سایر موضوعات

آیا مجلس فتیله انرژی در هتل ها را کاهش می دهد؟

علی اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزیر کشور نیز پس از مذاکرات طولانی هتلداران و رایزنی با نمایندگان مجلس با تایید اینکه تورم و افزایش هزینه حامل های انرژی باعث گرانی اقامت در هتل ها شده است، تایید کرد که بررسی تعرفه حامل های انرژی در سه ماه گذشته مشخص شده است. که حامل های انرژی خاصی از امکانات توریستی، به ویژه گاز، به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

اتحادیه هتل داران ایران در روزهای اخیر جلساتی با رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون وزیر نیرو و کمیسیون تلفیق مجلس برای اصلاح نرخ حامل های انرژی در تاسیسات گردشگری به ویژه هتل ها داشته است. جعفر بذری بازرس انجمن حرفه ای هتل داران ایران گفت: در این جلسات پیشنهادات ما تغییر تعرفه حامل های انرژی برای تاسیسات گردشگری بود. گفتیم با توجه به مصرف انرژی تاسیسات گردشگری بر اساس تعرفه های صنعتی، این تسهیلات بسیار گران هستند که در شرایط سخت این سال ها که هتل ها با افت شدید درآمد مواجه هستند، عادلانه نیست. پیشنهاد ما این بود که مصرف انرژی هتل ها و امکانات گردشگری بر اساس تعرفه های «حرفه ای» محاسبه شود.

شالبافیان با اشاره به موافقت کمیسیون تلفیق با این اصلاحیه قانونی، گفت: خوشبختانه متن کارشناسی یکی از آخرین مصوبات این کمیسیون بود که روز چهارشنبه 20 بهمن ماه به تصویب رسید.

وی گفت: امیدواریم با بررسی لایحه مالی 1401 این موضوع به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد و تمامی مراکز گردشگری بتوانند به نسبت تعرفه تعرفه گاز خود را پرداخت کنند.

معاون گردشگری همچنین به پیشنهادی برای تعیین تعرفه های مشخص گردشگری اشاره کرد و افزود: پیشنهادی را براساس تبصره های 2 و 3 بند الف ماده 100 قانون برنامه ششم به دولت ارائه کرده ایم. هفته گذشته در کمیسیون اقتصادی دولت بررسی شد.»

وی ادامه داد: محاسبه تعرفه گاز صنعت گردشگری بر اساس میانگین نرخ خوراک پتروشیمی در لایحه فاینانس 1400 دلیل این افزایش قیمت است که این نگرانی را با مسئولان در میان گذاشته ایم و نمایشگاه گردشگری این فرصت را فراهم کرده است. مسئولین ذیربط دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی.” جهت اطلاع مستقیم از مشکلات ذینفعان گردشگری. از سوی دیگر بررسی لایحه مالی 1401 فرصت مناسبی برای اصلاح قانون در این زمینه است که طی آن مکاتبات و رایزنی های لازم جهت اطلاع نمایندگان مجلس شورای اسلامی صورت گرفت و اطلاعات کارشناسی در اختیار کمیسیون تلفیق مجلس قرار گرفت.

به دنبال این اعلامیه، برخی هتل ها شروع به افزایش قیمت کردند، در حالی که نرخ اقامت در مهرماه طبق روال هر سال 30 درصد افزایش یافت. پس از آن یحیی نقی زاده محجوب، مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: نوسازی در این مدت ممنوع است.

به گزارش ای بی اس نیوز، جمشید حمزه زاده، رئیس جامعه هتلداران ایران، گفت: افزایش بی رویه قیمت تمام شده حامل های انرژی به ویژه گاز که شش برابر شده، هزینه هتلداران را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. هزینه ها به قدری افزایش یافته که نرخ های فعلی هتل ها حتی کفاف هزینه ها را نمی دهد چه برسد به سودآوری و درآمدزایی! یعنی تراز هتل ها منفی است و اگر وضعیت به همین منوال پیش برود و دولت کمکی به کاهش هزینه ها و به ویژه هزینه حامل های انرژی به ویژه گاز نکند، باید در تعرفه تجدید نظر کنیم.

وی با اشاره به توافق برای تعریف تعرفه ها به عنوان «تعرفه های ویژه گردشگری در نظام اداری کشور»، گفت: امیدواریم این موضوع در هیئت دولت تصویب شود و حوزه گردشگری بتواند به طور مستقل از این نرخ های ویژه گردشگری بهره مند شود. “. بهره مندی از صنعت گردشگری در حوزه حامل های انرژی و همچنین هزینه ها و تعرفه های مربوط به آب و دفع فاضلاب از جمله ارکان پیشنهادی در این طرح است.

absnews

پس از اعتراضات متعدد هتلداران به افزایش قیمت حامل های انرژی به ویژه افزایش 6 برابری بنزین و هشدارها در خصوص افزایش خدمات اقامتی در هتل ها، معاون گردشگری وزیر کشور از موافقت کمیسیون تلفیق با تغییر حامل انرژی خبر داد. تعرفه تسهیلات گردشگری ضروری است مجلس با بررسی لایحه مالی 1401 آن را تصویب کند.

محاسبه تعرفه صنعتی حامل های انرژی نه تنها در هتل ها که باعث افزایش هزینه اقامت و خدمات در بوم گردی شده است، در حالی که برخی از این بوم گردی ها محل سکونت و زندگی ساکنان آن بوده و سبک زندگی خانوادگی ایرانی را ارائه می دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا