پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

شناسایی 81 ماده و 89 نوع ماده معدنی در ایران / عمق اکتشاف نیم متر تا یک متر

شهیدی میانگین عمق پوشش اکتشافی در دنیا را 73 متر عنوان کرد و افزود: بیشترین میزان مربوط به ایالات متحده آمریکا با 223 متر یا نیم تا یک متر برای ایران است.

وی افزود: در سال 1391-1392 اطلس پتانسیل معدنی را منتشر کردیم که در آن تمامی محیط های مناسب برای مواد معدنی مختلف شناسایی شد و توانستیم سرعت اکتشاف برای بخش خصوصی، میزان ریسک و سرعت را مشخص کنیم. زمان اکتشاف را کاهش دهید.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه این سازمان از دیرباز همکاری خوبی با جامعه جهانی داشته است، خاطرنشان کرد: سازمان زمین شناسی کشور به عنوان یکی از 9 سازمان زمین شناسی جهان شناخته می شود و از این رو یونسکو جهانی است. کمیسیون زمین شناسی وظیفه تهیه اطلاعات اولیه و نقشه های زمین شناسی خاورمیانه را به سازمان زمین شناسی کشور محول کرده است.

رئیس سازمان زمین شناسی خاطرنشان کرد: به منظور افزایش عمق اکتشاف، بررسی های ژئوفیزیک هوایی را در این سازمان انجام دادیم. نیاز کل کشور به این مطالعات 6 میلیون و 600 هزار کیلومتر خطی است و اولویت ما مطالعات هوایی به مساحت 2 میلیون و 750 هزار کیلومتر خطی است که تاکنون 640 هزار کیلومتر خطی آن انجام شده است. به اولویت اصلی کشور دست یابد.

رئیس سازمان زمین شناسی مطالعات مخاطرات زمین شناسی را از دیگر حوزه های تحقیقاتی این سازمان برشمرد و یادآور شد: گام های مهمی در این زمینه برداشته شده و امروز از دو اطلس ملی خطر زمین رونمایی می شود..

وی مشکل دیگر کشور در حوزه اکتشافات معدنی را بی توجهی به ذخایر پنهان خواند و ادامه داد: از سال 60 بود که دنیا به سمت اکتشاف ذخایر پنهان خود روی آورد.

absnews

این زمین شناس گفت: از سال 1985 تا 2018 استخراج از معادن از 9.5 میلیارد دلار به 17.7 میلیارد دلار افزایش یافته است که در این مدت چین، آمریکا و روسیه به استفاده بهینه از مواد معدنی تبدیل شده اند و 3 کشور برتر در حوزه معدن هستند.

به گفته وی، به لطف این ماموریت، این سازمان نقشه های ۱.۵ میلیون نفری خاورمیانه، زمین ساخت خاورمیانه، زمین لرزه زمین ساختی خاورمیانه، نقشه متالورژی خاورمیانه، نقشه زمین شناسی جنوب عربستان سعودی را تهیه کرد. آسیا و تکتونیک افغانستان، ایران و پاکستان.

برنامه های سازمان زمین شناسی در زمینه اکتشافات معدنی

وی گام بعدی را در تهیه این اطلاعات در قالب نقشه های پایه در مقیاس صد هزاری پیش بینی کرد و گفت: از سال 2004 توانستیم نقشه هایی را در تمام مناطق در مقیاس بیست مایلی، پنج هزار تهیه کنیم، اما از این زمان تاکنون سال مقیاس کار در این سازمان تغییر کرده است به گفته وی تقریباً هیچ محصولی در سازمان زمین شناسی تهیه نمی شود که در سلول های بیست و پنج هزار نفری جای نگیرد.

به گفته وی، مدت دوساله تدوین نقشه های پایه به 8 تا 12 ماه کاهش یافته است.

شهیدی با بیان اینکه ایران از نظر منابع طبیعی، مواد معدنی، نفت و گاز رتبه هفتم جهان را دارد، خاطرنشان کرد: 48 ماده معدنی در جهان وجود دارد که 35 مورد آن در ایران و 114 نوع ماده معدنی شناخته شده در جهان وجود دارد که 89 نوع ماده معدنی شناخته شده است. آنها در ایران شناخته شده اند.

