اخبار اقتصادی روز

یک سال ابهام بر سر سرنوشت مالباختگان بانک ملی



علی متقیان، فعال رسانه ای در یادداشتی نوشت: ورشکستگان بانک ملی بیش از یک سال است که منتظر دریافت مابقی دارایی های سپرده شده خود هستند و در بلاتکلیفی به سر می برند.

به گزارش ای بی اس نیوز، در ادامه این یادداشت آمده است: «بیش از یک سال پیش که امام (ره) رحلت کردند، به دلیل بی تدبیری بانک ملی واحد دانشگاه و عدم واگذاری حضانت برای یک بانک درجه یک به این بزرگی! خزانه بانک ملی شعبه دانشگاه دستکاری شد و دارایی هایی که مردم به دلیل اعتماد به بانک ملی ایران در صندوق سپرده گذاری کرده بودند غارت شد. به گفته مسئولان بانک ملی، با این عظمت، یک سرایدار ساده یا نگهبان غیرمسلح از ماندن چند ساعته در امان ماندند.بی گناه. گرفت؛ دوربین امنیتی و دزدگیر نبود!

بانک ملی روزهای اول که به دلیل خطای غیرقابل بخشش اعضای خود را از دست داده بود، اعلام کرد در اولین فرصت با توجه به خوداظهاری مالباختگان، نیمی از قیمت مال مسروقه را به حساب این بانک واریز خواهد کرد. بازنده ها

خوشبختانه پلیس پرتلاش و پرتلاش ظرف سه روز با کشف اموال و دستگیری سارقان، در نشست خبری با نشان دادن اقلام طلای مردم و ابراز خوشحالی (که کار درستی بود)، اجناس مسروقه توسط پلیس کشف و ضبط شد. پلیس سخت کوش و سارقان دستگیر شدند و به اشتباه خود اعتراف کردند.

بیش از یک سال از روز کشف توسط پلیس می گذرد تا امروز پلیس از تصرف اموال توسط بانک ملی خبر داد. به طور ویژه و به نوبه خود با رویکردی باز و تعاونی اموال مردم را مدیریت کرده و زمینه بازگرداندن اموال از دست رفته به صاحبان آن را فراهم کنند.

دو ماه پس از این حادثه از اقلام مفقود شده خواسته شد تا طلا و جواهرات خود را شناسایی و از طریق عکس اموال به نمایش گذاشته شده طلا، جواهرات و زیورآلات خود را شناسایی کنند و در نهایت جواهراتی که توسط صاحبان آنها شناسایی نشده بود و اعتراضی نداشتند، اعلام شد. به صاحبان خود بازگردانده شد.این یک گام مثبت و تاثیرگذار بود، میزان رضایت بازنده ها.

آنچه در این مدت نادیده گرفته شد، بقیه دارایی های مردم از جمله سکه و اسکناس بود که در صندوق های امانات نگهداری می شد. سکه و ارزی که بر خلاف طلای زینتی علامتی ندارد و صاحبان آن نمی توانند ثابت کنند که این سکه متعلق به شخص خاصی است. از سوی دیگر، در مورد ارزهای ذخیره شده نیز همین گونه است، دارندگان ارز به ندرت می توانند رسید خرید ارز از بانک را داشته باشند که آن هم محدود است.

اما پس از مدتی که مالباختگان به بانک دعوت شدند بخشی از سکه ها و ارزها را تحویل دادند و مابقی نزد بانک ملی ماند که پس از ماه ها مالباختگان را فراموش کردند، متاسفانه هیچ واکنشی فقط به مالباختگان نشان داده نمی شود. .

با پیگیری های انجام شده، بانک ملی از بازگرداندن سکه و ارز مال باختگان خودداری کرده و بر این نظر است که قوه قضائیه نسبت به استرداد سکه و ارز به صورت امانی تصمیم گیری کند و می توانیم به صاحبان آنها برگردانیم.

اکنون که الحمدلله اموال مسروقه در دسترس است و آمار خود اعلامی اموال مالباختگان در اختیار قوه قضائیه قرار گرفته است، با توجه به نظر مسئولان بانک ملی از مسئولان دادگستری درخواست می شود که تحویل سکه و ارز بعد از گذشت بیش از یک سال بستگی به تصمیم قوه قضاییه دارد. در یک سال گذشته مصادره اموال افرادی که به اموال خود نیاز مبرم دارند و اغلب در نبود اموال توقیف شده آنها به قرض الحسنه و قرض الحسنه و غیره روی آورده اند و به نوعی به ثروتمندان نیازمند تبدیل شده اند. لذا به مناسبت فرارسیدن ایام خجسته عید اکبر عید سعید غدیر خم از مسئولین به ویژه قوه محترم قضائیه تقاضا می شود با مشکل صاحبان املاک برخورد نموده و مقدمات تحویل را فراهم نمایند. سکه و ارز دزدیده شده به کسانی که دارایی خود را از دست داده اند.

آنچه در این میان حائز اهمیت است این است که برای مالباختگان خانه باقی می ماند که نگهداری این اموال که یک سال است در آنجا دستکاری شده و اموال مسروقه توسط پلیس ضبط شده و به مالباختگان تحویل داده نشده است، چه فایده ای دارد؟ چرا ثروتمندان بالقوه ای که سرمایه خود را به بانک قرض داده بودند باید با مشکلات مالی مواجه شوند تا روزی که مسئولان بانک تصمیم به واگذاری اموال خود بگیرند.

اما این وظیفه بانک ملی بوده و هست که در مقابل خود مالباختانی ها پاسخگو باشد و یا با پیگیری عدالت خلاء آنها را پر کند و سکه ها و ارزها و کالاهایی را که وام داده اند پس دهد. صاحبان آن را پس دادند و اعتماد از دست رفته خود را به دست آوردند.

مالباختگان از بانک ملی ایران که اعتمادش به تاراج رفته است انتظار دارند پاسخ اعتماد مشتریان خود را به گونه ای بدهد که مردم به بانک ها و گاوصندوق آنها اعتماد کنند و سرمایه خود را نزد بانک نگه دارند و خدای ناکرده اگر اعتماد به دلیل کوتاهی و بی توجهی مشتریان تضعیف می شود، علاوه بر شرایط اقتصادی موجود، بی اعتمادی به بانک نیز مشکلات اقتصادی ایران را تشدید خواهد کرد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *