اخبار اقتصادی روز

هدف گذاری بازسازی 500 هزار واحد مسکونی در برنامه هفتم

از سوی شرکت نوسازی شهری ایران، محمد آیینی در چهاردهمین جلسه شورای نوسازی مسکن شرکت نوسازی شهری ایران با حضور شهرداران و مدیران ادارات راه و شهرسازی استان ها با موضوع «تبیین محورها و اولویت‌های نوسازی شهری در ایران «برنامه هفتم» با اشاره به هدف‌گذاری ما در طول اجرای برنامه هفتم، بازسازی 500 هزار واحد مسکونی در قالب (نوسازی، نوسازی، مرمت) است.

4 درصد کاهش سالانه پارچه فرسوده

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: تا پایان برنامه هفتم، بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری باید 20 درصد و 4 درصد کاهش یابد. وی بیان کرد: در صورت اجرای 10 هزار پروژه، در صورتی که در مدت پنج سال اجرای برنامه هفتم کشور، نوسازی شهری در مناطق نوسازی شهری با همه نهادهای ذیربط انجام شود، به این مهم دست خواهیم یافت.

آئینی خاطرنشان کرد: وزیر راه و شهرسازی دو مقوله را برای تسریع در نوسازی ساختمان های ناپایدار از طریق اجرای بسته های تشویقی حمایتی در حوزه بافت های فرسوده و همچنین مشارکت کارشناسان، انجمن های صنفی حرفه ای، معماران و شهرسازان در اولویت قرار داد. ، تکنسین ها و سازمان های مردم نهاد «جلسات شورای نوسازی بود که موجودی مسکن شرکت نوسازی شهری ایران بسیار موثر است و این جلسه با اولویت های ذکر شده قابل توسعه است.»

مدیرعامل شرکت نوسازی شهری ایران با اشاره به اینکه ارائه خدمات زیربنایی و روبنایی و محرومیت زدایی نشانه عدالت اجتماعی در جامعه است، گفت: توانمندسازی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مردم و همچنین تامین زیرساخت ها و روبنایی ها. خدمات رسانی در مناطق هدف نوسازی شهری در قالب برنامه جامع یکی از اولویت های برنامه های این شرکت در دوره جدید همکاری با نهادهای عضو ستاد نوسازی شهری است.

تعداد پروانه های صادر شده برای نساجی فرسوده در آن سوی مرزها از مرز 52 هزار واحد گذشت

وی افزود: دولت جدید نفس تازه و امیدی نو تلقی می شود و ما به عنوان کارگزاران دولت باید تمام تلاش خود را برای حرکت رو به جلو و تحقق اهداف دولت جدید در حوزه نوسازی شهری به کار بگیریم.

مدیرعامل شرکت عمران شهری با اشاره به اینکه نگاه دولت چهاردهم تاکید بر اجرای سیاست های کلی نظام و برنامه هفتم است، گفت: باید بر اجرای مفاد برنامه هفتم توسعه تمرکز بیشتری شود. برای کشور ما کشور در حوزه نوسازی شهری قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه برنامه هفتم به طور خاص بر موضوع عدالت متمرکز است و برنامه های ابلاغی از سوی وزیر راه و شهرسازی شورای اسلامی در دستور کار شرکت نوسازی شهری ایران قرار گرفته است، گفت: بحث عدالت است در حوزه نوسازی شهری چه در حوزه مسکن و چه در زمینه تامین زیرساخت ها و خدمات زیربنایی خوشبختانه شخصاً رئیس جمهور حساسیت و نگاه ویژه ای به مقوله عدالت خواهی و محرومیت زدایی دارد.

