اخبار اقتصادی روز

اولویت با شرکت هایی است که به دستیابی به لوگوی سال در امور مالی کمک می کنند

عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در نشست خبری با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو، گفت: بیش از 2300 بازرگان از 100 کشور جهان برای شرکت در این نمایشگاه به ایران آمده اند. هدف از برگزاری این نمایشگاه نشان دادن توانایی های خود به دنیاست و از طرفی می خواهیم نشان دهیم که به دنبال تعامل با دنیا هستیم. ما همچنین به کشورهایی که از ما کالا می خرند، کالا می فروشیم. ما باید به این تعادل برسیم. باید مقاصد صادراتی را تعدیل کنیم.

وی به شعار سال اشاره کرد و گفت: چند سالی است که رهبری شعار سال را با محوریت اقتصاد انتخاب کرده اند که نشان دهنده اهمیت اقتصاد است. محور اصلی شعارهای اقتصادی نیز تولید است و جهش تولید امسال با مشارکت مردم زینت یافته است.

علی آبادی با بیان اینکه برای حل مشکلات اقتصادی باید بر تولید تمرکز کنیم، افزود: 5 سال پیش شعار سال با محوریت تولید انتخاب شد و امسال نیز با مشارکت مردم بر این شعار تاکید شد.

وزیر حراست با تاکید بر اینکه باید کاستی ها را اصلاح کنیم به برنامه های وزارت حراست اشاره کرد و ادامه داد: هر کاری انجام دهیم ایده آل نیست زیرا جهش تولید مستلزم کار استثنایی است. جلب مشارکت مردمی نیز بر اهمیت این موضوع می افزاید.

علی العبادی افزود: یکی از برنامه های مهم در زمینه صرفه جویی ارزی این است: از این طریق باید بودجه ای را به دست آوریم که بتوانیم از آن برای رفع نیازهای تولید استفاده کنیم. بنابراین باید صادرات برای به دست آوردن این منابع توسعه یابد.

وزیر صامت ادامه داد: در این راستا اولویت با سودآورترین شرکت هایی است که ارز را به کشور بازگردانند. این سیاست وزارت حراست این است که اولویت تامین ارز شرکت هایی است که موفقیت ارزی بیشتری دارند، ارز کمتری داشته باشند و کالای ریالی تولید کنند. ما در امر تامین ارز از امکانات و ابزاری که در اختیار وزارت امنیت است استفاده می کنیم.

وی گفت: همچنین تامین مالی ریالی شرکت هایی که به تحقق شعار سال کمک می کنند در اولویت است. یعنی شرکت هایی که ارزش افزوده بیشتری ایجاد می کنند، از منابع انسانی ثروت می آفرینند و به دنبال توسعه و صادرات دانش محور هستند.

العبادی افزود: شرکت هایی که بیشترین ثروت را با کمترین امکانات تولید کنند بیشتر مورد حمایت قرار می گیرند نه شرکت هایی که با استفاده از یارانه و … به دنبال صادرات هستند.

وزیر صامت به قاچاق کالاهای مشابه در داخل کشور اشاره کرد و گفت: امروز کالاهایی که در داخل کشور تولید می شود کیفیت بسیار پایین تری دارد و بدون پرداخت مالیات و عوارض به صورت قاچاق وارد کشور می شود. متأسفانه امروز هم به بهانه های مختلف از جمله نگرانی برای مرزنشینان به این موضوع دامن می زند.

وی در ادامه تاکید کرد: ما نباید اشتباه کنیم. متأسفانه در حال حاضر بسیاری از اخباری که منتشر می شود به نفع مردم نیست، بلکه منافع برخی مناطق را تامین می کند.

علی العبادی توضیح داد: من در انتصاباتم به جناح بندی فکر نمی کنم و اگر فردی توانمند باشد زیر پایش را جارو می کنم تا نامزد شود. ما زمانی برای اشتباه نداریم و از افرادی که امتحان را پس داده اند سود خواهیم برد.

وزیر صامت با اشاره به کسری انرژی گفت: قطعا مردم حاضرند برای تسهیل در تولید و رفع موانع تولید به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کنند. ما راهی جز پریدن به سمت تولید نداریم و آن وقت می توانیم رفاه اجتماعی را توسعه دهیم. ما باید انرژی و آب را برای تولید در اولویت قرار دهیم. به عنوان مثال بیش از 50 درصد تولید ناخالص داخلی استان از صنعت تامین می شود اما حداقل امکانات را در اختیار این صنعت قرار داده ایم. در بسیاری از استان ها با وجود نداشتن آب، هنوز هندوانه و خیار می کاریم.

وی همچنین به بازار آفریقا اشاره کرد و گفت: ما آفریقا را برای آفریقا می خواهیم نه برای خودمان. نرخ رشد در اجرای پروژه ها نسبت به سایر کشورها بیشتر است، بنابراین شرکت های فنی و مهندسی ایرانی می توانند در این قاره حضور داشته باشند. در حوزه کشاورزی و فناوری در آفریقا قابلیت های زیادی برای شرکت های ایرانی وجود دارد.

علی آبادی افزود: نباید به آفریقا به چشم غربی ها نگاه کنیم. ما باید در آفریقا سرمایه گذاری کنیم که هم برای آن قاره و هم برای ایران ارزش افزوده دارد. همچنین می‌توانیم با این اقدامات فرصت‌های شغلی در آفریقا ایجاد کنیم که باعث می‌شود طرف آفریقایی به ما اعتماد کند و ثبات روابط دوستانه را حفظ کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *