همزمان با کاهش واردات برنج هندی؛
دبیر کمیسیون واردکنندگان و تامین کنندگان برنج شورای عالی واردات از آغاز صادرات برنج ایرانی به کشورهای عربی، آمریکایی و روسی خبر داد.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، دبیر کمیسیون واردکنندگان و تامین کنندگان برنج شورای عالی واردات از آغاز صادرات برنج ایرانی به کشورهای عربی، آمریکایی و روسی خبر داد و گفت: با راه اندازی پایانه صادرات برنج مازندران، صادرات برنج ایران به کشورهای عربی، آمریکایی و روسی آغاز شد. اولین قدم برای ورود برنج ایرانی به بازارهای صادراتی برداشته شده است.
مسیح کشاورز افزود: از ابتدای سال تاکنون یک میلیون و 200 هزار تن برنج وارد کشور شده است که 950 هزار تن آن سهم بخش خصوصی است و پیش بینی می شود 400 هزار تن دیگر وارد کشور شود.
کشاورز در خصوص وضعیت بازار برنج کشور گفت: با توجه به میزان برنج تولیدی در کشور، بخشی از نیاز بازار باید از طریق واردات تامین شود که البته مسائل اقتصادی و قدرت خرید مصرف کننده نیز در این زمینه موثر است. . زیرا تفاوت قیمت برنج ایرانی و وارداتی بسیار زیاد است و خرید این محصول دور از دسترس همه اقشار جامعه است.
دبیر کمیسیون واردکنندگان و تامین کنندگان برنج شورای عالی واردات گفت: با راه اندازی پایانه صادرات برنج در مازندران، اولین قدم برای ورود برنج ایرانی به بازارهای ایران برداشته شد.
وی گفت: با توجه به به هم خوردن تراز تجاری بین دو کشور ایران و هند، فعلا واردات برنج از این کشور متوقف شده و برنج مورد نیاز کشور از مبادی دیگری مانند پاکستان وارد می شود.
کشاورز ابراز امیدواری کرد که تجار کشور دوست و مسلمان پاکستان با چشم انداز بلندمدت از این فرصت برای توسعه روابط تجاری و افزایش سهم خود از بازار برنج ایران استفاده کنند و در حال حاضر از چنین فرصتی سوء استفاده نکنند. قیمت بهترین برنج هندی در بازار ایران حدود 40 هزار تومان است و با توجه به محدودیت برنج هندی، محصول وارداتی از پاکستان با اندکی افزایش قیمت 50 هزار تومان به دست مصرف کنندگان ایرانی می رسد.
وی با تاکید بر اهمیت حمایت از برنج ایرانی به اشکال مختلف، افزود: دو سال پیش که دلار 27 هزار تومان بود، قیمت برنج باکیفیت ایرانی هر کیلوگرم 27 هزار تومان بود، اما در سال 1400 علیرغم هشدارهایی که دادیم. کمبود برنج و دامن زدن به گرانی در کشور، دولت واردات را ممنوع کرد.
دبیر کمیسیون واردکنندگان و تامین کنندگان برنج شورای عالی واردات خاطرنشان کرد: در آن زمان برنج در دسترس کشاورزان نبود و دلالان قیمت را سه برابر کردند.
وی گفت: کشاورزان باید توجه داشته باشند که بازار برنج ایران راکد است و باید به سمت رونق حرکت کرد، بنابراین باید مواردی را مد نظر قرار دهند، این بی تاثیر نیست، ثانیاً تولید برنج داخلی امسال از نظر کمی و کیفی وضعیت مطلوبی دارد. و قیمت ها باید بر اساس حجم تولید و عرضه باشد و نمی توان به بهانه کمبود قیمت را افزایش داد.
absnews