انتهای پیام
این گزارش در ادامه می افزاید نحوه پرداخت یارانه تخلفات زیادی در زنجیره آرد و نان از جمله قاچاق آرد به خارج از شبکه، مصرف نان به عنوان یک غذای غیرانسانی، کاهش انگیزه نانوایان برای ارتقای کیفیت نان را به همراه داشته است. . واحدها بر این اساس دولت سیزدهم روش جدیدی را برای اصلاح نظام پرداخت یارانه نان در دستور کار قرار داد تا یارانه نان که قبلاً به گندم اختصاص داشت، مستقیماً به نانوایان پرداخت شود.
دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی به بررسی طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه نان توسط دولت سیزدهم در سال 1401 پرداخت.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های شورای اسلامی، این گزارش با تاکید بر اینکه تامین غذا یکی از اساسی ترین اهداف روزمره انسان برای ادامه زندگی است، بیان می کند که نان به اشکال مختلف، بخش اصلی تشکیل دهنده نان مردم است. رژیم غذایی روزانه به گونه ای که افراد با خوردن نان مقدار زیادی کالری دریافت می کنند و به همین دلیل قیمت این محصول برای اکثر افراد مهم است. بر این اساس دولت ها سعی کرده اند قیمت این محصول را کنترل کرده و به آن یارانه اختصاص دهند.
گزارش حاضر ضمن بیان نقاط ضعف و آسیب های احتمالی، ملاحظات اجرایی آن و نیز ارائه پیشنهادات کارشناسی، آسیب شناسی طرح مذکور را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. روش نامناسب تامین آرد نانوایی ها، ضعف در اقناع افکار عمومی، ناآگاهی از تغییر الگوی مصرف نان از جمله چالش های اجرای طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه نان است که به نظر می رسد دولت محترم آن را انتخاب کرده است. روش صحیح توزیع آرد بین نانوایان دولت، اقناع تمامی حلقه های زنجیره آرد و نان، حمایت از تولیدکنندگان آرد و نان سبوس دار برای افزایش سلامت عمومی جامعه می تواند از آسیب های احتمالی اجرای طرح اصلاحی نظام پرداخت یارانه نان بکاهد.