یکی از شرکت های دانش بنیان موفق به تولید 3 واکسن دامی وارداتی علیه بیماری تب برفکی، آفت نشخوارکنندگان کوچک و پوست لمپری شد، اما رقابت نابرابر بخش دولتی بازار داخلی را از این واکسن ها محروم کرد. .
سجاد مزیدی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی گفت: شرکت ما از سال 1375 با هدف تولید واکسن های دامی شروع به کار کرد و اولین محصول ما واکسن Peste des Petits Ruminants (PPR) در سال 1377 وارد بازار شد و در سال 1378 دومین محصول شرکت را با نام اکتیما روانه بازار کردیم. واکسن مسری .
وی اکتیما مسری را بیماری گوسفند و بز دانست که به شکل تحت حاد آن زخم ها از ابتدای دستگاه گوارش یعنی دهان شروع می شود و تا انتهای دستگاه گوارش ادامه می یابد و تصریح می کند: گوسفندان. و بزها در سنین پایین به این بیماری مبتلا می شوند که منجر به تلفات بره های آنها می شود.
پزشکی سومین محصول این شرکت را واکسن “Lampyskin” یا LSD محصول سال 1400 می داند و یادآوری می کند: “Lampyskin” بیماری دام سنگین است که منشأ ویروسی دارد و از طریق نیش حشرات به دام منتقل می شود. . ویروس این بیماری به محض ورود به بدن حیوان باعث پیدایش تاول های بزرگ روی پوست می شود و در حالت حاد بر دستگاه گوارش و تناسلی حیوان تأثیر می گذارد و در مواردی باعث تلفات و تلفات حیوانات می شود. ، در بسیاری از موارد باعث عقیمی به خصوص در حیوانات می شود. مادی خواهد بود.
مدیرعامل این شرکت با اشاره به کسب دانش فنی تولید این واکسن با فناوری بومی خاطرنشان کرد: محصول دیگر ما واکسن بیماری پا و دهان است که در دو نوع پایه آبی و روغنی در سطح جهانی عرضه می شود. واکسن های مبتنی بر در مورد تولید است. واکسن آبی به طور کلی در مناطق روستایی و عشایری استفاده می شود. زیرا سرعت توسعه ایمنی و دوره ایمنی آن کوتاهتر است.
وی ادامه داد: از آنجایی که واکسیناسیون در مناطق روستایی به طور منظم انجام نمی شود و واکسیناسیون بر اساس فصل یا اپیدمی انجام می شود، معمولاً از واکسن های پایه آبی برای ایجاد سریع ایمنی استفاده می شود. اما واکسن نفتی عمدتاً در گله های صنعتی که به صورت دوره ای واکسینه می شوند استفاده می شود.
به گفته وی، ایمنی زایی واکسن روغنی FMD دو هفته بیشتر از واکسن پایه آبی است، اما مدت زمان ایمنی زایی آن 2 تا 3 ماه بیشتر از واکسن پایه آبی است.
این پزشک تاکید کرد: هر دو نوع واکسن را در این شرکت تولید می کنیم و با ورود به تولید این واکسن، واردات این واکسن از سال آینده متوقف می شود.
وی تاکید کرد: صادرات این محصولات را از سال 1400 آغاز کرده ایم و واکسن های PPR و Lempyskin ما به اوگاندا، اریتره، رواندا، کنیا، تانزانیا و برخی دیگر از کشورهای آفریقایی صادر شده است.
این فناور گفت: محصول جدید ما یعنی واکسن تب برفکی در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه، پاکستان و افغانستان در حال ثبت است و به زودی صادرات آن آغاز می شود.
این پزشک با بیان اینکه این واکسن ها علیه بیماری های جهانی دام تولید می شود، یادآور شد: برخی از سویه های مورد استفاده در تولید این واکسن ها، سویه های بومی و برخی دیگر سویه های بین المللی هستند و سعی می کنیم از سویه های استاندارد جهانی در این واکسن ها استفاده کنیم. از آن استفاده کنیم تا بتوانیم علاوه بر رفع نیازهای ملی، آنها را صادر کنیم.
شیوع بیماری های دامی در کشور
وی درباره شیوع بیماری های دامی در کشور توضیح داد: سالانه 10 تا 11 میلیارد دوز واکسن توسط دام و طیور مصرف می شود که یک میلیارد دوز آن مربوط به دام و مابقی توسط طیور مصرف می شود.
این پزشک افزود: در زمینه واکسن های دامی با ورود بخش خصوصی کشور تقریبا به خودکفایی رسیده و 100 درصد تولید ملی است اما در حوزه طیور حدود 20 تا 30 درصد واکسن ها. در داخل کشور تولید می شود و بیشتر وارداتی است. متاسفانه آماری در این زمینه به صورت رسمی منتشر نمی شود، اما بسته به میزان واردات و واکسن های مصرفی در بازار، سالانه حدود 150 تا 200 میلیون دلار واردات واکسن دام و طیور داریم.
افراد علیه دولت
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه تمامی محصولاتی که از سال 1397 تولید می کنیم وارداتی بوده است، گفت: با ورود به این عرصه، به لطف رقابت پذیری محصولاتمان با نمونه های وارداتی، موفق به حذف وارداتی شده ایم. محصولات از بازار
وی افزود: چالشی که در حوزه صادرات با آن مواجه هستیم عمدتاً مربوط به تحریم ها، ثبت محصول و انتقال وجه است. از آنجایی که ایران با موضوع تحریم مواجه است، صادرات آن سال به سال سختتر میشود، زیرا در حوزه نقل و انتقال پول با چالشهایی مواجه هستیم.
پزشکی رقابت ملی را از دیگر مسائلی که کسب و کارها را در بازاریابی محصولات تحت تاثیر قرار می دهد عنوان کرد و گفت: متاسفانه بخش دولتی با بخش خصوصی رقابت می کند. پژوهشکده واکسن و سرم سازی رازی یک تولید کننده مخفی واکسن است، اگرچه ظرفیت پوشش کل بازار را ندارد، اما با وجود این، در مناقصات «سازمان جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی» شرکت می کند، هرچند این موسسه توانایی انجام تعهدات خود را ندارد.
وی با بیان اینکه این رویکرد به شرکت های بخش خصوصی لطمه می زند، تاکید کرد: ما با فروش آزاد مشکلی نداریم و مشکل از زمانی شروع می شود که قصد فروش به دولت را داشته باشیم، زمانی که مناقصه برگزار می شود و بخش دولتی با شرکت هایی مانند ما رقابت می کند. .
انتهای پیام