معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در بیش از 1000 واحد کاری خبر داد و گفت: در دو سال دولت سیزدهم اقدامات موثری در حوزه کار انجام شده است. طبقه بندی مشاغل.
به گزارش ای بی اس نیوز، کارشناسان و فعالان کارگری بر این باورند که اجرای طبقه بندی مشاغل باعث افزایش روحیه و انگیزه در کار، احقاق حقوق کارگری و جلوگیری از تضییع حقوق کارگران می شود. بنابراین طرح طبقه بندی مشاغل باید در کلیه کارگاه ها و مجتمع های مشمول قانون کار که بیش از 50 کارگر را استخدام می کنند اجرا شود.
طرح طبقه بندی مشاغل با هدف اطمینان از بهره مندی کارکنان و کارگران مشمول قانون کار از مزایا، سنوات و حقوق گروهی مطابق با شرایط صلاحیت حرفه ای است که در کارگاه های بیش از 50 کارگر الزامی است.
بر اساس اعلام معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی دو سال گذشته اقدامات موثری در زمینه طبقه بندی مشاغل در کشور انجام شده است و برنامه انقلابی برای اجرای سیستم اشتغال طبقه بندی به بیش از 1000 واحد کار هدف قرار گرفت.بر اساس قانون کار، وزارت کار موظف است نظام ارزیابی و طبقه بندی مشاغل را با استفاده از استانداردهای مشاغل و آداب و رسوم مشاغل در کشور تدوین و اجرا کند.
در همین راستا علی حسین رعیتی فرد معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و حمایت اجتماعی از اجرای برنامه تحول وزارت کار در حوزه روابط کار خبر داد و اظهار داشت: طی دو سال گذشته اقدامات موثری در زمینه طبقه بندی مشاغل در کشور انجام شده و بر این اساس اساس برنامه تحول برای اجرای مشاغل طبقه بندی بیش از 1000 واحد کاری را هدف قرار داده است.
وی اجرای این طرح را در پایان 9 ماهه سال جاری مطلوب دانست و اعلام کرد: با اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه های مشمول، عدالت حقوق و دستمزد محقق می شود و رضایت جامعه هدف تضمین می شود. .
بر اساس ماده 49 قانون کار، کارفرمایان موظفند به منظور برقراری روابط صحیح کارگاه در زمینه دستمزد و روشن شدن شرح وظایف و حدود وظایف مشاغل مختلف در کارگاه ها، این موضوع را تهیه نمایند. طرح. با همکاری کمیسیون طبقه بندی استخدامی کارگاهی یا نهادهای ذیربط و پس از تایید وزارت کار در کارگاه اجرا می شود.
به گفته کارشناسان و فعالان کارگری، طبقه بندی مشاغل بهترین معیار برای صدور حکم کار برای کارگران است و منجر به استفاده از کارگران بر اساس شایستگی در کارگاه ها می شود.
در حال حاضر کلیه کارگاه های مشمول قانون کار با ماهیت دولتی، خصوصی و تعاونی در قالب شرکت های خدماتی، ساختمانی، آموزشی و پیمانکاری حقیقی یا حقوقی با هر نیروی کار و هر نوع فعالیت مشمول اعمال طرح طبقه بندی مشاغل می باشند. . کارگران قرارداد موقت در هر شرکتی حتی پیمانکاران فرعی مشمول این طرح می شوند.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس ماده ۴۸ قانون کار، برای جلوگیری از استثمار نیروی کار دیگران، نظام ارزیابی و طبقه بندی مشاغل باید توسط وزارت کار تهیه و اجرا شود.کار با استفاده از استانداردهای استخدامی و آداب و رسوم مشاغل. . در کشور. طرح طبقه بندی مشاغل در کلیه کارگاه های مشمول قانون کار الزامی است و کارفرمایان موظفند این طرح را با همکاری کمیسیون طبقه بندی مشاغل کارگاه یا طرح نهادهای ذیربط تدوین و اجرا کنند.
انتهای پیام