دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

کنترل کم آبی و خشکسالی های پی در پی توسط وزارت نیرو

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه برای رفع عدم تعادل آب در کشور نقشه راه آب بر اساس اسناد بالادستی تدوین شده است، گفت: وزارت نیرو می تواند ادعا کند که با اقدامات انجام شده ناهنجاری های مرتبط با کمبود آب و خشکسالی سرعت کشور را کند کرده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمد جوانبخت در شصت و سومین نشست مسئولان ارشد آب کشور، اقدامات آب کشور در برخی حوزه ها را فراتر از برنامه های وزارت نیرو دانست و افزود: هدف گذاری شده در بخش تامین آب 700 میلیون مترمکعب بود که امروز یک میلیارد را نشان می دهد. و 140 میلیون متر مکعب به دست آمد.

وی با بیان اینکه از ابتدای این دولت تاکنون 270 طرح اولویت دار در حوزه آب توسط وزارت نیرو تدوین شده که بسته به شرایط افزایش یافته است، گفت: در صورت تحقق کامل این برنامه ها تا پایان دولت کار، میزان آب موجود در کشور به 2 میلیارد و 100 میلیون مترمکعب خواهد رسید.

جوانبخت با اشاره به اهداف دولت سیزدهم در حوزه سدسازی افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده باید 30 سد با حجم ذخیره آب 5 میلیارد و 400 میلیون مترمکعب احداث شود.

اختصاص میلیارد دلاری برای آبیاری و زهکشی مناطق مرزی

وی با اشاره به ناهماهنگی حوزه آبیاری و زهکشی با برنامه ها گفت: بیشتر این طرح در مناطق مرزی است که نیاز به تامین اعتبار دارد. خوشبختانه امسال یک میلیارد دلار ارز از سوی صندوق توسعه ملی تامین شد و قرار است تا سال 1403 144 هزار هکتار آبیاری و زهکشی محقق شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب با اشاره به اقدامات انجام شده در معاونت آبفای جهاد کشاورزی نیز خاطرنشان کرد: هدف اصلی این پروژه آبرسانی به 10 هزار روستا و ارتقای شاخص آبفای روستایی به 90 درصد بوده است که هم اکنون مورد از مرز 86 درصد عبور کرده و با تامین اعتبار، بقیه پروژه به زودی به اتمام می رسد.

جوانبخت با اشاره به بخش اقدامات مادی، به اقدامات ساختاری در صنعت آب پرداخت و گفت: اقدامات ارزنده ای در این زمینه انجام شده است و اکثر طرح های خاموشی و نیمه خاموشی با راندمان بسیار پایین وارد چرخه اجرای پرسرعت در سال جاری شده است. دولت سیزدهم که نتایج آن بسیار خوب است و تا پایان دولت به اهداف تعیین شده دست خواهد یافت.

وی گفت: وزارت نیرو می تواند بگوید با اقدامات انجام شده ناهنجاری های مربوط به کم آبی و به تبع آن خشکسالی ها را در کشور مهار کرده است.

مهندس خباخت با اشاره به اینکه بیشتر اقدامات آبی کشور مربوط به اقدامات نرم و غیرساختاری است، افزود: از جمله اقداماتی که مورد توجه سیاستگذاران کشور قرار گرفته بحث عدم تعادل آب است.

وی با بیان اینکه آب، برق و سوخت از جمله محورهای مهمی است که مقام معظم رهبری به عنوان موضوعات کلیدی در کشور مطرح کردند، تاکید کرد: از جمله موارد ذکر شده، به دلیل مصرف بالای آب، به حوزه آب توجه ویژه ای داشته است. این امر در سال های اخیر باعث عدم تعادل در منابع و مصارف آب شده است و این اقدام یکی از خواسته های مناطق مختلف کشور از وزارت نیرو است که بر اساس آن باید مدیریت آب کشور را به سمتی سوق داد. مدیریت عدم تعادل

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه برای رفع این نارضایتی مقرر شد نقشه راه آب کشور از طریق دفتر برنامه ریزی ابلاغ و به استان ها ابلاغ شود، افزود: در تهیه نقشه راه آب، مرجع بالادستی است. سیستمی مانند سند امنیت غذایی در نظر گرفته شد.

