علی کرد نماینده خاش در شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت: در کشور ما مسکن در سال ها و دهه های اخیر به یک بحران تبدیل شده است و برای حل این بحران تلاش های زیادی صورت گرفته است. یکی از این اقدامات، تصویب قانون جهش تولید مسکن بود تا با استفاده از الزامات قانونی آن بتوانیم ساخت و ساز مسکن را در کشور تا حدودی گسترش دهیم.
این نماینده افزود: در این قانون اعطای زمین بلاعوض به مردم تصویب شد و از سوی دیگر بانک ها تسهیلات ساخت مسکن ارائه می کنند تا شاهد رونق ساخت مسکن در کشور باشیم.
وی تصریح کرد: در این مدت هیچ نشانه ای از اجرای این قانون در بانک ها ندیدیم در صورتی که قانون برای همه سازمان ها اجباری است و تفاوتی بین هیچ سازمانی در کشور وجود ندارد و باید رعایت شود، چرا که بانک ها ساخت و ساز مسکن را انجام می دهند. تسهیلات در راستای اجرای قانون، جهش تولید مسکن را اجرا نمی کنند، در واقع خلاف قانون است.
وی ادامه داد: بانک ها موظف به اعطای تسهیلات مسکن هستند. عزم رئیس جمهور شهید بر حل مشکل مسکن بود و در این راستا به همه دستگاه ها از جمله بانک ها تکلیف داده شد.
این نماینده مجلس با انتقاد از امتناع بسیاری از بانک ها از اعطای وام ساخت مسکن که خلاف قانون است، افزود: بانک ها برای عدم اعطای تسهیلات ساخت مسکن موانع و مشکلات زیادی را بر سر راه مردم قرار می دهند به طوری که آنها نمی توانند دریافت وام ساخت مسکن دريافت كردن
نماینده مردم خاش، میرجاوه، نصرت آباد و کورین در مجلس افزود: عدم اعطای وام ساخت مسکن از سوی بانک ها موجب کندی روند ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی شده است. این رویه بانک ها تنها محدود به حوزه مسکن نیست، بلکه در حوزه ازدواج و تربیت فرزندان نیز مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد می کند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم باید همه بانک ها را وادار به پرداخت تسهیلات ساخت مسکن کنند، تصریح کرد: اگر بانک ها به وظیفه قانونی خود عمل نکنند، مجلس با طرح سوال، تذکر به وزرای مربوطه و حتی نگه داری آن ها اقدام خواهد کرد. پاسخگو او سعی خواهد کرد این عمل را اصلاح کند و مشکل را حل کند.
کردی گفت: بانک ها به دلیل اینکه در حوزه های دیگر مانند بانکی سود بیشتری می برند، تمایلی به اعطای وام مسکن ندارند. بانک ها نمی توانند در زمینه وام ساخت مسکن مستقل عمل کنند و باید به وظایف مقرر در قوانین مختلف پایبند باشند.
وی ادامه داد: مسلما اعمال برخی موارد تنبیهی از جمله کاهش اعتبار بانکهای ناراضی از اجرای قانون میتواند در اصلاح رویه بانکها و اجبار آنها به اعطای تسهیلات مسکن تاثیرگذار باشد. ساخت و ساز.” زمانی که ضریب اطمینان و اعتبار بانک ها کاهش یابد، قطعاً اقدام به ارائه تسهیلات ساخت مسکن خواهند کرد.
خبرنگار: کبری عزیزم