برنامه های ابلاغی وزیر راه و شهرسازی در مجلس در دستور کار این شرکت قرار دارد

آئینی با بیان اینکه پیشنهادها و مصوبات در حوزه نوسازی شهری با هدف توسعه عدالت اجتماعی با حمایت رئیس جمهور همراه است، اظهار داشت: حضور تنها وزیر در دولت چهاردهم در وزارت راه و شهرسازی امری مهم است. فرصت ویژه برای برخورداری از حمایت همه اعضای دولت و نمایندگان شورای اسلامی که یکی از برنامه های این دوره از وزارتخانه است و باید از این فرصت در حوزه نوسازی شهری بهترین استفاده را کرد. اطلاعاتی و در این راستا برنامه های ابلاغی وزیر راه و شهرسازی در شورای اسلامی در دستور کار شرکت نوسازی شهری ایران قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه باید از توانمندی های جدید در حوزه نوسازی شهری به نحو احسن استفاده کنیم، گفت: انتظار می رود هر طرح و لایحه ای که از سوی وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد می شود در دولت و مجلس اجرایی شود. حمایت ویژه و رو به رو از سوی اعضای دولت و نمایندگان مجلس.

عیانی با بیان اینکه وزیر جدید راه و شهرسازی اشراف کامل به مسائل نوسازی شهری دارد، گفت: باید چشم انداز روشن و عملکرد مناسبی در حوزه نوسازی شهری ارائه کنیم و عملکرد شرکت نوسازی شهری ایران در سال های گذشته است. قابل دفاع .

دبیر ستاد ملی نوسازی شهری با اشاره به اینکه برای تامین عدالت اجتماعی باید میانگین پایداری ساختمان ها در مناطق در نظر گرفته شده برای نوسازی شهری به میانگین پایداری ساختمان ها در مناطق متمایز برسد، اظهار داشت: عدالت و محرومیت زدایی است. اولویت های برنامه ها و اقدامات نوسازی شهری.

استفاده از توانمندی های برنامه هفتم در حوزه نوسازی شهری

مدیرعامل شرکت نوسازی شهری ایران با اشاره به اینکه برنامه هفتم قابلیت های خوبی در حوزه نوسازی شهری ایجاد کرده است، افزود: بر اساس بند الف ماده 52 قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، وزارت راه و شهرسازی مجاز است ضمن رعایت قوانین و با اعمال تخفیف تا سقف، مالکان را به مشارکت در نوسازی ساختمان‌های فرسوده در فرآیند تعویض کلید در دست با واحدهای نوساز یا زمین‌های تحت مالکیت تشویق کند. تا 40 درصد قیمت کارشناسی برای واحدهای نوساز یا اراضی بلاعوض یا اراضی یا واحدهای مسکونی واقع در محدوده تا 40 درصد بیشتر از قیمت کارشناسی، این ماده قانونی در برنامه هفتم توسعه کشور، فرصت بسیار خوبی برای استفاده از منابع زمین دولتی برای نوسازی شهری.

آئینی افزود: مدیران کل راه و شهرسازی استانداری ها می توانند با بهره گیری هوشمند از این توان اقدامات عمرانی و عمرانی، پیشبرد پروژه های نوسازی شهری و تامین مسکن مورد نیاز فرمانداری خود را انجام دهند.

گامی هوشمندانه در جهت شناسایی قابلیت ها و بهره برداری از قابلیت های موجود

وی افزود: در توسعه برنامه هفتم در حوزه نوسازی شهری قطار جدیدی ایجاد نکردیم، بلکه هوشمندانه به سمت شناسایی توانمندی ها و بهره برداری از توانمندی های موجود حرکت کردیم.

این مقام مسئول گفت: بر اساس برنامه پنج ساله هفتم، تمامی مصوبات و امتیازات یارانه ای قانون جهش تولید مسکن برای نوسازی مسکن در مناطق مصوب نوسازی شهری (بناهای فرسوده، بافت های فرسوده، بافت های تاریخی و ناکارآمد شهری) به این مناطق تعمیم داده شده است. هر پلاک پنج واحد مسکونی

وی همچنین از مدیران کل راه و شهرسازی خواست تا موضوعاتی مانند کسورات بیمه اجتماعی، مالیات، کسورات نظام مهندسی و صدور مجوزهای رایگان در قالب نهضت ملی مسکن در حوزه نوسازی شهری را پیگیری کنند.

دبیر ستاد ملی نوسازی شهری با تاکید بر اینکه برنامه هفتم حمایت کامل از اقدامات بازآفرینی در مناطق فرسوده شهری است، گفت: در برنامه هفتم توسعه کشور، تمامی حمایت ها، تخفیف ها و کمک ها در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته برای شهری پایدار در نظر گرفته شده است. توسعه مناطق هدف برای احیای شهرها پیش بینی شده بود، از این رو اداره راه و شهرسازی با اقناع بخش خصوصی و غیردولتی، پروژه هایی را شناسایی کرد که موجب توسعه در صنایع بومی و محلی، گردشگری، ورزش، آموزش و فرهنگ شود و نتایج را منعکس کند. به شرکت نوسازی شهری ایران

با یادآوری اینکه بر اساس برنامه هفتم، پروانه نوسازی مسکن در نواحی مصوب نوسازی شهری (بناهای فرسوده و غیر اثربخش) باید خارج از نوبت و حداکثر ظرف مدت 3 ماه از زمان درخواست متقاضی، توسط شهرداری ها از کلیه شهرداری های سراسر کشور صادر شود. و سازمان های عضو از ستاد نوسازی شهری پایدار درخواست کردند که این مورد را اجرا کند.

وی اعلام کرد: طی ماه های آینده الزامات ضمانت اجرایی این بند پس از تهیه و تدوین با امضای وزیر راه و شهرسازی به اطلاع مدیران کل راه و شهرسازی استانداری ها خواهد رسید. توان نهادهای نظارتی و وزارت کشور در اجرای آن و پیگرد قانونی متخلفان است و ما از آن بهره خواهیم برد.

بند «ج» برنامه هفتم

مدیرعامل شرکت نوسازی شهری ایران همچنین به بند ج برنامه هفتم اشاره کرد و توضیح داد: بر اساس این بند برای حمایت از ساخت و ساز در مناطق مصوب نوسازی شهری، مفاد و امتیازات مناطق مصوب نوسازی شهری فرسوده شده است. بافت‌های ناکارآمد اراضی و املاک مجاور مناطق مصوب نوسازی شهری از بافت‌های فرسوده و ناکارآمد که در اجرای پروژه‌های مسکن مهر و یا ارائه خدمات در این مناطق استفاده می‌شود، گسترش می‌یابد.

شناسایی ساختمان های ناایمن توسط شهرداری ها و ارائه نتایج به شرکت نوسازی شهری ایران

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مدیران کل راه و شهرسازی می توانند با استفاده از این بند، پیمانکاران و سازندگان را تشویق به ورود به اراضی و املاک مستقیم در مجاورت مناطق مصوب برای نوسازی شهری بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری کنند. بر اساس بند «ج» برنامه هفتم، ادارات راهداری موظفند شهرسازی با همکاری وزارت کشور و شهرداری ها نسبت به شناسایی کلیه ساختمان های ناایمن، بحرانی و پرخطر با مراجع اجرایی در شهرهای بزرگ و شهرداری ها اقدامات لازم را انجام دهد. مراکز استان ها و نتایج به شرکت نوسازی شهری ایران اعلام می شود.

لازم به ذکر است در این جلسه منصور استادی، مدیر کل دفتر ستاد ملی نوسازی شهری پایدار شرکت نوسازی شهری ایران گزارشی از وضعیت بارگذاری اطلاعات نوسازی مسکن در سامانه ستاد ملی نوسازی شهری ارائه کرد و گفت: : تعداد واحدهای وارداتی از ابتدای سال 1403 تاکنون به 52 هزار و 540 واحد و تعداد واحدهای مجوز صادر شده در این مدت به 26 هزار و 337 واحد رسیده است.

در این جلسه مجموعه راهکارهای تشویقی با هدف احیا و رونق سکونت در بافت های تاریخی و فرهنگی کشور که به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسیده بود نیز توسط کارشناس این دفتر برای حاضران تشریح شد. هدايت و هدايت طرحهاي نوسازي شهري.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *