ˈسید نظام الدین موسویˈ روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز، با اشاره به بررسی لایحه مالی 1401 در کمیسیون تلفیق اظهار داشت: پیش از این در زمان ارائه لایحه مالی، 9 مجلس بر اساس آیین نامه قبلی عمل می کردند. پیشنهادات لایحه مالی، 2 روز دیگر به نمایندگان فرصت داده شد تا پیشنهادات جدید خود را ارائه کنند و به کمیسیون های تخصصی ارائه شود.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصلاح کلان ساختار بودجه مستلزم تغییر جدی در رویکردهای برنامه های عمومی دولت است، خاطرنشان کرد: یا تغییر در ساختار بودجه.
موسوی خاطرنشان کرد: در همین مجلس برای تغییر روند قبلی بازنگری در لایحه بودجه تغییراتی را انجام دادیم. مثلاً در گذشته یک ماه در کمیسیون تلفیق بحث بودجه مطرح می شد و بعد برای دادگاه اتفاق افتاد که نمی شد کلیات بودجه در دادگاه رای آورد. در این صورت وقت زیادی از مردم و دولت گرفته می شود.
وی با اشاره به اصلاحیه نحوه بازنگری در لایحه مالی گفت: بر اساس این اصلاحیه ابتدا کلیات لایحه مالی در کمیسیون تلفیق بررسی و سپس در دادگاه رای گیری می شود. بالاخره در حیاط معاینه می شود.
موسوی درباره اینکه لایحه بودجه چه زمانی پس از بررسی در کمیسیون تلفیق به صحن علنی مجلس تقدیم می شود، گفت: فکر می کنم لایحه بودجه در اوایل اسفندماه به صحن تقدیم شود و دو نوبت بررسی شود.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره سازوکار بررسی لایحههای مالی افزود: کمیسیونهای تخصصی هفته جاری طرحهای جدید را بررسی میکنند و از هفته آینده کمیسیون تلفیق جزئیات لایحه مالی ۱۴۰۱ را وارد میکند.
وی افزود: کمیسیون تلفیق 15 روز فرصت دارد تا جزییات لایحه بودجه را بررسی کند و پس از این زمان می تواند 15 روز دیگر را از هیات رئیسه بخواهد. کمیسیون مختلط در صورت تصویب در هیات مدیره یک ماه فرصت دارد تا جزئیات لایحه بودجه را بررسی کند.
وی اصلاح اساسی ساختار بودجه را مستلزم همراهی، هم افزایی و همفکری دولت و مجلس دانست و گفت: مدنظر قرار گیرد.
نماینده مردم تهران در مجلس درباره اینکه لایحه بودجه تا چه حد در کمیسیون مشترک بررسی می شود؟ وی گفت: در مجلس شورای اسلامی مصوبه ای برای اصلاح ساختار بودجه تصویب شد، اما اصلاح ساختار از آنجایی که در آستانه تغییر دولت بودیم، در ساختار بودجه کلان واقعاً اتفاق نیفتاد. “