وی افزود: همچنین امیدواریم بتوانیم از منابع خارجی برای تامین اعتبار استفاده کنیم. به این ترتیب وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت راه و شهرسازی، سازمان بورس، بانک مرکزی و بانک مسکن موظفند ابزارهای لازم را یکی یکی بررسی کرده و از همه ظرفیت های دستگاه ها استفاده کنند.
مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه بخش مسکن سهم مستقیم 5 درصدی و غیرمستقیم بین 12 تا 13 درصد تولید ناخالص داخلی دارد، گفت: بخش بزرگی از نقدینگی کل کشور صرف بخش مسکن می شود. بنابراین هر چه ارزش افزوده مسکن بیشتر باشد سرمایه گذاری در این بخش بیشتر می شود.
شایان خاطرنشان کرد: در بانک مسکن مقرر شده است که بتوان از انواع حساب های صندوق پس انداز مسکن جوانان و گواهی حق تقدم تسهیلات، تسهیلات تبصره های قانون بودجه سنواتی، تسهیلات بدون سپرده از منابع داخلی و صدور استفاده کرد. از اوراق وام مسکن
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، محمود شایان یادآور شد: در طرح نهضت ملی مسکن 210 هزار واحد به بانک مسکن اختصاص یافت که هم اکنون بیش از 150 هزار واحد را از این محل تامین مالی کرده ایم.
وی افزود: در 10 ماه امسال حدود 125 هزار میلیارد تومان به حوزه مسکن در سیستم بانکی اختصاص یافت که سهم بانک مسکن 29 درصد معادل 35 هزار میلیارد تومان است.
شایان با اشاره به اینکه ابزارهای تامین مالی مختلفی وجود دارد، گفت: این تامین مالی لازم را می توان از طریق انباشت وجوه، تشکیل حساب های عمومی، انتشار و فروش اوراق قرضه، توزیع منابع مالی از صندوق های بازنشستگی، تمرکز سرمایه ها، متمرکز کرد. بخش قابل توجهی از بودجه » دستگاه های دولتی مانند بودجه نوسازی مدارس، تامین مالی از طریق زنجیره تامین و استفاده از بازارهای تامین مالی جدید اعم از ریالی و ارزی.
وی با تاکید بر اینکه تسهیلات باید تولید محور باشد، افزود: بهترین راه ارائه تسهیلات برای مشارکت مدنی است. بانک ها در پایان دی ماه امسال 2 هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات دادند که پیش بینی می شود تا پایان سال به 2 هزار و 700 میلیارد تومان برسد.
absnews