وی افزود: به عنوان مثال همین قرارداد تجاری با اوراسیا که انشالله تا پایان سال 1402 اجرایی می شود، بازار 800 میلیون دلاری را در مقابل صادرکنندگان ما قرار می دهد که این نکته مهمی است زیرا این کشورها روابط اقتصادی مکملی با یکدیگر دارند. مال ما
وی ادامه داد: با استقرار مجدد شورای عالی صادرات با اختیارات اصل 138 قانون اساسی، تمامی مصوبات از این شورا عبور می کند و دیگر شاهد چنین مصوبات متناقضی نخواهیم بود. تشکیل این شورا نیز مراحل پایانی خود را طی می کند و تا 3 ماه آینده تشکیل می شود.
پیمان پاک در ادامه به موضوع الحاق به قراردادها و قراردادهای تجاری اشاره کرد و افزود: در این موارد باید به منافع ایجاد شده در بازارها با الحاق به تفاهم نامه ها توجه شود.
انتهای پیام
وی همچنین خبر خوشی را برای صادرکنندگان اعلام کرد و گفت: به زودی برنامه ای تدوین می شود که به نفع صادرکننده در بازگشت ارز باشد.
پیمان پاک درباره این موضوع توضیح داد: دولت برای رفع این مشکل عزم خود را نشان داده و هر هفته جلساتی با حضور معاون اول صادراتی رئیس جمهور برگزار می شود تا چنین مشکلاتی پیش نیاید. از سوی دیگر تلاش کرده ایم حتی اگر این مشکل به صفر نرسیده باشد بخشنامه های متناقض منتشر نشود.
وی با تاکید بر اینکه یکی از اقدامات اصلی دولت رفع موانع و رفع مقررات سنگین بوده است، گفت: بارها گفته ام که 20 درصد موانع بر سر راه صادرکننده مربوط به تحریم ها و 80 درصد داخلی است.
رئیس سازمان توسعه تجارت مدعی است به زودی شرایط بازگشت ارز به نفع صادرکنندگان تغییر می کند و این اقدام با راه اندازی سامانه جدید در قلب سامانه نیما نهایی می شود.
وی افزود: در این راستا اعزام و پذیرش هدفمند هیئت های تجاری و انتخاب هدفمند نمایشگاه ها در دستور کار قرار دارد. توجه داشته باشید که قبل از صدور مجوز نمایشگاه به این صورت بود که مجری طرح ارائه می کرد و سازمان توسعه تجارت نیز مجوز را صادر می کرد اما امروز همکاران ما از سازمان توسعه تجارت نمایشگاه های تخصصی را شناسایی و نتایج مشارکت را تایید می کنند. در این نمایشگاه ها، سپس در فراخوان برای جذب هنرمند اقدام می کنند.
رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین خاطرنشان کرد: این مشکل باعث شده که این نمایشگاه ها مانند آنچه در نمایشگاه خودرو مسکو رخ داد، نتیجه و صادرات نداشته باشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی رضا پیمان پاک در یک برنامه تلویزیونی گفت: 20 سال پیش با تلاش دولت ها حرکت به سمت فروش محصولات فرآوری شده آغاز شد اما از خام فروشی به نیمه خام فروشی رسیدیم و متوقف شدیم. در آن نقطه. برنامه دولت سیزدهم عبور از این شرایط و توسعه صادرات محصولات صنعتی، دانش بنیان و ارزش افزوده است.
پیمان پاک با اشاره به توانایی کشور در تولید محصولات با تکنولوژی بالا مانند داروهای منحصر به فرد و تجهیزات پزشکی پیشرفته، گفت: مشکل بزرگ این است که ما باید فناوری روز خود را به کشورهایی که ایران را به نام زعفران می شناسند معرفی کنیم. پسته و فرش، به طوری که بازار این اقلام را ایجاد کند.
رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین درباره حل مشکلات برگشت ارز یادآور شد: تسهیل در بازگشت ارز، تشکیل کارگروه اقدام پولی، واردات در مقابل صادرات و …. بخشی از اقدامات دولت برای رفع موانع است.