به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر، عدم تعادل اقتصادی را مهم ترین دلیل عدم تعادل در تولید و مصرف برق برشمرد و گفت: قیمت برق به گونه ای است که هزینه های داخلی و تولیدی بخش های خاصی را به همراه دارد. کشور از برق با نرخ یارانه ای استفاده می کنند و به همین دلیل درآمد حاصل از صنعت برق امکان تامین مالی سرمایه گذاری های لازم را نمی دهد.
وی با تاکید بر اینکه در قانون پیش بینی شده است که مابه التفاوت قیمت کل و تعرفه فروخته شده به مشترکان به صورت سالانه توسط دولت و از محل اسناد خزانه به بخش برق تخصیص یابد، گفت: در واقع ارزانی برق باعث افزایش بیش از حد می شود. افزایش مصرف و افزایش غیرمعمول تقاضا برای برق.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس داده کاوی انجام شده در سال 1398، تنها 2 درصد از مشترکان خانگی شمال غرب کشور از کولر استفاده می کردند که این رقم در حال حاضر به 10 درصد رسیده است که به معنای افزایش 5 برابری است. مشکل به 16 درصد افزایش یافته است. مصرف برق در این منطقه در بالاترین حد بود.
رجبی مشهدی در عین حال تاکید کرد: در سه استان بوشهر، هرمزگان و خوزستان امسال حدود هزار مگاوات افزایش مصرف برق داشته ایم که معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر است. . ساخت نیروگاه برق بوشهر
وی مصرف برق برخی از کولرهای وارداتی غیراستاندارد را دو برابر کولرهای گازی استاندارد دانست و گفت: امروزه مصرف برق سرمایشی کشور به 35 هزار مگاوات رسیده است که معادل مصرف برق کشوری مانند مصر است.
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: در حوزه مصرف برق هم باید مصرف بهینه برق نهادینه شود و هم روند مصرف برق مصرف کنندگان بزرگ کنترل شود.
absnews