معاون میراث فرهنگی کشور ادامه داد: تا سال 1411 برنامه های ثبت جهانی ما مشخص شد. باید با کمک معاونت های میراث فرهنگی بهترین آثار را برای ثبت جهانی انتخاب کنیم. استاندارد ما برای ثبت جهانی شاخص های یونسکو است.
وی افزود: در حوزه میراث فرهنگی قوانین خوبی داریم، همه نمایندگان باید به این قوانین احترام بگذارند. هنر بزرگ در حوزه میراث فرهنگی، ابتکار به موقع است. نمایندگان مجلس باید با مناقشات در حوزه میراث فرهنگی برخورد کنند که این امر نیازمند شجاعت، جسارت و مسئولیت است.
وی با اشاره به انتظارات معاونان میراث فرهنگی در استان ها گفت: این حوزه جسارت می خواهد و با محافظه کاری نمی توان جدی عمل کرد. حضور فعال در فضای مجازی، حرکت تولید محتوا و ارتباط با رسانه ها باید جدی گرفته شود.
وی افزود: معاونت های میراث فرهنگی باید مدیریت بحران را بازتعریف کنند و احتیاط های لازم را برای وقوع بلایای طبیعی داشته باشند. در بافت تاریخی یزد شاهد بوده ایم که ساخت و سازهای نامناسب به این بافت تاریخی آسیب وارد کرده است.
معاون میراث فرهنگی همچنین عملکرد سه ماهه معاونان میراث فرهنگی را ارزیابی کرد و افزود: در جلسات فصلی از معاونان میراث فرهنگی که عملکرد خوبی داشته اند تجلیل می شود. همچنین مشوق های حمایتی برای آنها در نظر گرفته شده و در تخصیص اعتبارات در اولویت قرار می گیرند.
معاون میراث فرهنگی کشور که در دومین همایش معاونان میراث فرهنگی استان ها که روز یکشنبه 9 مرداد 1401 در محل ستاد مرکزی این وزارتخانه برگزار شد، در ادامه بر اهمیت میراث فرهنگی در حفظ حقوق عامه تاکید کرد. . ما حافظ میراث فرهنگی هستیم، در عین حال حفظ حقوق عمومی و رفع مشکلات آنها در وظایف ما مشهود است.
معاون میراث فرهنگی ادامه داد: امسال برای موزه منطقه بودجه ویژه ای در نظر گرفته ایم. قرار است کارگروه مشترکی بین وزارتخانه و شورای اسلامی برای بودجه 1402 تشکیل شود که استان ها اولویت های بودجه ای خود را مشخص کنند و به ما اطلاع دهند. شما باید کار خود را بر اساس آب و هوا اولویت بندی کنید. در حال حاضر تخصیص فعلی در حوزه میراث فرهنگی استانی است که نمایندگان مجلس باید در این زمینه به آن توجه کنند.
معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ارائه پروژه میدان مشک به کمیته دولت و در حال نهایی شدن خبر داد.
معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: برخی میراث فرهنگی را با توسعه پایدار در تضاد و مواضع غلط می دانند در حالی که میراث فرهنگی خاستگاه توسعه است.پایدار. رکن اصلی توسعه و رشد در برنامه هفتم توسعه، میراث فرهنگی است و باید ارتباط خود را با این مقوله در طرح آمایش سرزمین مشخص کنیم.
وی افزود: در شورای عالی شهرسازی و معماری و کمیسیون ماده پنج شاخص ها و استانداردهای معماری ایرانی اسلامی را ارائه کردیم. پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری فرصت بسیار مهمی برای معاونت های میراث فرهنگی است که باید از این ظرفیت استفاده کنند و پروتکل همکاری امضا کنند.
وی تاکید کرد: همه باید بدانند که میراث فرهنگی امری تجملی و جدا از زندگی روزمره نیست. اعضای میراث فرهنگی باید در این زمینه فعالیت کنند، برای انجام کاری باید پیوست رسانه ای و فرهنگی داشته باشید.
دارابی گفت: باید نگاه به میراث فرهنگی در کشور را تغییر دهیم. معاونان رئیس جمهور باید بتوانند در حوزه میراث فرهنگی فعالیت کنند و اهمیت این حوزه را به دیگران برسانند. ما بین خودمان حصار کشیدیم و فقط می گوییم بهتر از هرکسی می فهمیم که این به معنای انحصار نیست. ما باید همه را وارد کار کنیم و فرهنگ میراثی جامعه را ارتقا دهیم.
اکنون روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به نقل از علی دارابی اعلام کرده است که با پیگیری های وی و ضرغامی، پروژه میدان مساخ که از سال 1381 آغاز شده، در جلسه هیات دولت مطرح شده است. و در حال نهایی شدن است.
