کمک به یک رهبر اجتماعی و دریافت تسهیلات از قرض الحسنه
تولید دام در 4 ماه دو برابر شد
اگرچه شغل و تجارت او کوچک و ساده است، اما با ترکیب نوآوری هایش درآمد خوبی به دست آورد، اما این پایان آرزویش نبود و همچنان احساس می کرد که کار زیادی برای انجام دادن وجود دارد، بنابراین برای پیشرفت کار وی آغاز به تحقیق و بررسی ضایعات ادامه کار و تملک شرکت های داخلی برای غنی سازی خوراک دام می باشد. از بقیه کارخانه فرآوری خرما، دانه انگور، کنجد باقی مانده از روغن کاری و مواد دیگر، مواد به ظاهر کم اهمیت، توانست خوراک دام را تقویت کند و حتی از پسته غذا با خاک تهیه کند که همان کوورتور پسته است. خیلی قوی. که برای دامنه های خاص استفاده می شد.
شرایط کار سخت بود، مزرعه خارج از شهر بود و او باید ساعت 5 صبح از خواب بیدار می شد تا به محل کار برسد. ساعات کاری متغیر، محل پرورش از راه دور و …. با این حال، خانم مهندس در زمینه های مختلف از جمله اصلاح تغذیه گاو فعالیت گسترده ای داشته است و یکی از تجربیات موفق ایشان افزایش تولید شیر از 4 تن به 8 تن در یک عدد بوده است. ماه، اما او چندان خوش شانس نبود و به کشاورزی پرداخت و زحمات خود را نادیده گرفت.
شرایط سخت به تنهایی چیزی نبود که او را تکان دهد، اما بی ادبی موضوع دردناک تری بود. این باعث شد وقتی با پیشنهاد پدر و خواهرش برای بازگشت به زادگاهش و راه اندازی یک تجارت جدید مواجه شد، به سرعت واکنش نشان دهد.
سوسک ها را به غذای حیوانات تبدیل کنید!
برای فاطمه که حتی نمی توانست به حیوانات نزدیک شود، این نتیجه غیرقابل تصور بود، اما چون دانشگاه روزانه بود و در صورت انصراف، دو سال از شرکت در کنکور محروم می شد. تمام سختی هایی که او در سال اول گذراند.
همکاری اجتماعی الگوی نوآورانه خواجویی را به منطقه گسترش می دهد
خود مهندس در این حرفه آموزش دیده بود، بنابراین شروع به بهبود تغذیه گاوهای خود کرد، ابتدا با ماشین های دیگران علوفه تهیه کرد، اما هزینه آن بسیار بالا بود، اما گوسفندان او در شرایط خوبی بودند، آنها چاق و سالم بودند. بنابراین او خودش دستگاه را خرید و در یک اتاق آن را نصب کرد و شروع به تولید خوراک برای گاوهایش کرد.
عرق ریختن به همشهریانش باعث شد که هر وقت کارش آسان شد به مزارع دیگر برود و از دانش خود برای کمک به آنها استفاده کند. کسانی که هنوز به روش اجدادی پرورش می دهند و شاید تا 70 درصد علوفه در این روش تلف شده و تلفات دام زیاد بوده است. او به دلیل رفتار همدلانه فاطمه، روحیه اعتماد اجتماعی را که همیشه در بین مردم گلبفت بالا بوده به نمایش گذاشت تا جایی که علاوه بر اعتماد به توضیحات و نصیحت های خانم مهندس و تغییر روش سنتی گله داری، حتی سفارش دادند. کم کم حجم سفارشات فاطمه زیاد شد و آوازه خوراک دام هایش در شهر پیچید و خیلی ها برای مشورت یا خرید خوراک دام از او می آمدند تا جایی که گاهی مردم دام های خود را در آنجا می گرفتند. ون برای دریافت مشاوره از مهندس در خانه اش. میآوردند!
absnews
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، اگرچه داشتن زمینه ها و استعدادهای کارآفرینی برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق در سختی ها و فراز و نشیب های استقلال حرفه ای و خود موسوم به خودمختاری ضروری است؛ اما برای اکثر مردم، ایده کارآفرین شدن در آینده؛ خیلی سخت است، در میان این افراد، فاطمه خواجویی است که اگر 10 سال پیش برمی گشت، اصلاً تصور نمی کرد امروز چه می کند.
پدر یک خانه قدیمی به دختر داد تا کسب و کار خود را راه اندازی کند. اما برای گسترش کار به سرمایه بیشتری نیاز بود. هدف اولیه فاطمه راه اندازی مزرعه بود، اما پس از صحبت با فردی مورد اعتماد، شناخته شده و فعال اجتماعی، نظر خود را تغییر داد. خانم مهندس به دلیل شناختی که از منطقه و شرایط داشت، به دامداری سبک و گوسفندی از جمله گوسفندان اصیل توصیه کرد و فاطمه ورق دیگری از زندگی خود را ورق زد و پرورش گوسفند را انتخاب کرد.
دیدن یک سوسک در یک خوابگاه باعث ایجاد ایده خلاقانه ای برای استفاده از سوسک برای تغذیه حیوانات شد. وقتی او موضوع را با معلمش مطرح کرد، او نیز این ایده را تایید کرد و گفت که دوستانی در هلند دارد که روی این موضوع کار می کنند، هلند کشوری پیشرو در زمینه دامداری است و او می تواند رویای فاطمه را محقق کند. درست است، واقعی. بنابراین خانم مهندس با پیروی از ایده خود ابتدا با جاروبرقی اتاق ها و راهروهای خوابگاه با سوسک ها مقابله کرد و سوسک های اسیر شده را پرورش داد، اما برای اجرای پروژه به نمونه بسیار بزرگتری نیاز داشت، بنابراین در این موضوع با مسئولان شهرداری همکاری کرد. فاضلاب و همچنین سمپاشی انجام شده است! او تمام تلاش خود را برای قبولی کرد، اما مدارکش به موقع آماده نشد و از آنجایی که در هر دانشگاهی زمان ها و فواصلی برای تکمیل مراحل پذیرش وجود دارد، این فرصت از دست رفت و چند ماه و شاید یک سال دیگر طول بکشد. منتظر یک فرصت جدید.
ابتدای ترم سوم بود که استاد در اولین دوره تخصصی خود 100 جوجه 25 روزه را به حدود 30-25 دانشجو قرض داد و آنها باید تمام تلاش خود را می کردند تا جوجه شوند. خواجویی را تلقین کرد و به دنیای حیوانات علاقه مند شد تا جایی که مدرک کارشناسی ارشدش با معدل خوب در دانشگاه فردوسی مشهد مقدس پذیرفته شد تا در همین رشته ادامه دهد.
این فعال اجتماعی که مسئولیت مدیریت اجتماعی شهر گلباف را نیز بر عهده داشت و به اصطلاح برای فعالیت های اجتماعی دچار سردرد می شد، به خواجویی دستور داد تا اقامتگاهی آسان و ارزان در قرض الحسنه دریافت کند تا فاطمه بتواند طبق مقررات زندگی کند. مدل زندگی محلی و کارآفرینی اجتماعی ملی حالا خانه قدیمی پدرم تبدیل به دامداری شده بود.
جاه طلبی های فاطمه، دانشجویی و اکنون دوستدار حیوانات، او را به تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور وادار کرد و برای این منظور، باید ایده ای بدیع برای تسهیل روند پذیرش خود پیدا می کرد.
خانم کارآفرینی که دارای روحیه مربیگری است معتقد است که هرکسی بر اساس تجربه و دانش خود مهارت دارد و اگر هرکسی این روحیه مربیگری را داشته باشد یک تجربه دوبار تکرار نمی شود و بازدهی کار همه بالا می رود و با این اعتقاد: او علاوه بر مربیگری، به تحقیق نیز می پردازد و در کنار تحصیل در مقطع دکتری، روی روش های جدید تولید خوراک دام نیز کار می کند.
فاطمه كه در شهر كوچك و زيباي گلباف در نزديكي كرمان به دنيا آمد، شهري زيبا كه به خاطر دستان قاليبافش به گلباف شهرت يافته بود، از كودكي حتي يك بار فاصله خود را با همه موجودات به جز انسان مشخص كرده بود. جوجه یا خروس و بز را نوازش نمی کرد و با همان ترس و شاید احتیاط که حیوانات انسان را بیمار می کنند، به پزشکی و دندانپزشکی علاقه داشت و استعداد داشت، اما سرنوشت چیز دیگری برایش رقم زده بود.
هنگامی که نوآوری اجتماعی یک کسب و کار کوچک خانگی را به اندازه منطقه مقیاس می کند
با انتخاب رشته مسابقه بعد از انتخاب رشته های پزشکی و دندانپزشکی برای اینکه برگه انتخاب رشته خالی نمونه رشته های دیگه رو نوشت و مسیر زندگیشو عوض کرد چون با اعلام نتایج مسابقه قبول شد!
روحیه همکاری خواجوی و اعتقاد به مسئولیت اجتماعی خود که هر روز آرزوی موفقیت های بیشتر برای همه دست اندرکاران دامداری منطقه را داشت، او را بر آن داشت تا با کمک همان مدیر جامعه که دچار سردرد شده بود، به افراد علاقه مند کمک کند. ، برای برگزاری دوره آموزشی پرورش و استقبال از این دوره ها به حدی بود که در دوره سوم نه جایی برای پذیرش برخی از داوطلبان وجود داشت و نه جایی برای چیزی که به آن سوزن انداختن می گویند.
سرنوشت چیز دیگری برای او رقم زده بود. او هم دلش برای بودن در کنار خانواده تنگ شده بود، به همین دلیل با وجود پیشنهاد کار در مشهد مقدس، به کرمان بازگشت و مستقیم به جهاد کشاورزی رفت و با استقبال باورنکردنی مواجه شد و سه روز بعد مشغول به کار شد.
فاطمه خواجویی از جمله کارآفرینانی است که در کنار کار خود همواره احساس مسئولیت اجتماعی داشته و دغدغه های اجتماعی را نیز دنبال کرده است. در واقع، او با انتقال دانش و تجربه خود به دیگران، پایه های توسعه و افزایش بهره وری کسب و کار بسیاری از همشهریان خود را بنا نهاد. این دیدگاه از این شعار سرچشمه می گیرد که تعاون اجتماعی در ابعاد مختلف آن مانند همکاری در دانش و تجربه می تواند به رشد و توسعه همگان کمک کند. با یک دید واضح تر از “هر عضو یک مربی است”. این اقدام موجب بهبود بهره وری دام در گلباف در استان کرمان شده است.