به گزارش ای بی اس نیوز، متن احمد پوراحمد، استاد گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران به شرح زیر است:
دو دسته از عوامل شامل دستههای فنی (مولفههای اساسی شهرهای متاورسی، توانبخشهای فناوری متاورسی، و ستونهای اکوسیستم متاورسی) هستند. همچنین مقوله های غیرفنی (زمینه های فقهی، زمینه های حقوقی و سیاست های پولی و ارزی) به طور خاص تحت عنوان؛ و مقوله فرهنگ و سیاست های فرهنگی به ویژه در حوزه فضای مجازی، فلسفه سیاست فرهنگی، فرهنگ پذیرش فناوری، جایگاه پارادایم چهارم فناوری، مشارکت محوری، توسعه پایدار و دانش در جامعه، همچنین دسته بندی تکنیک هایی که وضعیت اجزای آن فناوری های اطلاعات و ارتباطات و اجزای فضای مجازی به طور کلی تحت عنوان شرایط مداخله گر بر راهبردها و راهبردها و به عبارت دیگر اقداماتی برای دستیابی به مدیریت خوب شهرهای آینده کشور موثر است. کشوری که باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
اما مشکل اینجاست که این تلاشها در کشور – در حوزه رهبری خوب – با وجود همه نگرانیها – رعایت نمیشود. اثبات اینکه این اولین مقاله علمی در زمینه مطالعات رهبری در فراشهرها است.
در این شرایط، با یکپارچهسازی سیاست، قانونگذاری، برنامهریزی، اجرا و نظارت، میتوان فراشهرهایی را در کشور تحقق بخشید که پیامدهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیستمحیطی آنها بسیار فراتر از همه پیامدهای منفی احتمالی است.
علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد کنفرانس به آدرس http://Conference.olgou.ir مراجعه نمایند.
لازم به ذکر است متن کامل این یادداشت در یازدهمین همایش الگوی اسلامی پیشرفت ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت. «الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی؛ آغاز اجرای ملی و تقسیم کار» که به صورت حضوری و مجازی در تاریخ 28 الی 29 اردیبهشت 1401 برگزار می شود، توسط نویسنده ارائه می شود.
طولی نکشید که موج چهارم فناوری و فراشهرها به عنوان نماد قدرتمند این موج، کشورها را بر آن داشت تا در فکر و عمل برای رهبری خوب فراشهرها آماده شوند.
یک استاد دانشگاه در یادداشتی با عنوان «تحول شهرها در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»، شهر تحول پذیرفته شده در جمهوری اسلامی ایران – بر اساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت – را شهری سالم، مددکار، ایمن دانست. و فضای اخلاقی مبتنی بر ارزش ها، فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی. و عادل که در آن عدالت با بهره برداری از فرصت مجازی اعمال می شود.
فناوری در حال تکامل است و این روند از زمانی شروع شد که انسان از چوب و استخوان به عنوان ابزار استفاده کرد و با ایجاد بمب های نوترونی، فضای الکترونیکی و هوش مجازی تکامل یافت. فیلسوفان نیز عموماً از تأثیر فناوری بر فرهنگ و دیدگاه مردم نسبت به جهان و شیوه زندگی صحبت کرده اند و نشان داده اند که فناوری که به نظر می رسد بیشتر ابزاری برای پیشبرد اهداف بشر است، خاص تر است. زندگی آنها متحول می شود و به همین دلیل است که هر فناوری به تدریج انسان را در فضای جدیدی قرار می دهد و هر فضای جدید عامل تعیین کننده ای در سرنوشت و زندگی انسان است.
absnews
اما در الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی، اشاره ای به شهرهای استعاری و موضوعات مرتبط نشده است. اما با توجه به اقدامات مربوط به فضای مجازی، این سند در سه محور نکات راهبردی، واژه ها و نکات کلیدی مرتبط با فضای مجازی، حاوی نکاتی در راستای هدایت صحیح شهرهای آینده کشور است. فراشهر پذیرفته شده در جمهوری اسلامی ایران – بر اساس سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت – محیطی سالم، مفید، امن و اخلاقی مبتنی بر ارزشها، فرهنگ و هویت جمهوری اسلامی ایران است. و عادلانه که در آن عدالت با بهره برداری از فرصت مجازی اعمال می شود. همچنین بر اساس این سند شهرهای آینده گذار کشور باید در مسیر ارتقای دانش بومی، توسعه کشور، امنیت و افزایش تاب آوری زیرساخت ها بروند. که این امر از طریق مشارکت عمومی و همکاری بین المللی انجام خواهد شد. همچنین شهر استعاری آینده کشور می تواند بستری برای اعتلای صنایع خلاق فرهنگی متناسب با ظرفیت های ملی و محلی کشور باشد. که در آن عادی سازی، ترویج و گسترش فرهنگ و ارزش های ایرانی اسلامی با در نظر گرفتن تقاضای مخاطبان منطقه ای و جهانی صورت گرفته است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز