به گزارش ایلنا، یک روز گرم تابستانی را تصور کنید که قصد دارید در یک استخر سرد شیرجه بزنید. وقتی وارد آب سرد می شوید تاثیر جالبی روی بدن شما می گذارد. احساس خواهید کرد که پوست شما سفت شده و منافذ آن کوچکتر شده است. اما حالا تصور کنید یک لیوان بستنی یا یک بستنی خوشمزه بخورید. در بدن شما چه می گذرد؟
همانطور که سرمای موضعی باعث سفتی و انقباض منافذ پوست می شود، خوردن غذاهای بسیار سرد نیز باعث تحریک و انقباض موقت مخاط دهان و دستگاه گوارش می شود. در این شرایط جریان خون به طور موقت کاهش می یابد و اعصاب محیطی تحریک می شوند. به همین دلیل بسیاری از افراد پس از خوردن بستنی یا نوشیدنی های سرد، سردرد می گیرند. اگرچه لذت خوردن این غذاها در گرمای طاقت فرسا تابستان بسیار خوشایند است، اما مصرف مداوم و زیاد آنها خطرناک خواهد بود. این مقاله شما را با 10 خطر پنهان خوردن غذاهای سرد آشنا می کند.
1. تجمع چربی
برخی افراد بر این باورند که نوشیدن مقادیر زیادی آب سرد می تواند متابولیسم بدن را افزایش داده و کالری سوزی را افزایش دهد. اما باید بدانید که این باور همیشه درست نیست. مصرف مقدار زیادی نوشیدنی خنک در حین یا بلافاصله بعد از غذا، نه تنها به کاهش وزن کمکی نمی کند، اما باعث سفت شدن چربی در دستگاه گوارش می شود. در این شرایط عملکرد هضم چربی به خوبی انجام نمی شود و چربی در بدن تجمع می یابد.
2. تشدید یبوست
اگرچه نوشیدن مایعات کافی در طول روز می تواند خطر یبوست را کاهش دهد، نوشیدن مایعات سرد می تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن یبوست شود. یکی از دلایل این مشکل انقباض پوشش داخلی دستگاه گوارش پس از نوشیدن مایعات سرد است. این انقباض باعث عبور می شود مواد غذایی دستگاه هاضمه مشکل پیدا می کند و به وجود می آید یبوست به وقوع پیوستن
3. اختلال در تامین آب
نوشیدن مایعات بسیار سرد می تواند فرآیند آبرسانی مجدد را در بدن به تاخیر بیندازد. بدن برای استفاده از مایعات باید تا دمای معمولی آنها را گرم کند. این امر باعث تاخیر در تامین آب سلول ها می شود. البته باید توجه داشت که برای دوندگان استقامتی استثنا وجود دارد. اگرچه به طور کلی به ورزشکاران توصیه نمی شود مایعات بسیار سرد بنوشند، اما دوندگان استقامتی می توانند با نوشیدن آب خنک بدن خود را برای مدت طولانی تری هیدراته نگه دارند.
4. اختلال در هضم غذا
مصرف غذاها و مایعات سرد می تواند منجر به درد شکم شود. رفلاکس معده و حالت تهوع be این نوشیدنی ها و غذاها به دلیل خاصیت ضدالتهابی که دارند رگ های خونی و لایه داخلی معده را منقبض و منبسط کرده و کارایی هضم غذا را کاهش می دهند. در نتیجه علائم سوء هاضمه و باعث مشکلات گوارشی شود.
5. اتلاف انرژی
اگرچه نوشیدن آب سرد و غذاهای سرد در کوتاه مدت می تواند به شما احساس شادابی و حیات بدهد، اما تکرار این عادت در طولانی مدت می تواند انرژی بدن را کاهش دهد. دلیل این امر این است که بدن باید بخشی از انرژی خود را صرف گرم کردن مایعات مصرفی کند. نوشیدن آب سرد حتی می تواند منجر به پدیده ای به نام دامپینگ شود که باعث ضعف و بی حالی شدید در افراد می شود.
6. کاهش جذب ویتامین
دمای طبیعی بدن بین 34 تا 37 درجه سانتیگراد است، اما دمای نوشیدنی های یخ زده و بستنی بین 0 تا 2 درجه سانتیگراد است. صرف انرژی توسط بدن برای تنظیم دمای این نوشیدنی ها، انرژی مورد نیاز برای هضم و جذب مواد مغذی را کاهش می دهد. علاوه بر این، انقباض عروق دستگاه گوارش به دنبال تماس با غذای بسیار سرد می تواند به عامل دیگری در اختلال در جذب مواد مغذی تبدیل شود.
7. کاهش تپش قلب
عصب واگ یکی از اعصاب حیاتی بدن است که از گلو شروع شده و از گردن تا شکم ادامه دارد و کلیه اندام های داخلی از سینه و شکم تا روده بزرگ را تامین می کند. هر گونه تحریک یا اختلال در عملکرد این عصب می تواند منجر به مشکلاتی شود. مصرف غذاها و نوشیدنی های بسیار سرد می تواند این عصب را تحریک کرده و ضربان قلب را کاهش دهد. زیرا عصب “واگ” بخشی از سیستم عصبی خودمختار است و مسئول کنترل حرکات غیر ارادی بدن است. علاوه بر این، همچنین مسئول کاهش ضربان قلب است، بنابراین هر تحریکی که آن را فعال کند، ضربان قلب را کاهش می دهد.
8. افزایش خطر عفونت
قرار گرفتن در معرض سرمای زمستان می تواند باعث شود آبریزش بینی و سینوس ها مسدود می شود و نوشیدن آب سرد و غذای سرد نیز همین تأثیر را در بدن دارد. در این شرایط، بدن ترشحات مخاطی محافظ از راه های هوایی را افزایش می دهد تا رطوبت را برای گرم کردن مخاط فراهم کند. این ترشحات اضافی با مصرف غذاهای بسیار سرد باعث انسداد راه هوایی و مشکلات تنفسی می شود. علاوه بر این، این وضعیت فرد را در معرض خطر ابتلا به عفونت گلو قرار می دهد.
9. افزایش دهید غلظت خون
خوردن غذاهای بسیار سرد باعث انقباض و تنگ شدن رگ های بدن می شود. در این شرایط جریان خون کاهش می یابد و خون متمرکزتر می شود. به همین دلیل، قلب برای حفظ جریان خون طبیعی باید عملکرد خود را افزایش دهد. همچنین افزایش غلظت خون باعث افزایش خطر عفونت و رشد باکتری در بدن می شود. در این صورت خون به سرعت به اندام های بدن مانند انگشتان دست نمی رسد و باعث ایجاد حس می شود. خواب آلودگی در دست ها و پاها و شفافیت ناخن ها کاهش می یابد. علاوه بر این، غلظت خون و انقباض رگ های خونی می تواند منجر به تورم و کبودی پاها شود، زیرا در این شرایط خون به سختی به قلب باز می گردد.
10. تضعیف ایمنی بدن
نوشیدن آب سرد و مصرف مایعات سرد بعد از غذا باعث افزایش تولید مخاط در بدن می شود. این مشکل منجر به کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن و فرد در برابر عفونت ها و بیماری هایی مانند سرماخوردگی او حساس تر می شود. همچنین مصرف دارو با مایعات سرد می تواند در جذب دارو اختلال ایجاد کند زیرا سرما جذب دارو را به تاخیر می اندازد.
مصرف غذاها و نوشیدنی های منجمد با ایجاد تغییر ناگهانی در دمای بدن باعث ایجاد شوک می شود و در درازمدت باعث ایجاد بیماری های مزمن می شود. برای دانستن دمای مناسب بدن کافی است انگشت خود را در دهان خود قرار دهید و چند ثانیه نگه دارید. بهتر است غذای شما در این دما گرم باشد.
منبع: نمناک
خبر از رکنا