ظرفیت ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر تا پایان سال به بیش از 1120 مگاوات می رسد
به گزارش گروه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، ایران رتبه نخست دریافت انرژی خورشیدی را در جهان دارد تا جایی که به طور میانگین بیش از 280 روزهای آفتابی در سال گزارش شده است.
بر اساس اطلاعات سازمان ساتبا، پیش بینی افزایش ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر تا پایان سال 1401 (قراردادهای خرید تضمینی ماده 61 قانون اصلاح نحوه مصرف ساتبا) به 150 مگاوات می رسد.
این گزارش می افزاید، امروزه نیاز به افزایش ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر در جهان بسیار حائز اهمیت است، به طوری که بر اساس گزارش جدید سازمان جهانی هواشناسی (WMO)، تامین برق از منابع انرژی پاک مانند خورشیدی برای کاهش گرمایش جهانی باید تا پایان این دهه انرژی بادی یا آبی دو برابر شود، زیرا اگر این امر محقق نشود، تغییرات آب و هوایی و بحران آب میتواند امنیت انرژی ما را به خطر بیاندازد و منابع انرژی تجدیدپذیر را به خطر بیندازد.
نیروگاه های تجدیدپذیر یکی از مقرون به صرفه ترین طرح های نیروگاهی هستند که از نظر محیطی دارای چندین شرایط خاص هستند. این نوع در مقایسه با نیروگاه های حرارتی آب مصرف نمی کند و فوق العاده مقرون به صرفه است.
در ایران ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر نصب شده به 970 مگاوات رسیده است و بر اساس برنامه های هدفمند و اجرایی وزارت نیرو در دولت سیزدهم، ظرفیت نیروگاه ها تا پایان چهار سال جاری به 10 هزار مگاوات خواهد رسید. دولت.
یکی از بزرگترین برنامه های سازمان ساتبا در حوزه انرژی های تجدیدپذیر و پاک، ساخت و بهره برداری از 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک شامل 7 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و 3 هزار مگاوات نیروگاه بادی در دولت سیزدهم است. .
تحلیل آمارهای سازمان ساتبا نشان می دهد در حال حاضر ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر نصب شده بیش از 970 مگاوات است و با بهره برداری از نیروگاه های ساخته شده تا پایان سال جاری این رقم به بیش از 1120 مگاوات خواهد رسید.
absnews
بر اساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی، تولید انرژی عامل انتشار تقریباً سه چهارم گازهای گلخانهای در جهان است و برای حفظ کره زمین، ظرفیت تولید انرژیهای پاک مانند خورشیدی، بادی و … و برق آبی، و همچنین بهبود بهره وری انرژی، حیاتی است. از این رو در ایران پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، توجه به این نوع انرژی های پاک در دستور کار قرار گرفت، زیرا وزارت نیرو به بخش های مختلفی از جمله نیروگاه های خورشیدی پشت بامی، خودکفایی توجه و رشد چشمگیری داشته است. صنایع تامین و غیره .