اخبار اقتصادی روز

کاشت 1.4 میلیون هکتار جنگل دست کاشت در مناطق بحرانی

محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر 40 درصد از اراضی جهان تخریب شده است، حدود 2 میلیارد هکتار از اراضی حاصلخیز کشاورزی و اکوسیستم های طبیعی و حدود 24 درصد از نمایندگان دنیا نیمی از مساحت جهان را تحت تأثیر قرار داده اند. . جوامع انسانی

وی افزود: بر اساس اعلام دبیرخانه کنوانسیون های تنوع زیستی و تغییرات اقلیمی، در صورت ادامه روند تخریب جنگل ها و مراتع، دمای جهان تا سال 2050 یک درجه سانتی گراد افزایش می یابد و این به معنای کاهش بارندگی است. خشکسالی ادامه دارد و روند بیابان زایی سرعت می گیرد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امروز مشارکت نسل فعلی و آینده برای توقف و معکوس کردن روندهای نگران‌کننده و انجام تعهدات جهانی برای احیای اراضی فرسوده بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است. شعار امسال برای مبارزه با بیابان زایی و خشکسالی به دنبال بسیج تمامی بخش های جامعه برای حمایت از مدیریت پایدار زمین است. از دست دادن تنوع زیستی در قالب مدیریت یکپارچه و جامع.

نیکبخت افزود: در زمینه جلب مشارکت مردمی در کنترل پدیده بیابان زایی در جمهوری اسلامی ایران با مشارکت سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین المللی پروژه های بین المللی زیادی از جمله ترسیب کربن، حرا و احیای جنگل ها اجرا شده است. اراضی تخریب شده در کشور اجرا شده است و حاصل آن می توان نتایج ارزشمندی را برای سایر نقاط جهان به ارمغان آورد.

به گفته وی، دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای تحقق منافع ملی و منطقه ای، در طول اجرای این برنامه، اقدامات مناسبی را برای مقابله با بیابان زایی و جلوگیری از تخریب یک میلیون هکتار از اراضی انجام داد این پروژه 4 سال به طول انجامید تا به بیابان زایی و توسعه جنگل ها بپردازد و یادآور شد که این پروژه در واقع خاطره ای از رئیس جمهور شهید است.

وزیر جهاد کشاورزی با کاشت حدود یک میلیون و 400 هزار هکتار جنگل های بیابانی دست کاشت، بیش از 300 هکتار از مراکز بحرانی فرسایش بادی را تحت پوشش قرار داد، حدود 9 هزار کیلومتر از راه های ارتباطی و خطوط ریلی را در برابر تهدیدات حفاظت کرد و حدود 8 هزار و 500 کیلومتر از شبکه را حفاظت کرد. وی کانال های انتقال آب و 6000 هکتار زمین را بخشی از اقدامات کشور در این زمینه دانست.

وی اجرای بیش از 70 هزار هکتار فعالیت اجرایی و اجرایی در حاشیه دریاچه ارومیه و اجرای حدود 250 هکتار پروژه اجرایی برای مقابله با بیابان زایی و مقابله با ریزگردها در استان خوزستان و سایر اقدامات دولتی در این زمینه را برشمرد. .

نیکبخت ادامه داد: بدیهی است که جلب مشارکت موثر جوامع محلی و اتخاذ روش های مدیریت جامعه محور مبتنی بر استفاده از توان ذینفعان و مشارکت کنندگان به ویژه در راستای ایفای مسئولیت های اجرایی می تواند به کاهش روند بیابان زایی کمک کند.

وی توانمندسازی جوامع محلی از طریق ایجاد و استفاده از توان مالی برای حمایت از توسعه کشاورزی و منابع طبیعی را برای تحقق بیابان زدایی ضروری دانست و گفت: با عزم ملی و بهره برداری از فرصت های بیشمار نهفته در کشور، بحران بیابان زایی حل می شود. بیابان زایی باید مدیریت و کنترل شود که این امر مستلزم گسترش آگاهی عمومی و تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به آموزش عمومی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *