ایجاد تغییرات در معادن و تولید اطلاعات پایه زمین شناسی در سایه منابع مالی
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، خاستگاه 7 درصد ذخایر معدنی جهان را جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: با انعقاد قرارداد سه جانبه می توان تغییراتی در جهت بهبود وضعیت ایجاد کرد. وضعیت مالی و مشارکت شرکت های دانش بنیان در حوزه فعالیت های تولید و استخراج اطلاعات پایه.
به گزارش ای بی اس نیوزعلیرضا شهیدی گفت: با توجه به وابستگی حقوق معادن دولتی به معادن بزرگ و کمیاب کشور که بیش از 80 درصد درآمد در بحث حقوق دولتی را تامین می کند، کاهش ذخایر این معادن در سال های آینده است. روند توسعه بخش معدن و کسب حقوق را مختل خواهد کرد. معدن به یکی از منابع درآمد دولت تبدیل خواهد شد و در این راستا برنامه ریزی و اجرای پروژه های بزرگ اکتشافی دولت امری ضروری و حیاتی خواهد بود.
شهیدی گفت که معادن بزرگ و گاه در سطح جهانی ایران انگشت شمارند. وی افزود: این محدودیت تنها به دلیل عدم استفاده از توانمندی های تخصصی در حوزه زمین شناسی و اکتشاف و همچنین عدم توسعه در حوزه اکتشاف و معدن توسط برنامه ریزان کشور در سال های اخیر است.
وی افزود: ادامه این روند منجر به ایجاد محدودیت در تامین منابع معدنی حیاتی مورد نیاز کشور و همچنین کاهش سطح درآمد دولت از حقوق معدنی دولتی خواهد شد که ارتباط مستقیمی با کشف ذخایر معدنی قابل توجه و ارزشمند خواهد داشت.
رئیس سازمان زمین شناسی با اشاره به توافقنامه سه جانبه حوزه معدن کشور توسط این سازمان، معاونت امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) خاطرنشان کرد: این موافقتنامه وسیله مناسبی برای ایجاد تحول و شفافیت در حوزه اکتشاف و معادن کشور و وضعیت حمایت های مالی و منابع نظام برنامه ریزی کشور است. ارتقاء یافته و توانمندی های فنی کارشناسان گروه های دانش بنیان، دانشگاه ها و مهندسین مشاور در مرکز ساماندهی اکتشافات زمین شناسی و معدنی کشور به کار گرفته می شود که این امر می تواند شاهد تحول و بهبود وضعیت میدانی برای تولید مناسب باشد. و اطلاعات اولیه مورد نیاز برای فعالیت های معدنی، ساخت و ساز و زیرساخت در کشور.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه 7 درصد ذخایر معدنی جهان از جمهوری اسلامی ایران تامین میشود، تغییر نگاه دولتمردان و برنامهریزان به مقوله اکتشافات حاکمیتی و افزایش سرمایهگذاری دولت در این حوزه برای توسعه مناسب ضروری است. بخش معدن و همچنین افزایش سطح درآمد دولت.
به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، میزان سرمایه گذاری دولت در زمینه اکتشافات مستقل و تولید اطلاعات پایه در ارتباط با نیاز کشور به کشف ذخایر جدید مواد معدنی مناسب، طی سال های توسعه ششم. . طرح، در 6 سال گذشته حدود 800 میلیارد تومان بوده است. که این میزان سرمایه گذاری در انجام عملیات اکتشافی به ویژه در حوزه اکتشافات عمیق، امکان تعامل مستمر با جامعه دانش بنیان و مهندسین مشاور فعال در این حوزه را نمی دهد و اجرای برنامه های موثر در این حوزه را با مشکل مواجه کرده است. باید نگرش تصمیم گیرندگان در حوزه برنامه ریزی و توسعه کشور را تغییر دهد. باید مسیر مناسبی برای اجرای این فعالیت ها باز شود.
انتهای پیام