آغاز صادرات برنج ایرانی به کشورهای عربی، آمریکایی و روسیه
دبیر کمیسیون واردکنندگان و تامین کنندگان برنج شورای عالی واردات از آغاز صادرات برنج ایرانی به کشورهای عربی، آمریکایی و روسی خبر داد و افزود: ورود به بازار صادرات برنج از نظر روابط بین المللی و همچنین کیفیت. و قیمت نیاز به تمهیداتی دارد که خوشبختانه با راه اندازی پایانه صادرات برنج در مازندران گام های اولیه برداشته شده است.
کشاورز با بیان اینکه با توجه به تورم حاکم بر اقتصاد کشور و رکودی که گریبانگیر بازار برنج داخلی شده است، کشاورزان باید با تعیین قیمت و سود معقول شرایط را برای بازگشت رونق به این بازار فراهم کنند و تصریح کرد: امروز طارم. برنج 120 هزار تومان، فجر 80 تا 85 هزار تومان، شیرودی 55 تا 60 هزار تومان، ندا 50 تا 55 فجر 80 تا 85 هزار تومان، شیرودی 55 تا 60 هزار تومان و ندا 50 تا 55 هزار تومان و در مقایسه با آن قیمت دارد. 2 تا 3 برابر قیمت برنج خارجی است و قیمت ها باید به سمتی هدایت شود که با ظرفیت جامعه مصرفی مطابقت داشته باشد و کشاورزان مانند دلال ها چشم دوخته نشوند.
دبیر کمیسیون واردکنندگان و تامین کنندگان برنج شورای عالی واردات گفت: کشاورزان باید توجه داشته باشند که بازار برنج ایران در رکود است و باید به سمت رونق حرکت کند، اولاً برنج وارداتی یک میلیون و 200 هزار تن است. تاثیری بر بازار برنج ایران ندارد.
وی یادآور شد: قیمت برنج ایرانی موضوع مهمی است و با ورود گسترده بخش خصوصی در سال آینده شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه خواهیم بود و کارخانه های بزرگ با ظرفیت 100 هزار تن ایجاد شده است. و برنج باید به این کارخانه ها وارد شود تا قیمت نهایی برای مصرف کننده قابل قبول باشد.
وی ادامه داد: نکته دیگر اینکه امسال 700 هزار تن برنج در گیلان، یک میلیون تن در مازندران، 240 هزار تن در گلستان و در مجموع 400 هزار تن در استان های مرکزی و جنوبی تولید شد. قیمت گذاری باید بر اساس حجم تولید و عرضه باشد و نمی توان به بهانه کمبود قیمت را افزایش داد.
کشاورز در بخشی دیگر از سخنان خود بر اهمیت حمایت از برنج ایرانی در اشکال مختلف و وظیفه همه فعالان صنعت برنج تاکید کرد و افزود: دو سال پیش که دلار 27 هزار تومان بود، قیمت هر کیلو برنج باکیفیت ایرانی 27 هزار تومان بود اما در سال 1400 علیرغم هشدارهایی که درباره کمبود برنج و افزایش قیمت در کشور دادیم، متاسفانه دولت واردات را ممنوع کرده است.
دبیر کمیسیون واردکنندگان و تامین کنندگان برنج شورای عالی واردات ابراز امیدواری کرد که تجار کشور دوست و مسلمان پاکستان با نگاهی بلندمدت از این فرصت برای توسعه روابط تجاری و افزایش سهم خود در بازار استفاده کنند. بازار برنج ایران است و با افزایش قیمت منجر به سوء استفاده می شود. وی تصریح کرد: قیمت بهترین برنج هندی در بازار ایران حدود 40 هزار تومان است و با توجه به محدودیت برنج هندی، محصول وارداتی از پاکستان با افزایش جزئی با قیمت 50 هزار تومان به فروش می رسد. ایرانی می رسد.
انتهای پیام
وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون یک میلیون و 200 هزار تن برنج به کشور وارد شده است که 950 هزار تن آن سهم بخش خصوصی و 400 هزار تن دیگر نیز پیش بینی می شود که به دلیل عدم تعادل وارد شود. در تراز تجاری بین دو کشور در حال حاضر ایران و هند واردات برنج از آن کشور را متوقف کرده اند و برنج مورد نیاز کشور از منابع دیگری مانند پاکستان وارد می شود.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در آن زمان برنج در دسترس کشاورزان نبود و دلالان قیمت را سه برابر کردند.
دبیر کمیسیون واردکنندگان و تامین کنندگان برنج شورای عالی واردات در پایان گفت: قیمت نهاده ها با قیمت ارزان در اختیار شالیکار قرار گیرد و با مکانیزه شدن کشت، قیمت ها کاهش یابد. و از طرفی در کارخانه های مدرن باید برنج را با حداقل ضایعات برداشت کرد و با ترکیب این شرایط قیمتی محدود، برنج ایرانی کاهش یافته و رقابتی می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، مسیح کشاورز آخرین وضعیت بازار برنج را تشریح کرد و گفت: با توجه به میزان تولید برنج در کشور، بخشی از نیاز بازار باید با واردات تامین شود و البته مسائل اقتصادی و قدرت خرید مصرفکننده نیز از این مهم است. چرا؟متاسفانه شکاف قیمتی برنج ایرانی و وارداتی زیاد است و خرید این محصول دور از دسترس همه اقشار جامعه است.