معاون رئیس جمهور گفت: باید بر اساس معارف قرآنی با هم متحد باشیم که ضرورت این همبستگی در آیه و آتاسموا بحب الله و امروز جمهوری اسلامی تبلور یافته است. ایران پرچم اتحاد و برادری را به اهتزاز درآورد و جهان اسلام را به وحدت و همدلی دعوت می کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید محمد حسینی در سفر به شهرستان تربت جام در جریان همایش بین المللی هزاره، از شیخ احمد جامی عارف و شاعر نیمه دوم قرن پنجم و نیمه اول قرن ششم که به موازات همدیگر برگزار شد، تجلیل کرد. سلجوقیان در این دوره و مهمانان خارجی از 12 کشور حضور داشتند. وی بیان کرد: هزار سال از تولد این عارف می گذرد، اما نام شیخ در خارج از مرزهای ایران در کشورهای منطقه به ویژه پاکستان و هند به خوبی شناخته شده است و فرهیختگان آثار و معارف آن را می شناسند. شیخ
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در ارائه افراد مشهور نباید افراط کرد، بدون شک هر شخصیتی دارای نکات مثبت، مشکلات و ایراداتی است، بنابراین در تقدیم بزرگان و فرهیختگان نه از جهت قداست افراط کرد و نه برای لذت، برخی را فراموش کرد. از مشکلات آنها، اما روشی میانه و متوازن را در پیش گرفته و ضمن نقد علمی، نکات مثبت و ویژگی های آنها را که جنبه آموزشی و مثالی دارد، به درستی بیان می کنند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز در این مراسم از پیگیری لایحه قانونی ایجاد منطقه آزاد دوغارون در مجلس خبر داد و گفت: پیش از آن تشکیل منطقه آزاد دوغارون، سرخس و مازندران ارائه شد. در قالب لایحه ای تقدیم مجلس شد که با ایرادات شورای نگهبان دولت تقدیم مجلس شد. وی خواستار استرداد این لایحه شد و سه لایحه مجزا برای رفع مشکلات قبلی و ارتقای تجارت به ویژه صادرات کالای ایرانی به مجلس ارائه کرد.
حسینی با اشاره به عشق و علاقه اهل سنت به اهل بیت عصمت و طهارت گفت: اهل سنت نسبت به ائمه علیهم السلام محبت و ارادت دارند و مرجعیت علمی این بزرگواران از جمله امام صادق و امام رضا را می پذیرند. درود خدا بر آنان، همانطور که ما نیز از افکار و آثار علما و اهل سنت قدیم استفاده می کنیم.
وی تصریح کرد: دشمنان به دنبال تفرقه و جدایی بین مردم هستند و در طول تاریخ ملت ها را استعمار و استثمار کرده و ثروت آنها را غارت کرده اند.
حسینی با اشاره به درخواست امام جماعت اهل سنت تربت جام در خصوص لزوم احداث مجتمع فرهنگی هنری گفت: قطعا این موضوع را به دولت منتقل می کنم تا با اولویت پیگیری شود.
حسینی با اشاره به رشد و تکامل شیخ احمد جامی خاطرنشان کرد: شیخ در سن 22 سالگی پس از توبه از تنبلی و طمع دوران جوانی، تغییر کرد و از حلقه دوستان غافل از گذشته خارج شد و برای عبادت کنار رفت. تهذیب نفس و رفتار و انزوا در کوهستان را برگزید و در 40 سالگی به میان مردم و جامعه بازگشت و به راهنمایی و تعلیم شاگردان و مردم بر اساس تعالیم اسلامی پرداخت.
حسینی افزود: امروز رمز پیشرفت و سربلندی این است که در کنار هم از ناموس، حیثیت و ناموس خود دفاع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: برخی کشورها تحت تأثیر تبلیغات دشمن، تصورات و توهماتی نادرست از ملت ایران و روابط اقوام و مذهبی بین خود دارند، در حالی که شیعه و سنی در کنار هم در صلح و صفا و اخلاص و امام راحل زندگی می کنند. آنها اولاً منادی وحدت اسلامی و همگرایی مذاهب بودند و نه تنها ملت ایران، بلکه همه جهان اسلام را به وحدت و یکپارچگی دعوت کردند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود سلام و احوالپرسی صمیمانه رئیس جمهور را به مردم تربت جام رساند و گفت: آیت الله رئیسی اهل خراسان است و علاقه خاصی به مردم و علمای این دیار دارد.
معاون رئیس جمهور تکریم و معرفی افکار و اندیشه های بزرگ متفکران و علمای بزرگ را عامل شکل گیری هویت تاریخی و ملی یک ملت دانست و گفت: امروز وظیفه داریم خلأها و نارسایی هایی را که در این امر به وجود آمده جبران کنیم. منطقه و آموزش نسل جوان. بیایید با فرهنگ، تاریخ و مشاهیر آشنا شویم.
وی بابیان اینکه اگر می خواهیم هویت ایرانی-اسلامی تجلی عینی پیدا کند باید به این شخصیت های ممتاز توجه ویژه داشته باشیم، خاطرنشان کرد: با برگزاری چنین محافلی باید به شناخت مشاهیر در جامعه امروز بیش از پیش توجه شود. نوشتن کتاب و مقاله ابزاری برای خلق آثار هنری جذاب درباره افراد بزرگ و رویدادهای تاریخی می شود.
معاون رئیس جمهور با انتقاد از کم کاری و کاستی های گذشته در معرفی شخصیت ها و فرهیختگان سرشناس کشورمان به نسل جوان گفت: امروز متأسفانه به دلیل کم کاری در این زمینه برخی از جوانان و نوجوانان ترجیح می دهند نام بازیگران و بازیگران خارجی تا نام شخصیت ها این را روشنفکران کشورمان می دانند.
انتهای پیام
معاون رئیس جمهور همچنین روحیه پاکی، صمیمیت و همبستگی مردم تربت جام را تجلیل کرد و خاطرنشان کرد: تربت جام را به حق پایتخت وحدت نامیده اند و رهبر فرزانه انقلاب، مردم این دیار را چنین توصیف کرده اند. دوست داشتنی، صمیمی و با عشق و احترام و مردمانی پاک. تربت و خراسان بالاخره با هم در اتحاد و همدلی زندگی می کنند.
حسینی همچنین یاد و خاطره شهدای تربت جام به ویژه شهید دهقان اولین نماینده مردم تربت جام در شورای اسلامی که در حادثه تروریستی 16 تیرماه به شهادت رسید را گرامی داشت. اسلام سرافراز و توانا باشد.
وی با تلاوت آیاتی از شیخ احمد جامی گفت: شیخ با زبانی روان، شیوا و دلنشین، معارف قرآن و احادیث را به مردم منتقل می کرد.
معاون رئیس جمهور به بیان ویژگی های شیخ احمد جامی پرداخت و افزود: این عارف عارف به امور دنیوی به عنوان مفسر قرآن کریم در آثار خود به تبیین بخشی از قرآن پرداخته و با ذکر مشکلات اخلاقی دیگران را به این امر تشویق می کند. توبه کنید و از گناه دوری کنید و به دستورات خداوند و دوری از نواحی تشویق و ترغیب شوید.
وی خاطرنشان کرد: امروز علیرغم اینکه با مشکلات اقتصادی به ارث رسیده از گذشته مواجه هستند، ولی مدام در تلاش و برنامه ریزی برای بهبود وضعیت هستند و با وجود همه مشکلات اقتصادی، بحث فرهنگ یکی از اولویت های دولت است. و ما معتقدیم که فرهنگ باید در خط مقدم باشد.
حسینی با ابراز تأسف از اینکه بخشی از کتاب های شیخ احمد جامی در حمله مغول از بین رفت، گفت: بررسی کتاب هایی که از وی به جا مانده نشان می دهد که شیخ اهل هدایت و ارشاد بوده است، ارشاد مردم است و اندیشمندان و صاحب نظران باید اینها را معرفی کنند. کتاب های راهنما و منسجم تعالیم شیخ هر چه بیشتر.
وی افزود: این شخصیت برجسته در مکتب اسلام پرورش یافته و رشد یافته و زندگی خود را وقف مبارزه با انحرافات اجتماعی و تبلیغ و تألیف کتاب کرده است.
حسینی افزود: در حالی که برخی کشورها با جعل تاریخ به دنبال اسطوره سازی برای هویت آفرینی هستند، ایران اسلامی مملو از شخصیت ها و شخصیت های بزرگی است که بسیاری از آنها ناشناخته مانده اند، هرچند که برخی از آنها در کشورهای غربی به عنوان ابوعلی سینا مورد احترام هستند. جوانان بدانند که برای پیشبرد این مسیر مستمر بزرگانی بودند که در مکتب اسلام رشد کردند و توانستند در محیط خود تأثیر بگذارند.
حسینی بیان کرد: وقتی از پیشوایان دینی خود صحبت می کنیم در واقع صحبت از مکتب اسلام و تربیت اسلامی است و اگر عده ای دلبسته و مرید شخصی می شوند به این دلیل است که او دارای کمالات و فضایل است.