داده شده است. معلوم می شود در نهایت با کسری بودجه مواجه می شویم و عدم تحقق بخشی از این هزینه ها بیش از آنچه تخصیص داده شده است و نتیجه آن به هر نحوی که باشد تورم ایجاد می کند و دولت را مجبور به فروش آن می کند. در آینده.
در سال 1396، 47 درصد کسری تراز عملیاتی ثبت شد. در سال 1397 41 درصد کسری تراز عملیاتی داشتیم، در سال 99 کسری تراز عملیاتی 65 درصد ایجاد شد. دولت 235 درصد بیشتر از قانون برنامه ششم کشور از واگذاری داراییهای مالی استفاده کرد که بر اساس عملکرد 409 درصدی بیش از تعهد مقرر در برنامه، از این ردیف استفاده شد.
عمدهترین منابعی که مالیات مسکن خالی را دریافت نکردند، درآمد حاصل از مابهالتفاوت نرخ ترجیحی ارز با نرخ نیما، درآمدهای ناشی از بدهیهای پتروشیمی و معدنی به دولت و تحویل نفت خام به افراد بود که برخی از آنها سازمانها تبدیل شدند. متفاوت بوده و هیچ درآمدی وصول نشده است و عدم وصول آنها برای متخلفان قانون بودجه مبنایی نداشته است.
تبصره 14 (هدفمندی یارانه ها)
این تبصره به بودجه ای جداگانه تبدیل شده است و دولت نیز وظایف حاکمیتی خود را به آن واگذار کرده و بر روی منابع آن (مانند خرید تضمینی چای، فقرزدایی و رفاه، تغذیه، بهداشت و…) متأسفانه در سال 98 کار می کند. برای این یادداشت بندهای دیگر همچنین به منظور کمک به رزمندگان، ایثارگران، جانبازان و … اضافه شده است که این بخش غیر از کمک بلاعوض هدفمند در سال 1377 صدک دوازدهم و در سال 1378 سیزده درصد و در سال 1400 بیست درصد و هر سال این سه می باشد. امتیازهایی اضافه می شود که به خودی خود به یک موضوع اصلی در تصمیم گیری در مورد استراتژی هدفمندی یارانه ها تبدیل شده است.
از سوی دیگر بررسیها نشان میدهد که این شرکتها به تعهدات خود عمل نکردهاند، مثلاً شرکت گاز برنامهریزی شده تا 50 درصد هزینههای مدرسه را تقبل کند و بازدهی آن 36 درصد است و جالب اینکه آنها 16 میلیارد دلار را پرداخت نکردهاند. در صادرات از صندوق دولتی نفت نیز متعهد به یکسان سازی حقوق بازنشستگان شد و هیچ اقدام معمولی انجام نداد.
از سوی دیگر در اقدامات ضد توسعه ای بانک ها موظف به تولید 55 درصد از تسهیلات خود شدند که تنها 16 درصد آن را اختصاص دادند. همه اینها نشان می دهد که دولت نه قدرت دارد و نه عزمی برای برخورد با گروهی از به اصطلاح نخبگان.
در پایان تاکید می شود مجلس و نمایندگان باید به موضوع تصویب بودجه 1401 از منظر تخصیص هزینه های غیرضروری و حذف آن رسیدگی کنند. در این راستا دیوان محاسبات با همکاری مرکز پژوهش های مجلس باید راهکارهای مناسب و کاربردی را به مجلس ارائه کند.
6 میلیارد یورو قیمت صادرات داریم، ضایعات با گاز.
بودجه شرکت های دولتی
بیش از 60 درصد بودجه های مصوب پس از تصویب دستکاری و اصلاح شده است. در سال 96 ده شرکت زیان ده اعلام شد. اگر 180 بنگاه بود دو هزار میلیارد تومان خسارت اعلام شد. اگر 12 هزار میلیارد تومان تخصیص داده می شد، در سال 97 بنگاه های دولتی موظف به پرداخت 40 درصد هزینه های تحقیقاتی شدند. در عمل، بودجه بنگاه های دولتی در سال 1401 نسبت به سال 1400، 34 درصد و در سال 1999، 70 درصد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، بررسی ها نشان می دهد که در سال های اخیر اصول اولیه جامعیت، فراگیر بودن، تعادل تخصیص و… رعایت شده است. در نظام بودجه ای کشور رعایت نشده است. فروش نفت را جبران کردیم.
این گزارش حاکی از آن است که در این 8 ماه تنها 56 درصد منابع دریافت شده و عمده درآمدها تحت فشار طبقات بالا بوده است و به خوبی می توان ثابت کرد که رانت ها به طبقات برتر نمی رسد.
از طرفی مشاهده می کنیم که در این درصد مجموعه بیش از 60 ردیف زیر 50 درصد بوده است اما در حوزه عملکرد میانگین عملکرد بالای 80 درصد و حتی برخی از آنها بالای 100 درصد است که نشان می دهد هزینه ها بالاتر از حد انتظار است اما در بحث درآمد پیش بینی دقیقی وجود نداشته و یا توان و اراده کافی برای این بحث وجود نداشته است، به خصوص در مالیات نسبت به سال قبل تنها 58 درصد کمترین درصد درآمد حاصل شده است. دستاورد مالیات بر خانهها و خودروهای لوکس و خانههای خالی بود.