میراث فرهنگی مترادف با انحصار نیست
با محافظه کاری نمی توان کار جدی کرد
انتهای پیام
دارابی در این خصوص گفت: خوشبختانه برای اولین بار در این حوزه قوانینی در کمیسیون حفاظت از میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجلس تصویب شده است. همچنین پیش نویس مصوبات برنامه ریزی هفتم تهیه شده است.
عضو میراث فرهنگی گفت: میراث فرهنگی مترادف با انحصار نیست. ما بدون مشارکت مردم نمی توانیم کاری انجام دهیم. در جریان سیل اخیر یزد کارگروه هایی متشکل از سازمان های مردم نهاد و سازمان های حامی میراث فرهنگی تشکیل شد که به سرعت گزارش میدانی از وضعیت موجود و میزان خسارات وارده به بافت تاریخی و شهر یزد ارائه کردند. ، نقش گروه های غیردولتی را نشان می دهد.
دارابی گفت: بیش از 70 درصد بودجه این وزارتخانه به میراث فرهنگی اختصاص دارد. معاونت های میراث فرهنگی استان باید بتوانند از ظرفیت های استانی و مسئولیت اجتماعی دستگاه ها استفاده گسترده کنند. آنها باید مسئولیت اجتماعی را مطالبه کنند و در این زمینه برنامه ریزی کنند.
معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر اهمیت ارتباط نزدیک با معاونان گردشگری، سرمایه گذاری، صنایع دستی، توسعه منابع و ستاد مرکزی تاکید کرد و خاطرنشان کرد: معاونت میراث فرهنگی مسئول و فرمانده اصلی فرهنگی است. میراث در استان ها شما باید با مقامات شهری صحبت کنید و اهمیت کار خود را برای آنها توضیح دهید.
به گزارش ای بی اس نیوز، میدان مشاخ تاریخی ترین و بزرگترین میدان نظامی تهران است که از دوره صفویه احداث شده است. میدانی که بعد از برج طغرل و قبل از برج آزادی نماد شهر تهران بوده است. محدوده این میدان بین خیابان های سرهنگ سخایی (سوم اسفند)، فردوسی (علاء الدوله)، سیتر (قوام السلطنه) و امام خمینی (باغشاه/سپه) قرار دارد. در سال 1381 هیئت وزیران طرح توسعه موزه ملی را به منظور حفظ و مرمت بناها و موزه های تاریخی، ساماندهی میدان مشاخ و تبدیل آن به مرکز فرهنگی و تاریخی تهران تصویب کرد و فرض بر این شد که ساختمان های پست و مخابرات. ، شماره 3 وزارت امور خارجه (شرکت نفت ایران و انگلیس سابق)، کاخ شهربانی (مرکز فعلی نیروی انتظامی)، کاخ وزارت امور خارجه، ساختمان ثبت اسناد و املاک و ساختمان شماره 7 قرار است وزارت امور خارجه (باشگاه افسران سابق) برای توسعه موزه ملی ایران واگذار شود، در این مدت مسئولان مختلف مدیریت شهری و میراث فرهنگی قول هایی داده اند، اما این طرح هنوز اجرایی نشده است. در 19 سال گذشته اجرا شده است.
دارابی همچنین به معاونان میراث فرهنگی توصیه کرد: باید متناسب با اتفاقات و طبیعت به فکر برنامه های خود باشند. برای برگزاری نشست های علمی پژوهشی، معاونت های میراث فرهنگی باید پرچمدار باشند.
دارابی ضرورت تدوین سند میراث فرهنگی در استان ها را برشمرد و افزود: در این سند باید وضعیت موجود به همراه چالش ها و راهکارها به تفصیل بیان شود.
دارابی یادآور شد: راه اندازی 35 موزه جدید از سال گذشته تا امروز، برگزاری دو نشست با متخصصان حوزه میراث فرهنگی و اطلاع رسانی چالش های موجود، برگزاری اولین دوره چهره های ماندگار فرهنگی. میراث و افتخار 12 پیشکسوت عرصه میراث فرهنگی، اقدام برای 12 پرونده ثبت جهانی و پرداخت حقوق کارکنان پایه ردیف بودجه جاری، بررسی ترکیب شوراهای تخصصی و انتساب آنها، اخذ موافقت رئیس جمهور برای 350 نفر. سمت های متولی ملک از جمله اقداماتی است که در این مدت انجام شده است.
معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور سپس گفت: معاونت های میراث فرهنگی استان ها باید به مواردی در حوزه حقوق عامه و میراث فرهنگی توجه کنند و سازوکارهای حل اختلافات را شفاف سازی کنند تا بتوانیم مشکلات مردم را مطرح کنیم. دولت.
دارابی همچنین گفت: یکی از برنامه های مهم ما این است که در مرحله اول با کشورهای همسایه و جهان اسلام پروژه های مشترک و در زمینه میراث فرهنگی و مرمت با سایر کشورها داشته باشیم. آیین نامه ای در این زمینه در دست تهیه است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز