عملیات بتن ریزی دیوار «سطح بالای صفر» واحد 2 نیروگاه اتمی بوشهر شامگاه یکشنبه 25 مهرماه با حضور معاون رئیس جمهور آغاز شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد: عصر یکشنبه 25 مهرماه عملیات بتن ریزی دیوار «سطح بالای صفر» ترانش دوم نیروگاه اتمی بوشهر انجام شد. با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی، جمعی از معاونان وی و مسئولان ارشد صنعت هسته ای آغاز به کار کرد.
محمد اسلامی در جریان آغاز عملیات بتن ریزی دیوار «طرزبالایی صفر» واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر، اعلام کرد: با حمایت دولت سیزدهم و همچنین با لهجه جناب آقای رئیس جمهور مطابق با با اجرای منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی اقدامات اساسی در زمینه اجرای سریعتر عملیات واحدهای 2 و 3 انجام شد و 3 نیروگاه اتمی بوشهر را حذف کردیم و موانع این حوزه برطرف شد.
وی گفت: سال گذشته در چارچوب اجرای این پروژه مهم، شرایط برای ارتقای ظرفیت اجرایی این پروژه نیروگاهی و جبهه های مختلف آن فراهم شد و به همین منظور با پیمانکاران پروژه برای سرعت بخشیدن به آن توافق شد. کار را بالا ببر
اسلامی گفت: از سال گذشته تا امروز بیش از یک میلیارد و 800 میلیون یورو در این پروژه توافق شده و جبهه های مختلف آن پیگیری شده است.
وی ادامه داد: به لطف خداوند و تلاش همکاران ما در صنعت هسته ای و مشاوران، پیمانکاران و سایر دست اندرکاران، اکنون شاهد هستیم که حجم فعالیت های این پروژه 10 برابر شده است. سال گذشته “.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: ساخت قطعات و تجهیزات لازم برای این پروژه از کارخانه ها و صنایع داخلی سفارش داده شده و قراردادهایی منعقد شده است.
اسلامی بیان کرد: برای ما مهم است که بتوانیم تاخیرهای گذشته در توسعه نیروگاه های هسته ای را جبران کنیم تا بر اساس برنامه زمان بندی تعیین شده به نتایج مطلوب برسیم.
وی افزود: اجرای این پروژه در وضعیت خوبی قرار دارد. البته ظرفیت اجرای پروژه در واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر با پیشرفت مقدمات تا 2.5 برابر فعلی قابل افزایش است.
وی با اشاره به عملیات بتن ریزی دیوار «طرزبالایی صفر» واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر، گفت: تجمیع پایه این پروژه اجرا و آماده شده است. امروزه نسبت به گذشته شاهد وضعیت مطلوب روند اجرای این پروژه هستیم به طوری که کادری کارآمد و متخصص امور را پیگیری می کنند. مدیر پروژه وضعیت را به خوبی مدیریت می کند و شاهد حمایت مدیران نیرو در حوزه تخصیص بودجه و اعتبارات مورد نیاز بوده ایم.
معاون رئیس جمهور گفت: امیدواریم در کمتر از 5 سال و طبق برنامه شاهد تکمیل و بهره برداری از این پروژه باشیم.
اسلامی با اشاره به استفاده از توان علمی و تخصصی شرکت های دانش بنیان در اجرای این گونه طرح ها گفت: شرکت های دانش بنیان بسیاری هم اکنون با سازمان انرژی اتمی ایران همکاری می کنند. ما نقشه راه ساخت نیروگاه های هسته ای را طراحی و منتشر کرده ایم و کل شبکه ای را شناسایی کرده ایم که می تواند پروژه را در مهندسی و ساخت و همچنین آزمایش و ارزیابی پشتیبانی کند و انرژی آنها در فرآیندها استفاده شود.
وی درباره نقش واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر در پایداری شبکه سراسری برق بیان کرد: اساساً نیروگاه های اتمی نیروگاه های پایدار محسوب می شوند و در شرایط مختلف آب و هوایی توان آنها کاهش نمی یابد، اما کار می کنند. به طور مداوم و بسته به توان تعریف شده، برق تولید می کنند. سال گذشته در نیروگاه اتمی بوشهر توانستیم از میزان تولید 7 میلیارد کیلووات ساعت برق هسته ای عبور کنیم.
وی گفت: امسال دهمین سالگرد بهره برداری از نیروگاه اتمی بوشهر را جشن می گیریم و در این دهه توانسته ایم بیش از 60 میلیارد کیلووات ساعت انرژی هسته ای را به شبکه سراسری برق رسانی کنیم به طوری که بسته به نوع تولید، مدیریت بر اساس نیاز به بهره برداری ایمن و همزمان. با بهینهسازی و توسعه قابلیتهای عملیاتی ایمن، میتوانیم برق پایدار تولید کرده و آن را به شبکه تغذیه کنیم.
شایان ذکر است، ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی کشور از سال 1395 آغاز شد و در زمینی به مساحت 50 هکتار در کنار واحد اول، هر یک از این واحدها پس از راه اندازی 1057 مگاوات انرژی هسته ای تولید خواهند کرد.
عملیات عمرانی این پروژه اعم از یکپارچه سازی بستر، خاکبرداری، پس انداز و بهسازی 95 درصد پیشرفت داشته و هم اکنون جزیره هسته ای و ساختمان توربین در حال ساخت است و تاکنون 58 هزار تن میلگرد در این پروژه استفاده شده است. و 50 هزار متر مکعب بتن ریخته شد.
تا پایان سال جاری 600 میلیون یورو ظرفیت قرارداد جدید برای این پروژه ها اجرا خواهد شد که همگی از توانمندی ها و دانش ساخت داخل است.
با ایجاد این دو واحد در مصرف سالانه 10 میلیون بشکه نفت یا 1.6 میلیارد متر مکعب گاز صرفه جویی و از انتشار 7 میلیون تن گازهای آلاینده جلوگیری می شود.
شایان ذکر است تمامی شرکت ها، پیمانکاران، مهندسان و کارگران این پروژه ایرانی هستند و در مجموع 2300 نفر در این دو پروژه مشغول به کار هستند که در ماه های آینده تعداد افراد شاغل در این پروژه ها افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام