مجری طرح ملی گندم کشور گفت: وزارت جهاد کشاورزی دو برنامه اصلی و مهم دارد یکی ترویج افزایش تولید در واحد سطح و پایداری خودکفایی در محصولات بر پایه گندم و دیگری ارتقای سطح تولید. کیفیت گندم، آرد و نان.
گزارش خبرگزاری صداوسیما، سهراب سهرابی در برنامه سلام خبرنگار به مناسبت روز ملی گندم و نان گفت: همانطور که می دانید گندم در ایران و جهان غله بسیار مهم و استراتژیک است و در کشور ما بیش از 40 درصد انرژی و پروتئین دارد. از جمعیت ایران گندم تامین می شود. گندم یکی از محصولات مهم در چرخه دوره ای است و برنامه های راهبردی خوبی برای گندم در کشور داریم. مهمترین اقدامات عبارتند از: تولید و سازماندهی بذر اصلاح شده، مصرف متعادل کودهای شیمیایی، توسعه سیستم های آبیاری نوین، توسعه کشت مکانیزه شامل پشته کاری، خاک ورزی جوی و کشت مستقیم در بقایای گیاهی، مدیریت بهینه آفات. ، کنترل بیماری ها و علف های هرز و کاهش ضایعات در برداشت محصولات کشاورزی، این اقدامات را از گذشته آغاز کردیم و با توجه به شعار سال با مشارکت کشاورزان انجام می دهیم.
مجری طرح گندم گفت: تقریبا 100 درصد برنامه تولید گندم کشور توسط کشاورزان عزیز انجام می شود. در این راستا دو برنامه مهم در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد که اولین برنامه افزایش تولید در دیم کشور است که وزارت جهاد کشاورزی با همکاری ستاد اجرایی این وزارتخانه امام زمان (عج) و با مشارکت کشاورزان دیم کشور به مدت چهار سال آغاز شد و امسال چهارمین آن در سطح 2.5 میلیون هکتار اجرا می شود که گام بعدی بحث کشت قراردادی است که در حال اجراست. به وسعت 2.3 میلیون هکتار با مشارکت کشاورزان.
وی تصریح کرد: اقدام دیگری که با همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد راه اندازی کردیم، تولید نان سبوس دار است. تعریف نان سبوس دار به زبان ساده این است که حداکثر ۴ درصد را نشان می دهد. سبوس دانه استخراج می شود، تمام قسمت های غلات، از جمله پوسته، حاوی فیبر، جوانه گندم است که حاوی ویتامین های لازم برای بدن انسان و نشاسته است که کربوهیدرات ها را تامین می کند. این اقدام می تواند منجر به افزایش تولید برای تامین نیاز گندم کشور شود و به سلامت جامعه کمک کند.
سهرابی اضافه کرد: در فرهنگ عمومی جامعه نان های سفید مشتری و تقاضای بیشتری دارند در حالی که از نظر سلامت جامعه از نظر انرژی و پروتئین دریافتی نان های سبوس دار بسیار مقوی هستند و سلامت جامعه را تضمین خواهند کرد. . البته شروع این کار از دو سال پیش آغاز شد و در آن زمان میزان خرید تضمینی گندم 7.5 میلیون تن بود که سال گذشته این رقم به 10.5 میلیون تن رسید و در برنامه کوتاه مدت برنامه داریم. حداکثر دو تا سه سال برای رسیدن به خودکفایی پایدار در تولید گندم و عدم وابستگی به خارجی ها.
وی گفت: در مسائل سیاسی جهانی، گندم ابزار قدرت و ابزار امتیازآوری است. ما باید بتوانیم غذای اصلی کشور را توسط کشاورزان خودمان تولید کنیم و این کار با توجه به دانش کاملاً امکان پذیر است. به نظر می رسد معاونت تحقیقات، دانش و توانمندی کشاورزان و حمایت های موجود از سوی دولت در این زمینه عملی شود.
مجری طرح گندم افزود: با توجه به اتفاقات و بارندگی های رخ داده در کشور و پیش بینی های سازمان هواشناسی کشور، برآورد می کنیم امسال مقدار گندم تولیدی حدود 13.5 میلیون تن باشد و میزان خرید قطعاً از 10.5 بیشتر شود. میلیون تن کافی خواهد بود و این قطعا چیزی جز لطف و عنایت خداوند متعال، برنامه گروه درگیر و مشارکت بسیار خوب کشاورزان نیست.