رویکردهای نقشه راه آب کشور در تامین آب به بخش های مختلف

وی توجه به عدم تعادل آب، بهبود شرایط محیطی و اطمینان از اجرای الزامات سند ملی امنیت غذایی را از جمله اهداف عنوان کرد. علاوه بر این، تنوع منابع آب غیرمتعارف مانند فاضلاب نیز می تواند نقش موثری داشته باشد.

معاون وزیر نیرو و منابع آب با اشاره به مشخصات این سند گفت: بیشترین و قابل توجه ترین حجم مصرف آب در بخش کشاورزی است و لازم است این مقدار به رقم 52 میلیارد مترمکعب برسد. همچنین در بخش آب شرب با توجه به افزایش جمعیت، افزایش حجم مصرف از 9 میلیارد مترمکعب به 13 میلیارد مترمکعب ضروری است.

وی افزود: همچنین در بخش صنعت که یکی از شاخص های پیشرفت کشور است، حجم مصرف تاکنون 3.7 میلیارد مترمکعب بوده است که لازم است این میزان به 7.8 میلیارد مترمکعب برسد و در حال حاضر تلاش برای افزایش حجم آب غیر متعارف به 6.3 میلیارد متر مکعب برای کمک به نترازی در این بخش نیز می باشد.

سه برابر شدن سهم زیست محیطی منابع آب در سند نقشه راه آب کشور

جوانبخت گفت: در بخش محیط زیست بر اساس نقشه راه آب، سهم این بخش سه برابر می شود و به بیش از 30 میلیارد مترمکعب می رسد.

بر اساس اعلام وزارت نیرو، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با ملاحظات و برنامه ریزی های تدوین شده در نقشه راه، میزان آب مصرفی در بخش های مختلف از 95 میلیارد مترمکعب به 74 کاهش می یابد. میلیارد متر مکعب، اما این اندازه گیری ها می تواند باشد. توجه دقیق به الگوی کشت و اصلاح الگوی آبیاری موجب افزایش چشمگیر تولید محصولات کشاورزی می شود.

وی با بیان اینکه مسئولان استانی باید در تبیین و اجرای این سند اهتمام لازم را داشته باشند، تاکید کرد: همکاری هر چه بیشتر با دفتر برنامه ریزی متولی این طرح برای اجرای ابعاد مختلف ضروری است. نقشه راه آب کشور با استان ها باید هماهنگ شود تا تا سال 1420 شاهد اجرای کامل آن در سطح ملی باشیم.

اجرای برنامه های مهم بخش آب با مسئولیت مدیران آبخیز

جوانبخت با تاکید بر نقش کلیدی آبخیزداری در اجرای برنامه های مدون وزارت نیرو در حوزه آب گفت: از این پس تمامی برنامه های مهم حوزه آب با مسئولیت مدیران حوزه آب مدیریت و اجرا می شود. حوزه آبخیز.

وی اجرای طرح تخصیص مجدد آب صنعتی و جایگزینی آن با مدیریت نامتعارف آب، آب و برق و مدیریت خشکسالی را از جمله نرم افزارها و طرح های غیرسازه ای وزارت نیرو در حوزه آب دانست و تاکید کرد: اجرای این برنامه ها باید علمی و با تلاش فراوان انجام شود.

معاون وزیر نیرو دهه فجر انقلاب اسلامی را عید ملی کشور خواند و تاکید کرد: دهه فجر نقطه عطفی در تاریخ کشور و یادگار گرانقدر امام خمینی (ره) است. شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی که باید برای پاسداری از آنها بکوشیم.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *