رئیس مرکز مین زدایی کشور گفت: تاکنون بیش از دو میلیون نوع مین و بیش از یک میلیون انواع گلوله منفجر نشده در دوران دفاع مقدس کشف و منهدم شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، سردار سرتیپ محمدحسین امیر احمدی در مراسم گرامیداشت روز جهانی مبارزه با مین و مین، اظهار کرد: پس از پایان هشت سال دفاع مقدس در برابر رژیم بعث صدام در سال 1367، جمهوری اسلامی ایران با حدود 20 میلیون مین زمینی و میلیون ها مواد منفجره به جا مانده از جنگ در منطقه ای به وسعت حدود 42000 کیلومتر مربع در 5 استان مرزی غرب و جنوب غرب کشور مواجه شد.
وی افزود: در حالی که این میزان آلودگی، اثرات نامطلوب انسانی، اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی از جمله کشته و زخمی شدن بیش از 8000 غیرنظامی، بیکاری، مهاجرت، غیرقابل استفاده بودن زمین های کشاورزی و دامی، صنعتی و نفتی و همچنین این امر منجر به تخریب زمین های دارای منابع زیست محیطی شد، پس از پایان جنگ، بلافاصله پاکسازی مناطق آلوده در دستور کار قرار گرفت. مرکز مین زدایی جمهوری اسلامی ایران هدف خود را از بین بردن کامل خطر مین و مهمات ناشی از هشت سال دفاع مقدس قرار داده و تمام تلاش خود را صرف دستیابی به کشوری عاری از مین و مهمات تهدید کرده است. تضمین ایمنی زندگی و توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در این مناطق آلوده. همچنین مرکز مین زدایی جمهوری اسلامی ایران علاوه بر ایجاد ساختار سازمانی مرکزی چابک، دارای پنج اداره مین زدایی در هر یک از استان های آلوده غرب و جنوب غرب است و این ادارات دارای اختیارات اجرایی کامل برای برقراری تعامل با سایر محلی هستند. مسئولین. نهادها و تسریع در تصمیم گیری مناسب.
رئیس مرکز مین زدایی کشور ادامه داد: تنوع اقلیمی در 5 استان، محدودیت فصل کاری در برخی استان ها مانند آذربایجان غربی و کردستان، عدم یا تحویل نقشه های مین گذاری شده و همچنین گذر زمان و تغییرات اقلیمی و در نتیجه تخریب. این مین ها و مواد منفجره یکی از مهم ترین عوامل سختی کار پاکسازی است. با این حال، این مرکز توانسته است بیش از دو میلیون نوع مین زمینی و بیش از یک میلیون نوع مهمات منفجر نشده را کشف و منهدم کند و در عین حال حدود 5000 مین روب را سازماندهی، آموزش و بازآموزی کرده است. با توجه به اینکه بیش از 4 میلیون نفر در استان های غرب و جنوب غرب کشور در معرض تهدیدات ناشی از مین و مواد منفجره به جا مانده از جنگ هستند، این برنامه ها تا رهاسازی کامل زمین ادامه خواهد داشت.
وی افزود: مرکز مین زدایی جمهوری اسلامی ایران در راستای ارتقای سطح علمی فعالیت های مین زدایی بشردوستانه و با هدف جمع آوری، تدوین و انتشار دانش مین زدایی بشردوستانه و همچنین تربیت نیروی انسانی متخصص در سطح ملی و بین المللی. ، مجتمع آموزشی پیشرفته ای را تحت عنوان «مرکز بین المللی آموزش مین زدایی بشردوستانه» تأسیس کرده است. مرکز مبارزه با مین جمهوری اسلامی ایران به منظور افزایش بهره وری، اثربخشی و کارایی و همچنین کاهش تلفات و صدمات جسمی و روحی به کارکنان و حفظ محیط زیست دارای سیستم مدیریت یکپارچه ای است که سیستم مدیریت کیفیت، مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای را ادغام می کند. سیستم و سیستم مدیریت زیست محیطی در یک سیستم واحد شکل می گیرد و از فعالیت های آن بهره می برد.
انتهای پیام