معاون پژوهشکده امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: در کشور ما در سالهای گذشته فعالیتهای بسیار خوبی در حوزه امنیت سایبری انجام شده است و بر اساس آخرین شاخص جهانی امنیت سایبری ، ایران امتیاز قابل قبولی دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدحسام تدین – معاون پژوهشکده امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات – با اشاره به طرح ظرفیت سازی و آموزش نیروی انسانی در حوزه امنیت سایبری که توسط این پژوهشکده اجرا می شود، گفت: : این پروژه با هدف شناسایی شرایط انسانی موجود در امنیت سایبری کشور و بررسی مطالعات تطبیقی بر اساس چندین کشور پیشرو در حال انجام است تا نقشه راه و برنامه عملیاتی به صورت متمرکز در کشور تهیه شود. هدف این نقشه راه ارتقای امنیت سایبری کشور در همه زمینه ها و برای همه و ارتقای جایگاه ایران در جهان است. بدین ترتیب بر اساس برنامه ارائه شده، راهکارهای علمی، عملی و اجرایی لازم برای ارتقای جایگاه کشور در امنیت سایبری اتخاذ خواهد شد.
وی همچنین با بیان اینکه ظرفیت های بالایی از نظر دانش و مهارت نیروی انسانی در حوزه امنیت سایبری در کشور وجود دارد، گفت: در کشور ما در سال های گذشته فعالیت های بسیار خوبی در حوزه امنیت سایبری انجام شده است. و دانش بسیار بالا در زمینه امنیت سایبری کشور و علاوه بر این موضوع، بهترین متخصصان در این زمینه در دانشگاه ها تربیت شده اند که باید با برنامه ریزی صحیح از آنها به نحو احسن استفاده کرد.
تدین سپس به تحلیل گزارش اتحادیه جهانی مخابرات پرداخت و افزود: بر اساس آخرین شاخص جهانی امنیت سایبری (GCI) که بر اساس گزارش اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) در سال 2020 منتشر شد و هدف از تهیه و انتشار آن کمک به کشورهای جهان است. جهان به اقدام عملی و آگاهی عمومی با هدف ارتقای امنیت سایبری در جهان، این رتبه بندی بر اساس 5 شاخص کلی و امنیت کشورها بر اساس این شاخص ها از 20 امتیاز که در مجموع 100 امتیاز را شامل می شود، دریافت کرده است و کشور ما همچنین در این امتیاز 81 امتیاز کسب کرد که امتیاز قابل قبولی است و رتبه چهارم را در بین کشورهای پیشرو جهان در امنیت سایبری دارد.
وی خاطرنشان کرد: امتیاز برجسته در جدول امتیازات، وضعیت کشورهای پیشرفته مانند چین است که 92 امتیاز و سوئیس 86 امتیاز کسب کردند. نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد و جایگاه کشورها را در این رتبه بندی تغییر می دهد، سوال امتیازات کسب شده کشورها در حوزه امنیت سایبری است که حتی در برخی رتبه بندی ها این اختلاف امتیاز به صورت یک دهم تفاوت دیده می شود. و رقابت امنیتی بسیار فشرده و بالاست.
معاون مرکز تحقیقات امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در این رتبه بندی شاهد هستیم که امتیازات کشورهای ایران، سوئیس، ایرلند و مجارستان بر اساس شاخص های در نظر گرفته شده در یک سطح قرار دارند. اگرچه از نظر امنیت سایبری رتبه قابل قبولی داریم، اما با توجه به سوالی که در ابتدا مطرح شد، باید ظرفیت های نیروی انسانی کشورمان در این زمینه به سرعت و با برنامه ریزی ملی ارتقا یابد، در غیر این صورت می توان کمبود را جبران کرد. نیروی انسانی و افزایش آگاهی ملی بعدا. ما نمی توانیم امنیت سایبری را جبران کنیم و بعداً نمی توانیم مکان های برتر جهان را برای ایران فتح کنیم.
تدین افزود: به همین منظور این پروژه در پژوهشگاه فاوا انجام شد تا ببینیم در حوزه امنیت سایبری از نظر بلوغ چه وضعیتی داریم. بر اساس تحقیقات میدانی و پرسشنامه های دقیق کارشناسان، این بلوغ شکل می گیرد و وارد مرحله سوم از مراحل پنج گانه بلوغ امنیت سایبری می شویم. لازم به ذکر است که کشور پیشرفته ای مانند انگلیس به تازگی وارد مرحله سوم بلوغ (مرحله ای که طرح ملی امنیت سایبری تهیه و ارائه شده است) شده است و کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند ایران در حال تدوین برنامه هایی برای ورود به مرحله سوم هستند. و حتی کشورهایی که ادعا می کنند در مورد امنیت بحث می کنند هنوز وارد این مرحله نشده اند.
بر اساس اعلام پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات، وی در پایان خاطرنشان کرد: پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات با برنامه ریزی دقیق در نظر دارد تمامی فعالان این بخش را در حوزه آموزش گرد هم آورد. از جمله وزارت علوم و تحقیقات، آموزش و پرورش و بخش خصوصی آنها را تشویق به انجام اقدامات لازم برای تقویت نیروی انسانی در مقیاس وسیع در حوزه امنیت سایبری کند تا علاوه بر افزایش توان نیروی انسانی در حوزه امنیت سایبری امنیت در کشور ضمن ایجاد امنیت برای کشور شاهد ارتقای جایگاه کشور در رتبه های جهانی خواهیم بود زیرا با برتری در جایگاه بین المللی می توان اقتدار ملی ایجاد کرد و از تهدیدات و آسیب های جهانی به کشور جلوگیری کرد. . لذا مصمم هستیم با کمک مدیران مردمی در حوزه حاکمیتی و ارائه برنامه و جدول وظایف کلیه مدیران و ذی نفعان آموزش و پرورش، طرح و برنامه ملی ظرفیت سازی و تربیت نیروی انسانی در حوزه امنیت سایبری را به تصویب برسانیم. در راستای آموزش پایه و آگاهی هدایت نیروی انسانی در حوزه امنیت سایبری.
انتهای پیام