وی به برنامه های اکتشافی این سازمان پرداخت و با بیان اینکه بررسی نقشه های معدنی کشور نشان می دهد که در گذشته نیاکان ما از منابع معدنی به خوبی استفاده می کردند، گفت: با کارهای انجام شده در بیست منطقه کشور، تعداد 349 میلیون و 100 هزار ورق را اکتشاف کردیم. در مساحتی به وسعت 872500 کیلومتر مربع و تولید آن به ما این امکان را می دهد که مناطقی از کشور را شناسایی کنیم که دارای پتانسیل های معدنی استراتژیک مانند طلا، مولیبدن، سرب و روی هستند.

به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر علیرضا شهیدی در چهلمین همایش ملی علوم زمین که امروز در سازمان زمین شناسی به صورت آنلاین برگزار شد، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر مرحله دوم انقلاب، افزود: 7 درصد از ذخایر معدنی جهان را می شناختند و همچنین اعلام کردند که ظرفیت های زیادی دارد. دست نخورده باقی مانده و سازمان زمین شناسی با توجه به اعلام مرحله دوم انقلاب در برنامه کاری خود، در حال بررسی ذخایر پنهان برای افزایش امتیاز ایران از نظر ذخایر معدنی در جهان است.

شهیدی با اشاره به تولید اطلاعات اولیه زمین شناسی در سازمان زمین شناسی گفت: در طول 62 سال از تاسیس این سازمان چندین بار در کشور اسکن زمین شناسی انجام داده ایم که یک بار در مقیاس صد و پنجاه هزارم است. خروجی یک میلیونیم نقشه ها و شناخت اقلیم های مختلف زمین ساختی کشور است.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه عمق پوشش اکتشافی در جهان 73 متر و در ایران نیم تا یک متر است، گفت: برای افزایش عمق اکتشافات، ژئوفیزیک هوابرد انجام دادیم. مطالعات. در این سازمان نیاز کل کشور به این مطالعات 6 میلیون و 600 هزار کیلومتر خطی است و اولویت ما مطالعات هوایی به مساحت 2 میلیون و 750 هزار کیلومتر خطی است که تا کنون 640 هزار کیلومتر خطی انجام شده است. و ما در این زمینه عقب هستیم.

به گفته رئیس تنوع معدنی جهان، حدود 112 مورد وجود دارد که 81 ماده معدنی در ایران کشف شده است که نشان می دهد ایران دارای پتانسیل معدنی است.

همکاری با جهان / تهیه نقشه زمین شناسی خاورمیانه توسط ایران

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور وظیفه این سازمان را تولید اطلاعات پایه در زمینه علوم زمین و اکتشافات معدنی برشمرد و ادامه داد: همواره اعلام کرده ایم که در کشور از طریق اکتشافات معدنی، تولید ثروت و شناسایی و پایش. از خطرات، از ثروت به دست آمده محافظت می کنیم و بر این اساس این سازمان با هدف ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت ملی، سهمی معادل 7 درصد از تولید ناخالص داخلی کشورها را در زمینه شناسایی منابع معدنی اختصاص داده است.

شهیدی با بیان اینکه در حال حاضر اکتشاف روباز معنا ندارد، گفت: مشکل کشور در حوزه اکتشاف و استخراج مواد معدنی ایجاد معادن است. از سرنخ شناسایی تا زمانی که مین شوند، میانگین زمان سپری شده در دنیا 7 سال است که در ایران بسیار طولانی است، ما 60 تا 70 درصد هزینه اطلاعات خود را به صورت پایه و نقشه کاهش داده ایم.

شهیدی فعالیت رسمی این سازمان را از سال 1338 عنوان کرد و یادآور شد: حوزه فعالیت این سازمان شامل «تولید اطلاعات پایه زمین شناسی و اکتشاف کشور در محیط های خشکی و دریایی»، پایش منابع معدنی و هدفمندی است. برنامه ریزی اکتشافات، «تولید و تحلیل 800 لایه اطلاعات جغرافیایی در زمینه علوم زمین و کشف منابع معدنی»، «شناسایی و پایش مخاطرات زمین شناسی و فنی»، پدیدارشناسی تغییرات اقلیمی و بحران های ناشی از آن، « کشف منابع آب جدید، «پایگاه علمی ملی «زمین» و «ایجاد ارتباط علمی و فنی با مراکز علمی جهان».

وی با ابراز امیدواری از اینکه این سازمان در مدت زمان کوتاهی به این هدف دست یابد، گفت: ایران تا سال 1320 به طور رسمی سازمانی متولی زمین شناسی و اکتشافات نداشت و بیشتر مطالعات در این زمینه بیش از زمین شناسانی است که فعال. در فعالیت های نفتی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *